Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 21 sie 2017, 11:00


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 08 gru 2015, 15:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5288
Lokalizacja: Polska
marcin314 pisze:
Biblioteki do arducam-osd są z archiwizowane i nie da ich się pobrać. Może ktoś posiada chętnie przygarnę


No przeciez podalem Ci linka z ktorego mozesz je pobrac
pawelsky pisze:
Beda jeszcze potrzebne biblioteki od oryginalnego softu minima
http://arducam-osd.googlecode.com/svn/trunk/libraries/


Jak Ci sie nie chce klikac plik po pliku uzyj DownloadSVN


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 09 gru 2015, 08:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 13 mar 2012, 08:27
Posty: 86
Lokalizacja: Będzin
pawelsky pisze:
marcin314 pisze:
Biblioteki do arducam-osd są z archiwizowane i nie da ich się pobrać. Może ktoś posiada chętnie przygarnę


No przeciez podalem Ci linka z ktorego mozesz je pobrac
pawelsky pisze:
Beda jeszcze potrzebne biblioteki od oryginalnego softu minima
http://arducam-osd.googlecode.com/svn/trunk/libraries/


Jak Ci sie nie chce klikac plik po pliku uzyj DownloadSVN



dzięki za programik

_________________
toto7,Michaś RC, Extra 300, Easy Glider 2, Kiler, X9 Boro09, Bixler2, Graupner ASK14 Aparatury: Turnigy 9XR


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 03 mar 2016, 21:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 30 lis 2015, 23:50
Posty: 190
Lokalizacja: Szczecin
Witam
Panowie mam problem z minim osd mianowicie po wygraniu softu znaków oraz poustawianiu wszystko jest ok mam na monitorze osd. Problemem jest to ze nie działa jak powinien tak jakby sygnału nie dostawał horyzont nie dziala, podłączone pod cc3d main port w openpilot ustawiony na telemetry.( czy powinno być inaczej ? )
Sprawdzałem poprawność podlaczenia i napewno jest ok.

I przy okazji mam pytanko jakie dane mogę wyciągnąć z cc3d ? Aby odczytać stan bateri musze się podpiąć pod pin procesora osd poprzez dzielnik ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 kwie 2016, 08:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 cze 2014, 17:31
Posty: 141
Lokalizacja: Wrocław / Wałbrzych
Czy ten OSD nadaje się do podłączenia w opisany sposób do CC3D? http://radio-modele.pl/3dr-mini-osd-mav ... 29860.html

_________________
Aplikacja dla pilotów RC na Androida: Rc Assistant
ZMR250 "Zając", ZMR250 "Królik", Phantom 3 Advanced, HPI Savage Flux Xs "Ryś"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 kwie 2016, 08:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 21 lis 2011, 01:53
Posty: 367
Lokalizacja: Pszczółki / Skowarcz
Będzie (jak każdy inny minim z odpowiednim wsadem)

_________________
CX450 V2, DJI F330 FPV,(Sold) Beta 1400 (trenerek), @TBS under co..,ZMR250@F3FC V2, RR210 Custom
JR X2720 Sytneza +FrSky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 maja 2016, 11:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 cze 2014, 17:31
Posty: 141
Lokalizacja: Wrocław / Wałbrzych
Zanabyłem MinimOSD i konwerter UART/USB i mam problem z podłączeniem go do komputera. Wygląda to następująco:



Próbowałem najnowszych sterowników ze stron FTDI, również tych legacy dla Win2000/Vista, podłączałem konwerter przypięty do OSD i odpięty od OSD. Na Win 8.1 dzieje się to, co widać, kiedy próbowałem podłączyć konwerter do stacjonarki z Windows 7, nie dzieje się nic (zero diod, informacji o podłączeniu urządzenia i tak dalej).

Ktoś ma pomysł, co może być nie tak?

_________________
Aplikacja dla pilotów RC na Androida: Rc Assistant
ZMR250 "Zając", ZMR250 "Królik", Phantom 3 Advanced, HPI Savage Flux Xs "Ryś"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 maja 2016, 11:51 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lis 2014, 10:30
Posty: 991
Lokalizacja: Gliwice
Mnie to na jakieś zwarcie wygląda. Sprawdź jeszcze raz połączenia.

_________________
PistonRC Blog
PistonRC YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 maja 2016, 12:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 cze 2014, 17:31
Posty: 141
Lokalizacja: Wrocław / Wałbrzych
MacPiston pisze:
Mnie to na jakieś zwarcie wygląda. Sprawdź jeszcze raz połączenia.


Ale dokładnie to samo dzieje się, jak odepnę wszystkie kable i podłączę sam konwerter do komputera...

