Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 23 cze 2018, 22:50


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 19 paź 2015, 15:13 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 267
Odbiornik jest zbindowany z aparaturą ( zgodnie z instrukcją ) Konfiguracja w Openpilot jest ukończona, wszystko polutowane (Do BEC'A przylutowałem kable od esc ( czerwone i czarne ) a wtyczki od esc są wpięte do FC BEC ma zailanie z pakietu 3s)
Proszę się nie śmiać.. ale co jest jeszcze potrzebne aby dron wystartował.. ?


http://zapodaj.net/aa06b8511fbc2.jpg.html -------> odbiornik

http://zapodaj.net/3e2ebcc6b0e17.jpg.html -------> podłączenia

https://www.youtube.com/watch?v=JFnAdqzYKBQ -------> CO SIĘ DZIEJE PO WŁĄCZENIU QUADRO ( po tym nie reaguje na żadne ruchy drążkiem )


Regulatory ABC power 30A
Odbiornik fs-i6
Aparatura Flysky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 paź 2015, 15:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11485
Lokalizacja: Mikoszewo
No przydałoby się pewnie jeszcze uzbroić silniki...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 paź 2015, 16:57 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 267
Tak ja nie zapomnialem o tym aczkolwiek w openpilot ustawiłem always disarmed i czas 5sekund


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 paź 2015, 08:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 13 sie 2013, 10:51
Posty: 62
Lokalizacja: żary
A czy po włączeniu aparatury czerwona dioda na odbiorniku pali się ciągle? (na filmie tego nie widać - mryga)
Na CC3D po mryganiu diody (niebieskiej bodajże) widać czy silniki rzeczywiście się uzbroiły (mignie trochę szybciej w chwili uzbrojenia)
Druga rzecz wtyczka w CC3D musi pewnie siedzieć, ja mam wersje Atom w obudowie i miałem z tym problem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 lis 2015, 20:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 12 lis 2014, 10:17
Posty: 60
Lokalizacja: Łódź
Jesli ustawiles always disarmed to nie ruszy :) time out zostaw na 30 sek.
Tylko do celow testowych ustaw always armed. Ale ostroznie. Odpal model i apke. Sprawdz czy dziala...
Jesli tak tzn ze jest ok. Pozniej jednak popraw konfiguracje. Ustaw arming np. Na roll left. Zeby model sie uzbroil w momencie przesuwania na roll left, throttle musi miec wartosc -1. To wazne. Upewnij sie ze masz dobrze skalibrowany ten kanal i wartosc neutral i minimum... powinno wtedy pojsc ok. Aha i pamietaj ze w opcjach stabilizacji throttle musi byc ustawione na manual a nie cruise control czy cos innego. Wtedy uuz wszystko na bank bedzie smigac.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 17:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 kwie 2015, 10:14
Posty: 178
Lokalizacja: R-Śl
Cześć Panowie i Panie jeżeli takowe są :)
Podepnę się pod temat, ponieważ po całym dniu roboty już mam dosyć.
Próbuję postawić na nogi starą platformę na CC3D bo znalazł się ktoś kto chciałby ją nabyć na sam początek przygody z lataniem.
Zgrałem radio z FC w OpenPilocie Ground station i LibrePilocie. Wszystko niby gra, widzę na przechyły na wizualizacji, suwaki zmieniające pozycję przy wychylaniu manetek itd itp.
Jedyna rzecz która nie daje mi spokoju, to brak możliwości przetestowania silników przy kalibracji ESC.
Którymś z kroków wizarda jest właśnie kalibracja każdego z silników, albo wszystkich na raz. U mnie jednak przesunięcie suwaka nie daje żadnego efektu. przeskoczenie / pominięcie tego kroku pozwala przejść kalibrację do końca i zapisać jej stan do FC. Po pominięciu kalibracji, nie jestem też w stanie testować silników w zakładce, o ich zazbrojeniu nawet nie piszę.
Szlag mnie już trafia bo straciłem pół dnia na zabawy z próbą postawienia tego usrojstwa.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł, jak sprawdzić co się mogło sypnąć?
Dodam tylko że quadro latało jeszcze ubiegłego lata, natomiast po podpięciu dzisiaj nie gada w ogóle.
Bardzo proszę o pomoc
Dziękuję i pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.