Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 gru 2018, 16:42


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: CC3D problem
Post: wtorek 04 sie 2015, 19:15 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 16:22
Posty: 18
Witam mam apkę HK t6A zbudowałem drona kupiłem CC3D i zaprogramowałem go według tego filmu https://www.youtube.com/watch?v=ZK7IkctChu8
Mam taki problem że po włączeniu apki ruszam prawo lewo a silniki nic proszę o szybką pomoc
Jeśli jest już taki temat proszę o podanie linku ;)
Jestem początkującym proszę o wyrozumienie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 19:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1043
Lokalizacja: Gliwice
Zapewne limity na apce są za duże lub za małe

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 19:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 16:22
Posty: 18
Co mam z tym zrobić ?? dodam że C6config mi nie działa za to demo digital radio łapie tylko w demo nie można nic ustawić :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 19:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1043
Lokalizacja: Gliwice
jest aplikacja t6 config czy jakoś tak do twojej aparatury

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 19:43 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 16:22
Posty: 18
T6config do hobbyking 6 kanałowej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 19:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 16:22
Posty: 18
Tak w ogóle to przy programowaniu CC3D jak jest sprawdzanie drążków to yaw mi nie działa :) To może mieć z tym coś wspólnego ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 04 paź 2010, 15:29
Posty: 810
Lokalizacja: IRL
Tak, bo yaw`em aktywujesz silniki.

_________________
Grzegorz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1043
Lokalizacja: Gliwice
Pewnie coś źle podłączyłeś

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 08:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 16:22
Posty: 18
Dziś wszystko powturzyłem prubowałem nawet zmienić na roll right dałem save ale nadal silniki nie startują Pomórzcie mi Prubuję ustawić żeby zawsze były włączone czyli armed ale klikając save wyskakuje X jakiś błąd czy coś .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 08:41 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 16:22
Posty: 18
Mam jeszcze jeden problem pomijałem go ale myśle że to może właśnie przez to gdy pisze żebym ruszał najpierw trothle potem roll ... to potem jest żeby ruszyć przełącznikiem i jak ruszam to nic na kompie nie łapie nie wyśietla się next
Mam wersję programu 15.02 bo na nowszej nie działał CC3D.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 08:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 1043
Lokalizacja: Gliwice
Po pierwsze to zacznij normalnie pisać, bo jak widzę "prubowałem" to mnie krew zalewa. Po drugie, spróbuj podłączyć wszystko od początku. Jak ruszasz drążkami na apce to na ekranie MUSI być reakcja - inaczej coś nie teges.

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 08:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 gru 2014, 10:49
Posty: 130
Lokalizacja: Krakuszowice k. Gdowa
CC3D Ci się nie uzbroi jeśli masz np. coś źle w konfiguracji. Daj zrzut ekranu z Firmware z GCS https://wiki.openpilot.org/display/WIKI/Firmware


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 09:21 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 16:22
Posty: 18
Sprawdziłem połączenia i zapomniałem podłączyć flight mode teraz na ekranie wszystko śmiga tylko po odłączeniu nie uzbraja znaczy miga jak rusze żeby uzbroić to miga bardziej przez pare sekund.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 09:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 cze 2015, 16:22
Posty: 18
Mam inny niż te co podesłałeś w linku zamiast 903 czy tam ile ja mam 402


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 09:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 gru 2014, 10:49
Posty: 130
Lokalizacja: Krakuszowice k. Gdowa
Nie o to pytałem, zrób zrzut ekranu i wrzuć go tutaj


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.