Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 19 sty 2017, 03:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 03 lut 2015, 20:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 06 kwie 2014, 12:04
Posty: 9
Lokalizacja: Wołomin
Czasem chinole coś spiepszą czy to może rezultat mojej niewiedzy... Problem polega na tym że na 3 silnik nie wychodzi sygnał... próbowałem wszystkiego firm ware update i różnych konfiguracji i nic więc jedyne co mi pozostało to zamienić kanały i podłączyć 3 silnik pod piąty i skonfigurować fc tak by zamienić miejscami kanały tak by piąty działał jak trzeci quadzik lata jednak nie jestem przekonany że z moim fc jest wsio ok miał ktoś podobny przypadek? Oczywiści standard zamienione kable zasilające radio...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 lut 2015, 20:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2573
Lokalizacja: Olsztyn
Miałem podobny problem i okazało się że być zimny lut na jednym goldpinie. Po prze lutowaniu FC działa bez problemu.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 05 wrz 2016, 12:06 
Offline

Rejestracja: niedziela 06 kwie 2014, 12:04
Posty: 9
Lokalizacja: Wołomin
Po zmianie na piąty kanał wszystko hula tylko nie da rady skalibrowac z wizarda...

EDIT - scalenie

Mam znów inną cc3d i silnik na 1 kanale przestał działać znów 1 zamieniony na 5 ... próbowałem grzać płytkę zimnych lutów brak... nic nie pomogło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 wrz 2016, 17:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 31 maja 2012, 12:45
Posty: 651
Lokalizacja: Łódź
Przygrzej jeszcze procka, moze tu gdzies masz zimnego. A poza tym "przedzwoń" sobie piny miedzy wyjściami a prockiem, moze gdzies sciezka sie ukrychneła czy cos. A najlepiej wgraj inny soft i sprawdź czy działa ;) (polecam Betaflight ;) )

_________________
:D MonsterQuads XR225 :D
:) Chcesz taką, daj znać :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 paź 2016, 18:21 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 maja 2016, 19:45
Posty: 12
Lokalizacja: Krzeszowice
Witam mam taki sam problem czy zmiana na cleanflight pomoże?
i jak (i gdzie) "zamienić" kanały pierwszy z piątym? z góry dzięki ;-)

Edit: zmiana na cleanflight nie pomogła :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 sty 2017, 11:20 
Offline

Rejestracja: sobota 25 paź 2014, 23:51
Posty: 50
Lokalizacja: Wasilków
hello,
mam ten sam problem w revo.
4 kanał przestał chodzic i trzeba było przepiac na 5.

szukanie zimnych lutow nie pomoglo.

moze cos ktos wymysli?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.