Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 25 cze 2018, 02:48


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 20 mar 2015, 21:55 
Offline

Rejestracja: sobota 25 paź 2014, 23:51
Posty: 51
Lokalizacja: Wasilków
tak - ale nie wiem czy o to ci chodzi:
w menu outputs trzeba zaznaczyc kwadracik "Motor spin at neutral...."

tylko zwroc uwagę na "... be careful"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 mar 2015, 21:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
u mnie tak samo jest, ale nie przeszkadza to mi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 mar 2015, 08:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 08 paź 2013, 20:48
Posty: 190
Lokalizacja: rzeszów
Ja się przyzwyczaiłem do tego że silniki się kręcą, nawet przy zerowym gazie ;-)

Dzieki za pomoc! Nie sądziłem że to jest aż tak proste.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 mar 2015, 21:02 
Offline

Rejestracja: środa 11 mar 2015, 15:19
Posty: 5
WItam wszystkich jako jest mój pierwszy post na forum ;)

Pytanie odnośnie CC3D i Open pilot jak ustawić zawis copterka?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 mar 2015, 21:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 cze 2012, 20:55
Posty: 2229
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Zacznij od przywitania Się... A zawis ustawia się łatwo. Wchodzi z na trzepak nogami lapiesz górnej rurki i przechylasz się do tyłu i to jest zawis. Polecał poczytać forum pogooglowac i obejrzeć kilka filmów na YT

_________________
Mapka ŚL http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... bcc46646ee

Kontroler lotu: "Widoczność pionowa zero."
Pilot: "W stopach czy w metrach?"

Nie pisz "Dron" moje dzieci mogą to czytać...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 mar 2015, 11:19 
Offline

Rejestracja: sobota 25 paź 2014, 23:51
Posty: 51
Lokalizacja: Wasilków
probowaliscie nowej aktualizacji?
zniknął mój problem z obrotami wokół Yaw i mam wrażenie ze zyskałem też minutę lotu na defaultowych ustawieniach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 mar 2015, 11:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 cze 2012, 20:55
Posty: 2229
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Ja nie odczulem różnicy. Wracam na CF

_________________
Mapka ŚL http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... bcc46646ee

Kontroler lotu: "Widoczność pionowa zero."
Pilot: "W stopach czy w metrach?"

Nie pisz "Dron" moje dzieci mogą to czytać...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 mar 2015, 14:54 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 342
Lokalizacja: Otwock
Cześć,
Ostatnio złożyłem sprzęt na tym FC, no i pojawił się nowy problem: Nie mogę zazbroić silników. Zrobiłem kalibrację ESC, potem ustawiłem aparaturę i wszystko ładnie się uzbrajało. Następnego dnia sprzęt już się nie uzbrajał. Ręcznie ustawiłem ESC w BLheli na zakres 1020-1836. Przy próbie ręcznej kalibracji z GCS regle nie wykrywają górnego położenia.

Co do GCS to przy próbie uzbrojenia silników z drążków pani milczy, jak ustawie na always armed to pani informuje o uzbrojeniu silników i silniki normalnie działają, tylko, że cały czas. Wcześniej zrobiłem parę lotów i było ok. W GCS widać, że aparatura sięga zakresów minimalnych, ale nie następuje uzbrojenie. O i gdy wybiorę test motors outputs silniki się kręcą. Czyli wygląda na jakiś problem z CC3d.

Jakieś pomysły?

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 mar 2015, 15:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 cze 2012, 20:55
Posty: 2229
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Raczej nie z CC3D pozmniejszał bym limity i dobrze sprawdził które drążki ustawiłeś jak klepłem Roll bo R jak Rudder :D po chwili dotarło do mnie że ma być Yaw. Nadal nic no pomyłka left right... na pewno to "czeski" błąd. Na spokojnie z piwkiem przeanalizuj sprawę.

_________________
Mapka ŚL http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... bcc46646ee

Kontroler lotu: "Widoczność pionowa zero."
Pilot: "W stopach czy w metrach?"

Nie pisz "Dron" moje dzieci mogą to czytać...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 mar 2015, 15:10 
Offline

Rejestracja: sobota 25 paź 2014, 23:51
Posty: 51
Lokalizacja: Wasilków
Albo w którymś momencie zabrakło resetu po zapisaniu jakichs ustawień do FC.
Mi sie to często zdarza i nigdy nie wiem gdzie popelnilem blad i np nie podpialem zasilania we właściwym czasie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 mar 2015, 17:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 342
Lokalizacja: Otwock
Próbowałem z innymi kanałami i nie działa. Dziwne jest to, że jak zaznaczę ciągle uzbrojone to słychać głos, który mówi, że są uzbrojone i dodanie gazu powoduje reakcje, a przy uzbrajaniu z drążków pani milczy i brak jest reakcji. Kalibracja regli działa poprawnie. Chciałem uzbrajać yaw right i na 10s. Drążki osiągają min i max, tak to sobie ustawiłem:
ObrazekObrazek

Chyba zostanę przy zawsze uzbrojonych silnikach. Szkoda czasu.

***Właśnie przeszedłem kreator konfiguracji raz jeszcze i jest tak jak być powinno. Zobaczymy później, czy od stania na półce coś się nie przestawi.

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 mar 2015, 19:01 
Offline

Rejestracja: sobota 25 paź 2014, 23:51
Posty: 51
Lokalizacja: Wasilków
mialem ci jeszcze dopisac zebys przeprowadzil ponownie konfiguracje wg wizzarda - mi zawsze pomaga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 mar 2015, 19:39 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 342
Lokalizacja: Otwock
Chciałem być świadomy tego co robię, ale to tylko doprowadziło mnie do nie świadomości tego co nie działa. Dzięki.

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 mar 2015, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 cze 2012, 20:55
Posty: 2229
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
A wgraj cf zobacz czy działa. zawsze możesz wrócić do op. Jak coś to służę pomocą.

_________________
Mapka ŚL http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... bcc46646ee

Kontroler lotu: "Widoczność pionowa zero."
Pilot: "W stopach czy w metrach?"

Nie pisz "Dron" moje dzieci mogą to czytać...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 maja 2015, 18:48 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 lis 2013, 19:57
Posty: 342
Lokalizacja: Otwock
Cześć,
Mam taki problem z OP, otóż gyro w osi yaw ucieka mi około 1st/5sekund. Czy można temu jakoś zaradzić? Może jakieś zimne luty poprawić, czy coś? Który to gyro od yaw?

Dzięki

Łukasz

_________________
Drone them all...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.