Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 10 gru 2018, 10:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
Post: sobota 11 lip 2015, 11:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 26 gru 2014, 12:25
Posty: 137
Lokalizacja: Chrzanów
tak robiłem najpierw rescue a potem podłączenie !
Ale już wiem gdzie tkwił błąd.
po resecie podłączałem ccd3 z zasilaniem z u-bec, co prawda odłączałam go aby sie zresetował . Ale jak podpinałem potem płytkę do kompa z ten u-bec to bo nie widziało. W sumie to nie wiem dlaczego przecież nawet z zasilaniem powinno tak działać .
NO ale udało się metoda prób i błędów i wytrwałością oraz z pomocą WIELKICH DOBRYCH LUDZI
DZIĘKUJE


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 09:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 maja 2015, 21:50
Posty: 26
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
mam takie pytanie jak ustawić w OpenPilot, żeby moja 250 była mniej czuła (delikatniej reagowała na to co otrzymuje z aparatury) w Symie mam przycisk "High/Low speed switch". Chciałem ustawić to sobie w tak samo w aparaturze i 250 żebym mógł czasem rekreacyjnie polatać.

_________________
QAV250/CC3D/ZMR 1804 2400kv/12A esc/Radiolink AT9/Quanum DIY FPV Goggle V2, Syma X5C


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 09:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8795
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Ustaw expo w aparaturze, tak jak Ci się podoba i będzie łagodniej.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 09:50 
Offline

Rejestracja: sobota 25 paź 2014, 23:51
Posty: 51
Lokalizacja: Wasilków
ale jak zmniejszysz czulosc z dragow to ci bedzie plywal na boki jak pijana swinia na lodzie.
zamulony = pijany


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 09:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 kwie 2015, 21:38
Posty: 321
Lokalizacja: Szczecin / Berlin
Jak bym powiedział raczej, że ustaw expo w FC plus możesz trochę obniżyć P dla OuterLoop co spowoduje że w trybie Attitude będzie słabsze poziomowanie. I zmniejszyć Responsiviness dla Attitude. Tutaj masz opisane: https://wiki.openpilot.org/display/WIKI/Stabilization

Ale z tym obniżaniem P dla OuterLoop to ostrożnie.

_________________
https://quadmeup.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 28 sie 2015, 10:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 maja 2015, 21:50
Posty: 26
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
dzięki za szybką i wyczerpującą odpowiedź :mrgreen:
jest weekend będą testy

_________________
QAV250/CC3D/ZMR 1804 2400kv/12A esc/Radiolink AT9/Quanum DIY FPV Goggle V2, Syma X5C


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 sty 2016, 14:33 
Offline

Rejestracja: sobota 25 paź 2014, 23:51
Posty: 51
Lokalizacja: Wasilków
obadajcie to:




Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 sty 2016, 14:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 523
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Ale to jest kiss fc, a nie cc3d ;-)

_________________
Hangar: De Stik x2.5
Suweren
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 sty 2016, 15:30 
Offline

Rejestracja: sobota 25 paź 2014, 23:51
Posty: 51
Lokalizacja: Wasilków
wiem, ale dzik niezły :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 lut 2016, 00:54 
Offline

Rejestracja: sobota 08 sie 2015, 05:26
Posty: 6
Witajcie może ktoś miał już podobny problem męczę się z podłączeniem op gps w cc3d już 2 dzień wychodzi mi coś takiego jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=qVmS4hx17GU może ktoś już sie zetknął takim problemem może jakiś link do przejrzystego opisu podłączenia pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 lut 2016, 14:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 14 cze 2012, 20:55
Posty: 2229
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
https://youtu.be/chk0LA7Zv1Y

A konfigurowałeś gpsa ?

_________________
Mapka ŚL http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... bcc46646ee

Kontroler lotu: "Widoczność pionowa zero."
Pilot: "W stopach czy w metrach?"

Nie pisz "Dron" moje dzieci mogą to czytać...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.