_________________
Aplikacja dla pilotów RC na Androida: Rc Assistant
ZMR250 "Zając", ZMR250 "Królik", Phantom 3 Advanced, HPI Savage Flux Xs "Ryś"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 maja 2016, 12:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 21 lis 2011, 01:53
Posty: 367
Lokalizacja: Pszczółki / Skowarcz
Spook pisze:
Ale dokładnie to samo dzieje się, jak odepnę wszystkie kable i podłączę sam konwerter do komputera...


1 Na moje to uwalony konwerter, albo jakaś beznadziejna podróbka która działa tylko na 1 sterowniku.

2 uwalony USB (za mało pradu daje) - ja tak sobie zalatwiłem USB w lapku że do cc3d zasilanego z pakietu podlaczylem uart i poszedł dymek, czego efektem są 2 martwe porty USB a 3ci ledwo co działa, żeby z niego korzystać muszę huba aktywnego podłączyć. Cc3d nistety przezylo a wolałbym żeby zdechło zamiast USB w lapku.

3 czy w ogóle udało Ci się zainstalować ftdi?

pisane z tel.

_________________
CX450 V2, DJI F330 FPV,(Sold) Beta 1400 (trenerek), @TBS under co..,ZMR250@F3FC V2, RR210 Custom
JR X2720 Sytneza +FrSky


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 maja 2016, 05:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 cze 2014, 17:31
Posty: 141
Lokalizacja: Wrocław / Wałbrzych
Doszedłem, co jest nie tak - użyłem kabla USB z Mobiusa, który najwyraźniej nie miał podłączonych wszystkich szyn (albo mógł mieć mostek na dwóch szynach). Zmieniłem kabel i voila - działa aż miło. Już wszystko skonfigurowane, zostało tylko trochę lutowania.

Dzięki za pomoc!

_________________
Aplikacja dla pilotów RC na Androida: Rc Assistant
ZMR250 "Zając", ZMR250 "Królik", Phantom 3 Advanced, HPI Savage Flux Xs "Ryś"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 maja 2016, 18:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 30 lis 2012, 20:42
Posty: 400
Lokalizacja: Kaszëbë - Banino
Witam,

Czy ktoś mi podpowie jak ustawić te cholerne porty w konfiguratorze cleanflighta, aby zmusić cc3d do współpracy z minimosd.
Mam wersję 1.2.2 wygląd z menu mniej więcej tak jak na zdjęciu
http://imgur.com/a/DSFCX

Który Uart odpowiada za które wyjście z płytki cc3d? Co włączyć i jak ustawić. Próbowałem już chyba każdej możliwości.
I jak ustawić te parametry aby działało, bo na obrazie wszystko jest tylko horyzont ani drgnie.

Telemetry mam zrobione na disable.

_________________
VEGA, Legwan, Turnigy 9XR + eLeReS +eLDisp, AP+OSD Pitlab, Fox 800


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 cze 2016, 16:34 
Offline

Rejestracja: piątek 03 cze 2016, 19:37
Posty: 2
Lokalizacja: Polska
Witam, szanownych forumowiczów.

Mam problem z OSD (MAVLink-OS v2.2). Wgrałem firmware oraz znaki bez problemów, skomunikowałem go z CC3d, nie mogę jednak spowodować aby OSD było wyświetlane na ekranie. Sytuacja wygląda tak, że gdy tor video jest odpięty (kamera odłączona) w goglach wyświetla mi się osd na szarym tle i wszytko jest powiedzmy w porządku. W momencie gdy wepnę kamerę, osd ginie i transmitowany jest tylko obraz z kamery. Reset OSD czy też całego drona wykonany odłączeniem zasilania (baterii) nie daje żadnych zmian. Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 cze 2016, 16:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 paź 2014, 22:25
Posty: 141
Lokalizacja: Warszawa
Poszukaj na forum. Były podobne problemy. Na przyszłość podaj jakiej kamery używasz...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 cze 2016, 19:26 
Offline

Rejestracja: piątek 03 cze 2016, 19:37
Posty: 2
Lokalizacja: Polska
Kamera i nadajnik z zestawu Eachine 800tvl CCD 148 Degree FPV Camera Lens w/ 5.8G 600mW Transmitter. Poszukam dzisiaj na forum, dzięki za odpowiedź.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 22 cze 2016, 11:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 14 lip 2014, 10:11
Posty: 350
Lokalizacja: Wrocław
Może masz ustawione NTSC zamiast PAL w GUI osd ?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

_________________
Turnigy 9XR,SkySurfer KFC32FTB by Marbalon ;-)eLeReS
Hype P-51 Miss America przerobiona na lampę


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.