Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lut 2017, 01:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 12 sty 2017, 10:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 18 lip 2015, 12:29
Posty: 200
Lokalizacja: Blachownia
Witam.

Odgrzebałem swoją starą 450tke, postanowiłem się nią jeszcze pobawić i tu zonk. Po podłączeniu do CF przeinstalowałem XP na win7.

Drugie pytanie to czy można ubić akcelerometr solidnym kretem? Bo pamiętam po kraksie wymieniłem ramę i na CF po prostu głupiał.

Trzecie pytanie i ostatnie zakupiłem nowe CC3D evo (to z tą je bitną dioda statusu) Wgrałem tam CF i zonk. Komputer nie rozpoznaje urządzenia USB, naprawdę próbowałem wszystkiego, różnych wsadów i lipa ciągle to samo. Przydałby się oryginalny z tego procka ma 128k flasha. Zachowanie po podłączeniu BECa jest ok dioda mruga jak powinna ale komunikacji 0 ani po USB ani po flexi.

_________________
QUAD F450 APM 2.8 | DJI PHANTOM 3 STANDARD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 12:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2648
Lokalizacja: Olsztyn
Bulkake pisze:
Drugie pytanie to czy można ubić akcelerometr solidnym kretem? Bo pamiętam po kraksie wymieniłem ramę i na CF po prostu głupiał.

można ubić
Bulkake pisze:
Trzecie pytanie i ostatnie zakupiłem nowe CC3D evo (to z tą je bitną dioda statusu) Wgrałem tam CF i zonk. Komputer nie rozpoznaje urządzenia USB, naprawdę próbowałem wszystkiego, różnych wsadów i lipa ciągle to samo.

Czy zasilasz FC z zewnętrznego źródła jak podłączasz do komputera ? Bez tego nie podłączysz się do CC3D.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 12:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 18 lip 2015, 12:29
Posty: 200
Lokalizacja: Blachownia
Tak już sobie poradziłem musiałem przeflashowac nowym softem ale pojawił się kolejny problem GPS przestał działać i pamiętam ze rok temu po aktualizacji miałem to samo musiałem wrócić do starszego softu. O co tutaj chodzi.

Błędy na magistrali I2C.

_________________
QUAD F450 APM 2.8 | DJI PHANTOM 3 STANDARD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 21:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 276
Lokalizacja: Kraków
Mógłbyś podać procedurę przeflashowania jak masz tylko CLI? Niektórzy (ja) będą Ci ogromnie dźwięczni :-D .

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 lut 2017, 15:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 18 lip 2015, 12:29
Posty: 200
Lokalizacja: Blachownia
Jest prosta podłączasz pod flexi konwerter USB<=>RS232 I normalnie flashujesz programem albo programikiem od ST..
Ostatecznie porzuciłem CC3D i przesiadłem sie na APM i PIXHAWKA

_________________
QUAD F450 APM 2.8 | DJI PHANTOM 3 STANDARD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 lut 2017, 22:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 276
Lokalizacja: Kraków
W sumie już wcześniej udało mi się zflashowac :), właśnie po RS 232 i programem do STM

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.