Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 13 lis 2018, 19:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 27 lut 2016, 13:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 30 lis 2015, 23:50
Posty: 192
Lokalizacja: Szczecin
Witam

Ostatnio ukończyłem budowę pierwszej 250 i od kilku dni walczyłem z konfiguracja, problemem była nie równa praca silnikow.
Objawialo sie to w ten sposób ze podczas próby uniesienia wyraźnie znosilo maszynę na prawą stronę nie unosił się bałem się dodać więcej gazu gdyż próby odbywały się w domu a miejsca mało

Po kilku nie udanych próbach wziąłem gada w rękę i sprawdzałem jak reaguje na ruchy drążków i wyglądało to tak ze w prawa ciagnal zdecydowanie a w lewo wyczuwalne słabiej a z ruchów przód tył wynikło ze nawala przedni prawy silnik tak jakby za mało mocy dawał przy czym on jedyny bardzo się grzal .
Jeszcze raz przeflashowalem wszystkie esc poprzez blheli suite upewnilem się ze w każdym te same ustawienia jakie sa tam standardowo, od nowa przeprowadziłem konfiguracje cc3d na wypoziomowanej powierzchni , dla pewności poprawiłem wszystkie luty, obroty wszystkich silników napewno we właściwą stronę i śmigła tez napewno dobre założone, kolejne próby brak poprawy.

Postanowiłem jeszcze przeprowadzić kalibracja esc z poziomu openpilota zaznaczyłem wszystkie silniki w link suwaki na max podpialem baterie esc skończyły pikac suwaki na min esc skończyły pikac no i zacząłem przesuwać aż do uruchomienia silników na wartości 1025 wszystkie ładnie ruszyły zapisałem ustawienia po czym jeszcze trochę pobawilem się suwakami dodałem gazu potem zmniejszylem do zatrzymania i znów dodałem żeby wystartowały i na wartości 1025 tym razem pojawił się.problem równo wystartowały silniki lewy przód i prawy tył a pozostałe dwa drgaly po dodani gazu ruszył prawy przód a z lewy tylny się usmazyl :/

Co się stało ?
Dlaczego od początku nie.mogłem unieść drona ?

Setup:
Rama : tarot 250
Fc : cc3d
Esc: dys bl20a mini opto blheli
Silniki : tarot tl400h5

Mam nadzieje ze pomożecie zanim kupie nowy silnik i znów się ugotuje a może coś innego tez muszę wymienić
Esc ani razu się nie grzaly wiec myślę ze.sa ok .

EDIT

Wyjaśniło się po rozebraniu silnika okazało się że miał wadę i stojan nie był odpowiednio unieruchomiony w pewnym momencie musiał zacząć się obracać co spowodowało uszkodzenie uzwojenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.