Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 21 paź 2017, 13:22


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

W jakim trybie latasz miniquadem?
1) Attitude 60%  60%  [ 18 ]
2) Rattitude 17%  17%  [ 5 ]
3) Rate 7%  7%  [ 2 ]
4) Acro+ 17%  17%  [ 5 ]
Liczba głosów : 30
Autor Wiadomość
Post: wtorek 05 maja 2015, 13:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 01:04
Posty: 220
Lokalizacja: Kielce
Witam. Mam pytanie do posiadaczy cc3d i mini quadów typu h250. W którym trybie latacie?
Zdaje sobie sprawę że możecie latać inaczej podczas spokojnego latania, a inaczej podczas ścigania się ale proszę o wybór 1 opcji.

Od początku latam w trybie attitude, ostatnio ustawiłem sobie acro + i sie załamałem jak zawis quadem okazał się wyzwaniem, bo non stop trzeba korygować. Jak sądzicie, czy jest szansa rywalizować z najlepszymi w innym trybie niż acro?
Pozdrawiam.

_________________
Łowca kretów i samotnych drzew.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 maja 2015, 21:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2216
Lokalizacja: Londyn
a co kazdy tryb oznacza ?
attitude
rattitude
rate
ja mam ustawione na attitude musze zobaczyc gdzie jest roznica z rattitude


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lip 2015, 21:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 13 kwie 2014, 11:23
Posty: 10
Lokalizacja: Nadolice Wielkie
w rattitude jest tak, że przy małym wychyleniu drążka stabilizacja działa jak w trybie attitude, a przy większych wychyleniach jak rate. Czyli można się obracać.
Dla mnie rate to jest wyzwanie, acro nawet nie próbuję :P na razie latam 400 ale przymierzam się do małego łobuza :)

_________________
„Nigdy nie rezygnuj z marzeń - mówił Stary Król. - Idź śladem znaków".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lip 2015, 22:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 kwie 2015, 21:38
Posty: 318
Lokalizacja: Szczecin / Berlin
Rattitude jest niebezpieczny. Nie wiadomo kiedy nagle zmienia się z attitude na rate. Zero ostrzeżenia na drążku, po prostu nagle zaczyna robić flipa. Już lepiej się Rate nauczyć, bo tam przynajmniej od początku wszystko jest jasne

_________________
https://quadmeup.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 lip 2015, 22:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 13 kwie 2014, 11:23
Posty: 10
Lokalizacja: Nadolice Wielkie
Powiem Ci ,że ja jeszcze nie próbowałem tego trybu bo nadal latam na attitude ale też się nad tym zastanawiałem. Na rate to mam tańczący z dronami, jakoś nie mogę tego ogarnąć...

_________________
„Nigdy nie rezygnuj z marzeń - mówił Stary Król. - Idź śladem znaków".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 10:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 kwie 2016, 11:24
Posty: 15
Lokalizacja: błonie
a co może być przyczyną jak latam na stabilizacji to przy szybkim unoszeniu się leci ładnie pionowo a w acro znosi go na lewo ... wina sprzętu czy ustawienia cc3d hmmm a może muszę sam korygować go ... ?? proszę o pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 10:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10366
Lokalizacja: Mikoszewo
Bo w LEVEL stabilizuje cię automat a w ACRO nie. Wystarczy minimalna odchyłka od poziomu lub różnica w ciągu jednego z silników i już prosto nie poleci.

rraaffaall pisze:
a może muszę sam korygować go ... ??


No po to jest ACRO...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 17:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 kwie 2016, 11:24
Posty: 15
Lokalizacja: błonie
czyli w ustawieniach nic sie nie da zmienić żeby pionowo leciał do góry ... ? hmmm to będę musiał zmienić silniki i może regle ...
tylko możesz mi podpowiedzieć które :
https://pl.aliexpress.com/item/DYS-BL20 ... 97ce90a9d5

https://pl.aliexpress.com/store/product ... 26964.html

a silniki jak mam emax1806 to zmiana na warto ??
https://pl.aliexpress.com/item/4Pcs-New ... 91116.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 17:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10366
Lokalizacja: Mikoszewo
rraaffaall pisze:
czyli w ustawieniach nic sie nie da zmienić żeby pionowo leciał do góry ... ? hmmm to będę musiał zmienić silniki i może regle ...

Nie zrozumiałeś. Jak chcesz żeby ci latał idealnie pod linijkę to albo korzystaj z LEVEL (wtedy automat cię ustabilizuje) albo naucz się latać w ACRO i sam będziesz dbał żeby było prosto (co mion skromnym zdaniem nie ma sensu bo to ryb do szaleństw nie fotogrametrii). Zmiana silników nic ci nie da.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 sty 2017, 19:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lis 2016, 06:28
Posty: 7
Lokalizacja: Koszalin
A jak zmienić tryb z Acro na Level?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.