Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 11 gru 2019, 04:27


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 12 wrz 2015, 21:03 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 272
Witam wszystkich.. Mam problem z firmware Openpilot. Zainstalowałem program tej firmy, dron skonfigurowany. Zabrałem sie za konfigurowanie apki ... Zaraz na początku pojawia się http://zapodaj.net/666d97045571b.png.html Niestety w żaden sposób nie potrafie zrobic tej kalibracji . Miał juz ktoś może taki problem lub wie jak go rozwiązać ? Proszę o rady i dziekuję :)


Ostatnio zmieniony czwartek 17 wrz 2015, 19:24 przez bialy, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 12 wrz 2015, 21:51 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2014, 18:11
Posty: 316
Lokalizacja: Siewierz
Na you tube poszukaj jest mnóstwo filmów z konfiguracją też się nimi posługiwałem

Edit Nawet dzisiaj konfigurowałem cc3d i mi poszło bez problemu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 wrz 2015, 12:34 
Offline

Rejestracja: niedziela 16 lut 2014, 15:30
Posty: 5
Lokalizacja: okolice Łodzi
Witam
Zakładając że masz płytkę CC3D to ... masz zły program. Ta wersja OpenPilot nie obsługuje już CC3D, musisz wgrać starszą 15.2.02 (nie 15.5.02 !!!). Sam dopiero co to przerabiałem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 wrz 2015, 19:24 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 272
Temat odświeżony proszę o pomoc :<


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 wrz 2015, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1045
Lokalizacja: Gliwice
Zrobiłeś co Kuczoo powiedział? Pobierz wersję OP która obsługuje CC3D

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 wrz 2015, 21:19 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 272
tak tak jest odpowiednia wersja zresztą sama płytka jest juz skonfigurowana


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 06:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1045
Lokalizacja: Gliwice
A jaki konkretnie jest problem z kalibracją? Bo nie sprecyzowałeś. Nie rusza się, zawiesza?

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 06:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 654
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
A masz podpiętą baterię przy konfiguracji apki?

_________________
Hangar: De Stik x2.5
ZOHD Dart na sterydach vmax 200km/h
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 15:50 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 272
Bateria jest podpięta czyli zasilanie jest. Problem polega na tym ze kiedy na ekranie porusza się drążek apki (ja w tym czasie musze wykonywac te same ruchy drążkiem co program) jednak mimo to nic się nie dzieje. drązek porusza się w nieskończoność a mi w zaden sposob nie udaje się skalibrować apki ;//


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 16:43 
Offline

Rejestracja: czwartek 20 mar 2014, 21:55
Posty: 30
Lokalizacja: Będzin
kolega pyta czy model ma podpiętą baterię


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 16:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1045
Lokalizacja: Gliwice
Biały bo trzeba kliknąć dalej...

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 20:01 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 272
tak bateria jest podpięta, a co do tego dalej to jak mam kliknąć jeśli opcja next jest niedostępna ?;c


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 20:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1045
Lokalizacja: Gliwice
Ruszasz każdym stickiem po kolei tak jak mówi kreator a potem Save i git

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 20:42 
Offline

Rejestracja: niedziela 16 lut 2014, 15:30
Posty: 5
Lokalizacja: okolice Łodzi
A sprawdzasz każdy drążek czy tylko ten od gazu? Bo dla mojej aparatury np. podłączenie kabelków między CC3D a odbiornikiem jest inne niż sugerowane...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 wrz 2015, 20:52 
Offline

Rejestracja: piątek 31 lip 2015, 20:09
Posty: 272
Tylko u mnie problem w tym że pierwszy w kolejce mam drążek od gazu i patrząc na tutoriale na yt ludzie ruszają kilka sekund drążkiem tak jak nakazuje program i potem przeskakuje na kolejny drążek a poźniej na reszte switchy . U mnie zatrzymuje się na drążku od gazu i i po kilku minutach (O DZIWO GDY RUSZĘ DRUGIM DRĄŻKIEM(ten od kierunku) przeskakuje na drążek od kierunku .. Na tym się wszystko konczy poniewaz w żaden sposób nie mogę przejść procesu kalibracji na inne switche ;c


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.