Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 paź 2018, 03:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ładowanie 1s
Post: wtorek 13 cze 2017, 18:25 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 177
Cześć, jest możliwość ładowania baterii 1s z rozgałęziaczem co jest w zestawie qx90 na bg na ładowarce imax?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 cze 2017, 08:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 871
Lokalizacja: Warszawa
Nie wiem jaki tam jest rozgałęziacz, ale musisz podłączyć plus z lipola z plusem ładowarki, minus z minusem i tyle.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 cze 2017, 08:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2192
Lokalizacja: Opole
No i nie próbuj ładować wtedy z balansowaniem ;-)
Sam się kiedyś na to dałem złapać...

_________________
Wyprzedaję wszystko - viewtopic.php?t=45067
------------
Skrypt dla forum - info - każdy musi raz zaktualizować ręcznie skrypt!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 cze 2017, 12:42 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 cze 2016, 16:17
Posty: 177
A na jakim trybie ladowac bo nie widze 1s? https://abc-rc.pl/przewod-ladowarki cos takiego


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 cze 2017, 12:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2192
Lokalizacja: Opole
Jeśli używasz tego kabla to z tego co widzę to on akurat traktuje pojedyncze cele jak ogniwa w pakiecie. Czyli wtedy musisz w trybie balance ładować. Gdybyś pojedyncze ogniwo ładował to wtedy tryb balance nie ma sensu.

_________________
Wyprzedaję wszystko - viewtopic.php?t=45067
------------
Skrypt dla forum - info - każdy musi raz zaktualizować ręcznie skrypt!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 cze 2017, 15:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 871
Lokalizacja: Warszawa
Tyle, że np. IMAX B6 nie ruszy jak się podłączy jedynie złącze balancera.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 cze 2017, 10:11 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 921
W Imaxie B6 aku Lipol 1S możesz ładować z balanserem (szeregowo max . 6szt. ) i bez balansera ( równolegle , ja mam akurat przewód na 5szt. ale są i chyba na 6szt . ) . Trzeba wcześniej zaopatrzyć się w odpowiednie przewody do ładowania .

Tutaj masz przykładowo przewód 5 x 1S do ładowania 5szt. aku równolegle . Ładowarka widzi te 5szt. aku jako 1S .


Obrazek

A tutaj przykładowo przewód do ładowania 3szt. aku 1S szeregowo z balanserem . Ładowarka widzi te 3szt. 1S jako 3S . Oczywiście w ładowarce musisz ustawić tryb ładowania Balanse i nie 1S tylko 3S .

Obrazek

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.