Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 22 lip 2017, 01:52


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 19 wrz 2016, 18:33 
Offline

Rejestracja: sobota 17 wrz 2016, 07:30
Posty: 14
Lokalizacja: Poznań
Hej,
zbudowałem pierwszego quada na ramie 250, odpaliłem go i ładnie lata.
Trochę go już oblatałem, zaliczyłem kilka twardszych lądowań i teraz jak już trochę więcej umiem zauważyłem, że nie mogę go utrzymać w jednym miejscu :(
quad zaczyna powoli lecieć sam do przodu.
Zauważyłem także, że jak stoi na ziemi i odpalę silniki na najniższe obroty to po pewnym czasie słychać jak tylne silniki zaczynają powoli przyśpieszać i zaczyna mu unosić tyłek :)

nie potrafię powiedzieć czy tak miałem od początku bo na początku nie czułem go za bardzo, a teraz jak już go wyczułem to zauważyłem taką niedogodność :(
Wszystkie ustawienia mam domyślne - kalibrowałem wszystko dwa razy od nowa i nic :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 wrz 2016, 16:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 kwie 2015, 21:38
Posty: 316
Lokalizacja: Szczecin / Berlin
Może masz za dużo wibracji i akcelerometr/gyro głupieją

_________________
https://quadmeup.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 wrz 2016, 17:00 
Offline

Rejestracja: sobota 17 wrz 2016, 07:30
Posty: 14
Lokalizacja: Poznań
zrobiłem taki mały test. Uruchomiłem drona podpiętego do kompa na najniższych obrotach.
Poniżej jest wykres - widać moment uruchomienia silników :) czy te przeciążenia są OK czy troche za duże ?

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 wrz 2016, 18:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 341
Lokalizacja: Otwock
Czy cały czas ściąga w jedną stronę? Może masz źle wypoziomowane czujniki od przyspieszenia.

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 wrz 2016, 18:46 
Offline

Rejestracja: sobota 17 wrz 2016, 07:30
Posty: 14
Lokalizacja: Poznań
Kalibrowałem czujniki kilka razy i cały czas to samo.
One samoczynnie przyśpieszają :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 paź 2016, 13:33 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 341
Lokalizacja: Otwock
Parametr I powoduje, że silniki się rozkręcają i chcą utrzymać poziom.

A czy twój kontroler jest tak ustawiony, żeby trzymać poziom po uzbrojeniu silników to nie wiem.

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 paź 2016, 14:22 
Offline

Rejestracja: sobota 17 wrz 2016, 07:30
Posty: 14
Lokalizacja: Poznań
mój kontroler ma wszystko domyślnie ustawione bo nic jeszcze nie przestawiałem.
Na początku nie widziałem tego problemu lub nie występował, a od pewnego czasu tak się zachowuje.
Kilka razy czyściłem całą konfigurację i kalibrowałem od nowa i cały czas jest tak samo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.