Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 11 gru 2018, 19:33


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 20 gru 2014, 18:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2014, 18:11
Posty: 316
Lokalizacja: Siewierz
Witam mam prozbę jakie mam kupic np. gps baro kompas do tego fc tak by zadziałało ????


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 20 gru 2014, 19:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Z tym FC zadziała tylko GPS i to tylko w trybie informowania o pozycji dla potrzeb OSD. Żadnej nawigacji, RTH czy latania po waypointach nie uzyskasz.
Baro i kompasu (czyli np funkcji headhold, althold) także nie obsługuje CC3D.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 20 gru 2014, 21:29 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2014, 18:11
Posty: 316
Lokalizacja: Siewierz
Dzieki za przeniesienie postu do właściwego miejsca a jeszcze mam pytanie czy ten fc zadziała w ramie V-tail ?? http://www.goodluckbuy.com/3k-carbon-fi ... tible.html link tylko poglądowy będzie rama własnej produkcji


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 10:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lis 2014, 21:25
Posty: 52
Lokalizacja: Wadowice - Hannover
Rurek pisze:
Z tym FC zadziała tylko GPS i to tylko w trybie informowania o pozycji dla potrzeb OSD. Żadnej nawigacji, RTH czy latania po waypointach nie uzyskasz.
Baro i kompasu (czyli np funkcji headhold, althold) także nie obsługuje CC3D.


Jesteś pewien Rurku że ten FC nie ma autopilota? Jak byłem w ABC-RC i kupowałem cc3d to technik od nich mówił że jest taka możliwość, w opisie funkcji też jest to wypisane.

_________________
Setup:
Frame - DJI F450
FC - CC3D
Regle - HK F-20A (FPWM SimonK)
Silniki - EMAX MT2213 2xCW 2XCCW
Odbiornik - FrSky D8R-II Plus (D8R XP)
Aparatura - Graupner JR MX12 + FrSky DHT 2,4GHz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 10:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4239
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Pokaż gdzie to jest napisane :roll: :mrgreen: Sprzedawca mówi to, co klient chce usłyszeć :lol:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 10:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lis 2014, 21:25
Posty: 52
Lokalizacja: Wadowice - Hannover
Kowal pisze:
Pokaż gdzie to jest napisane :roll: :mrgreen: Sprzedawca mówi to, co klient chce usłyszeć :lol:


auto-powrót (wymagany dodatkowo GPS)

_________________
Setup:
Frame - DJI F450
FC - CC3D
Regle - HK F-20A (FPWM SimonK)
Silniki - EMAX MT2213 2xCW 2XCCW
Odbiornik - FrSky D8R-II Plus (D8R XP)
Aparatura - Graupner JR MX12 + FrSky DHT 2,4GHz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 10:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 24 lis 2011, 09:08
Posty: 544
Lokalizacja: Leszno
Jest RTH ale dla płatowców.

_________________
Pozdrawiam, Jarek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 10:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4239
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Jeszcze raz: gdzie to jest napisane :?:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 10:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lis 2014, 21:25
Posty: 52
Lokalizacja: Wadowice - Hannover
Kowal pisze:
Jeszcze raz: gdzie to jest napisane :?:


ABC-RC

_________________
Setup:
Frame - DJI F450
FC - CC3D
Regle - HK F-20A (FPWM SimonK)
Silniki - EMAX MT2213 2xCW 2XCCW
Odbiornik - FrSky D8R-II Plus (D8R XP)
Aparatura - Graupner JR MX12 + FrSky DHT 2,4GHz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 25 gru 2014, 10:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4239
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
To czytaj właściwe źródła, a nie to, co sprzedawca pisze, bo on też może się mylić. OpenPilot Documentation GPS Add-on
Myli się, a właściwie jest źle opisane, albowiem RTH działa, ale tylko dla płatowców

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 gru 2014, 10:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lis 2014, 21:25
Posty: 52
Lokalizacja: Wadowice - Hannover
Kowal pisze:
To czytaj właściwe źródła, a nie to, co sprzedawca pisze, bo on też może się mylić. OpenPilot Documentation GPS Add-on
Myli się, a właściwie jest źle opisane, albowiem RTH działa, ale tylko dla płatowców


No to faktycznie trochę lipa z tym RTH, może w nie długim czasie wyjdzie jakaś aktualizacja dla multikopterów, chyba że ten FC sprzętowo nie jest w stanie tego obsłużyć.

_________________
Setup:
Frame - DJI F450
FC - CC3D
Regle - HK F-20A (FPWM SimonK)
Silniki - EMAX MT2213 2xCW 2XCCW
Odbiornik - FrSky D8R-II Plus (D8R XP)
Aparatura - Graupner JR MX12 + FrSky DHT 2,4GHz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 gru 2014, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Nie sądzę aby CC3D (przypomnę : stworzony i zaprojektowany i wyprodukowany z myślą o akrobacjach -->stąd w nazwie "3d") było rozwijane w kierunku funkcji nawigacyjnych.
I do tego brak w hardłęrze paru elementów typu baro, magneto aby w pełni nawigację i automatykę osiągnąć....

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 gru 2014, 15:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 sty 2014, 02:25
Posty: 660
Lokalizacja: Łódź
Możnaby było kombinować z wgraniem cleanflight. Starsze wersje wiem że dawało się wgrać, a teraz nie wiem. Po za tym jeden z powodów przejścia na full naze32 było właśnie posiadanie baro, magneto, obsługa GPS.

_________________
RIP Bixler 1.1, quadro 15, QAV 250, Pioneer XL


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 03 sty 2015, 22:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 872
Lokalizacja: Warszawa
Pozwólcie, że zadam pytanie z natury banalnych. Kończę właśnie swoje pierwsze quadro. Podłączam odbiornik RC pod CC3D przez S.BUS. Kiedy zobaczyłem te fabryczne - śmiesznie cieniutkie przewody postanowiłem, że tym cieniasem podłącze jedynie sygnał S.BUS, natomiast masę i zasilanie odbiornika przewodami o "normalnym" przekroju. Z masą nie ma problemu ale co do zasilania urodził się pomysł, żeby zasilanie odbiornika wyprowadzić z BECa innego regla niż zasilanie FC (jak na rysunku). Można tak?
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 03 sty 2015, 22:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 kwie 2013, 11:20
Posty: 84
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
A czego się boisz w tych cieniutkich przewodach oryginalnie z zestawu CC3D??
Bo ja właśnie ulotniłem swoją pierwszą 250 opartą na CC3D i jakoś nie widzę potrzeby pogrubiania przewodów.
Podpiąłem się również pod SBus... :)

A tak wogóle to... Fajne to CC3D... :D
Znaczy - jak na pierwszy raz z open pilot to ustawienie jest inne. Ale lata fajnie.


Ostatnio zmieniony sobota 03 sty 2015, 22:42 przez se-ba1, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.