Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 00:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 04 kwie 2018, 14:37 
Offline

Rejestracja: środa 20 sty 2016, 19:53
Posty: 5
Lokalizacja: Tczew
Witam, od dłuższego czasu posiadam 8coptera opartego o mikrokopter fc 2.1, około rok temu bawiłem się w kalibrację ale mi nie wyszło ( już nawet nie pamiętam z czym miałem problem). Czy ktoś podjąłby się tego zadania? Ewentualnie czy znacie kogoś kto dobrze zna tą platforme?
Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony środa 04 kwie 2018, 16:29 przez przem1806, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 15:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8500
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zdecydowanie taniej i lepiej dla Ciebie będzie, jak zmienisz to muzealne fc na coś współczesnego.
Np omnibus f4, lub nawet f3 koszt od 60-100zł spokojnie się zamkniesz.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 15:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11603
Lokalizacja: Mikoszewo
Niezupełnie. Wymiana FC w przypadku MK to także wymiana regli. MK pracował z regulatorami I2C - przynajmniej te wersje z którymi miałem styczność. GPS shield też nie wiem czy jest kompatybilny z czymkolwiek poza MK. Także to nie będzie stówka...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 15:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8500
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To i tak będzie lepiej opchnąć, niż się z tym męczyć..
Nawet po kalibracji, to już nie lata tak dobrze jak współczesne konstrukcje.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 16:32 
Offline

Rejestracja: środa 20 sty 2016, 19:53
Posty: 5
Lokalizacja: Tczew
Czy mk jest aż tak zły?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 16:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8500
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Niestety tak.
Już "stare" naze32 na f1 jest dużo lepsze a już większość w kopterach na tym nie lata. A na pewno nie w nowych sprzętach.
To bardzo szybko się starzeje. JAk nie używasz, trzeba sprzedawać, bo za chwilę będą tańsze i dużo lepsze podzespoły. Szczególnie jeśli chodzi o fc, esc

Ale jak nie masz dodatkowych $, to lataj na tym co jest, aż się rozwali i kupisz nowe.

Tylko czego nie ogarniasz?
Są tutki na chociazby yt, a jak dobrze poszukasz, to są opisy PL na starych blogach

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 18:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11603
Lokalizacja: Mikoszewo
MK nie jest zły tylko...nieznośny bo latać lata poprawnie. Tyle że walczyć trzeba jak z APM'em czy Pixem, kompatybilny sam ze sobą, kosztuje fortunę i z zamkniętym softem do którego trzeba dopłacać za kolejne funkcje.
Wyobraź sobie sytuację że każdym jednym Phantomem niezależnie od generacji możesz odlecieć tylko na 500m i ani metra dalej. Chyba że wykupisz dodatkową opcję to zasięg ci rośnie do kilometra i tylko do kilometra.
Albo że NAZA v2 chodzi TYLKO z firmowymi reglami DJI i żadnymi innymi.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2823
Lokalizacja: Kartuzy
Mam jeszcze kilka kopterów na MK ale mimo tego że są w stanie gotowym do lotu to teraz zajmują już tylko miejsce na półkach ;-)
Świat poszedł do przodu.
Można oczywiście spierać się, że MK jest w tym a tym lepszy od współczesnych konstrukcji ale to już powoli akademicka dyskusja.
Szkoda, że niemcy nie przekuli swoich doświadczeń na produkty RTF... :cry:

Rozumiem, że nie chodzi Ci o kalibrację kompasu a raczej o to słynne pidowanie?
Ilość parametrów w tych zakładkach mktoola faktycznie może odstraszyć a precyzyjne ustawienie może zająć sporo czasu.
Może poszukaj po necie jakiejś podobnego setupu do Twojego i przepisz...

_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.