Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 gru 2018, 16:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nieudany flip
Post: wtorek 26 maja 2015, 19:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 24 kwie 2015, 12:03
Posty: 147
Lokalizacja: Wiry/Poznań
Dzisiaj postanowiłem wykonać swój pierwszy obrót o 360 stopni w osi roll moim wyścigowcem 250.
Ustawiłem pod to specjalnie cc3d:
Obrazek
Obrazek
Leciałem na "Stabilized 1" wzniosłem się na może 20 metrów, trottle trzymałem nieco ponad połowę i roll na maksa w prawo.

Tak to się skończyło:

Przysięgam nie odpuściłem drążka, pakiet pełny, zasięg też.

Jak sadzicie, co tu poszło nie tak ?

_________________
RR210 little bee 4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 maja 2015, 20:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 sty 2015, 12:44
Posty: 81
Lokalizacja: Rzeszów
Nie jestem expertem ale czy tego nie powinno się robić w rate? A tam widzę że w osi pitch masz altitude. I przy robieniu flipa odpuszcza się throttle?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 cze 2015, 21:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 24 kwie 2015, 12:03
Posty: 147
Lokalizacja: Wiry/Poznań
Ustawienia "Max rate limit" mnie zgubiły, 300, to za mało do akrobacji.
Specjalnie ustawiłem rate mode do testów tylko na roll. 2 śmigła połamane a doświadczenie rośnie :)

_________________
RR210 little bee 4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 cze 2015, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 sie 2013, 20:28
Posty: 324
Lokalizacja: Krosno
nie w stabilized, bo on ogranicza max przechylenie coptera do iluś tam stopni,
więc co najwyżej dachujesz.
Rate, albo Acro- w rate łatwiej, bo później copter pomaga wrócić do poziomu, w acro- jak ty go nie wrócisz do poziomu, to nikt nie wróci ;-)

_________________
Mój największy lęk to sytuacja w której ja umieram, a Żona sprzedaje moje "zabawki" za tyle, za ile jej powiedziałem że je kupiłem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 cze 2015, 07:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 872
Lokalizacja: Warszawa
A nie lepiej na pierwsze flipy na cc3d ustawić rattitude?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 18 lip 2015, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 24 kwie 2015, 12:03
Posty: 147
Lokalizacja: Wiry/Poznań
Poprzedni model zagubiony w lesie, z kolejnym znów problem.
CC3D na Rattitude z takimi ustawieniami:
Obrazek
lata tak:

Pakiet turnigy 1400mAh 40-50C, z radiem nic nie kombinowane.
Na takich ustawieniach qav250 kręcił flipy w miejscu, czyżby cc3d "trafione" ?

_________________
RR210 little bee 4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.