Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 19 sie 2018, 12:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: openPilot CC3D
Post: środa 10 lut 2016, 15:59 
Offline

Rejestracja: piątek 22 sty 2016, 13:05
Posty: 50
Lokalizacja: Kartuzy
Witam,
pytanie na szybko dla znających się, albo po prostu przyznanie mi racji :)

http://www.aliexpress.com/item/CC3D-Ope ... 72105.html

http://www.aliexpress.com/item/CC3D-Ope ... 28914.html

różnica tylko w wyprowadzeniach pinów ? czy jest jeszcze coś ? Ktoś sprawdzał ?

_________________
"Zawsze znajdą się głupie pytania, które warto zadać"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 lut 2016, 18:14 
Offline

Rejestracja: środa 09 lip 2014, 20:35
Posty: 28
Lokalizacja: Częstochowa-Radomsko
jak dla mnie tylko piny ;p i to china i to china, raczej nic innego więcej nie będzie :)

_________________
ciągle na lewo :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 10:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8602
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Pomijając same piny. Kup inne fc. Naze32, lub jeszcze lepiej SP Racing F3

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 17:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2219
Lokalizacja: Londyn
a w czym cc3d jest gorsze od naze 32 bez baro ?
bo roznica w procku chyba malo istotna
a do maluchow cc3d jest idealne mozna kupic za niecale 40zl ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 17:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 18 kwie 2015, 12:16
Posty: 308
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Adasko pisze:
a w czym cc3d jest gorsze od naze 32 bez baro ?
bo roznica w procku chyba malo istotna
a do maluchow cc3d jest idealne mozna kupic za niecale 40zl ;-)

Dokładnie a wgrywając cleanflight niczym się nie różni.


Michał Hewelt
Różnica tylko w pinach, wybierz jaki bardziej Ci podejdzie, u mnie mam pionowe...

_________________
copter 210
kanał YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 lut 2016, 19:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
No troszkę hardłerem się różnią, delikatnie ale jednak. Przykładowo buzzer - trzeba w CC3D wykombinować połączenie. Drugi przykład - port USB - w CC3D jest bezpośrednio z procka (co jest akurat zaletą) i trzecia rzecz to porty UART, w CC3D jest o jeden więcej niż w NAZE32.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 lut 2016, 13:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 18 kwie 2015, 12:16
Posty: 308
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Bardziej chodziło mi o software na początek nawet łatwiejszy openpilot, ale faktycznie delikatne różnice w hardłarze są :)

_________________
copter 210
kanał YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.