Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 16 sty 2017, 13:47


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

W jakim trybie latasz miniquadem?
1) Attitude 57%  57%  [ 16 ]
2) Rattitude 18%  18%  [ 5 ]
3) Rate 7%  7%  [ 2 ]
4) Acro+ 18%  18%  [ 5 ]
Liczba głosów : 28
Autor Wiadomość
Post: wtorek 05 maja 2015, 13:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 01:04
Posty: 220
Lokalizacja: Kielce
Witam. Mam pytanie do posiadaczy cc3d i mini quadów typu h250. W którym trybie latacie?
Zdaje sobie sprawę że możecie latać inaczej podczas spokojnego latania, a inaczej podczas ścigania się ale proszę o wybór 1 opcji.

Od początku latam w trybie attitude, ostatnio ustawiłem sobie acro + i sie załamałem jak zawis quadem okazał się wyzwaniem, bo non stop trzeba korygować. Jak sądzicie, czy jest szansa rywalizować z najlepszymi w innym trybie niż acro?
Pozdrawiam.

_________________
Łowca kretów i samotnych drzew.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 maja 2015, 21:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2051
Lokalizacja: Londyn
a co kazdy tryb oznacza ?
attitude
rattitude
rate
ja mam ustawione na attitude musze zobaczyc gdzie jest roznica z rattitude


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lip 2015, 21:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 13 kwie 2014, 11:23
Posty: 10
Lokalizacja: Nadolice Wielkie
w rattitude jest tak, że przy małym wychyleniu drążka stabilizacja działa jak w trybie attitude, a przy większych wychyleniach jak rate. Czyli można się obracać.
Dla mnie rate to jest wyzwanie, acro nawet nie próbuję :P na razie latam 400 ale przymierzam się do małego łobuza :)

_________________
„Nigdy nie rezygnuj z marzeń - mówił Stary Król. - Idź śladem znaków".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lip 2015, 22:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 kwie 2015, 21:38
Posty: 282
Lokalizacja: Szczecin / Berlin
Rattitude jest niebezpieczny. Nie wiadomo kiedy nagle zmienia się z attitude na rate. Zero ostrzeżenia na drążku, po prostu nagle zaczyna robić flipa. Już lepiej się Rate nauczyć, bo tam przynajmniej od początku wszystko jest jasne


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lip 2015, 22:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 13 kwie 2014, 11:23
Posty: 10
Lokalizacja: Nadolice Wielkie
Powiem Ci ,że ja jeszcze nie próbowałem tego trybu bo nadal latam na attitude ale też się nad tym zastanawiałem. Na rate to mam tańczący z dronami, jakoś nie mogę tego ogarnąć...

_________________
„Nigdy nie rezygnuj z marzeń - mówił Stary Król. - Idź śladem znaków".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 10:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 kwie 2016, 11:24
Posty: 15
Lokalizacja: błonie
a co może być przyczyną jak latam na stabilizacji to przy szybkim unoszeniu się leci ładnie pionowo a w acro znosi go na lewo ... wina sprzętu czy ustawienia cc3d hmmm a może muszę sam korygować go ... ?? proszę o pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 10:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 9453
Lokalizacja: Mikoszewo
Bo w LEVEL stabilizuje cię automat a w ACRO nie. Wystarczy minimalna odchyłka od poziomu lub różnica w ciągu jednego z silników i już prosto nie poleci.

rraaffaall pisze:
a może muszę sam korygować go ... ??


No po to jest ACRO...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 17:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 kwie 2016, 11:24
Posty: 15
Lokalizacja: błonie
czyli w ustawieniach nic sie nie da zmienić żeby pionowo leciał do góry ... ? hmmm to będę musiał zmienić silniki i może regle ...
tylko możesz mi podpowiedzieć które :
https://pl.aliexpress.com/item/DYS-BL20 ... 97ce90a9d5

https://pl.aliexpress.com/store/product ... 26964.html

a silniki jak mam emax1806 to zmiana na warto ??
https://pl.aliexpress.com/item/4Pcs-New ... 91116.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 17:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 9453
Lokalizacja: Mikoszewo
rraaffaall pisze:
czyli w ustawieniach nic sie nie da zmienić żeby pionowo leciał do góry ... ? hmmm to będę musiał zmienić silniki i może regle ...

Nie zrozumiałeś. Jak chcesz żeby ci latał idealnie pod linijkę to albo korzystaj z LEVEL (wtedy automat cię ustabilizuje) albo naucz się latać w ACRO i sam będziesz dbał żeby było prosto (co mion skromnym zdaniem nie ma sensu bo to ryb do szaleństw nie fotogrametrii). Zmiana silników nic ci nie da.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 19:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lis 2016, 06:28
Posty: 5
Lokalizacja: Koszalin
A jak zmienić tryb z Acro na Level?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.