Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 17 gru 2017, 16:38


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 maja 2016, 20:19
Posty: 15
Lokalizacja: Rheinbollen
Witam wszystkich, nazywam się Bartek i jestem tu nowy, zbudowałem hexacopter na ramie X600, silniki Turnigy, kontroler naze32 aparatura flysky t6, to tak po krótce, mam problem bo jestem całkiem zielony w temacie, maszyna lata skonfigurowałem ładnie PID i wszystko w cleanflight, ale niech ktoś mądry powie mi jak zrobić żeby mój hexa nie miał coś w rodzaju "hold" czyli dźwignia kanału 1 lub drugiego jeśli dam lot do przodu i ją puszcze leci dalej w tej samej pochyłości do przodu, dopiero kiedy dam do tylu to moge go zatrzymać, co mam i gdzie poustawiać żeby po puszczeniu drążka został w pozycji prostej? dokładnie posiadam Naze32 rev5, APARATURA to FS-T6 ;) czekam na pomoc, a niedługo pochwalę się zdjęciami mojej ciężkej wieczorowej pracy oraz filmem jak lata;)

_________________
X600 Hexa, Phantom 3 Standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 09 gru 2010, 12:01
Posty: 413
Lokalizacja: Rzeszów/Nowy Sącz
W jakim trybie latasz?

_________________
Bartek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 maja 2016, 20:19
Posty: 15
Lokalizacja: Rheinbollen
a gdzie znajdę "tryb" w jakim latam? w aparaturze? jestem zupełnym świeżakiem więc pytam jak głąb: )

_________________
X600 Hexa, Phantom 3 Standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 09 gru 2010, 12:01
Posty: 413
Lokalizacja: Rzeszów/Nowy Sącz
Konfigurowałeś naze32 na komputerze przed lataniem?

_________________
Bartek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 maja 2016, 20:19
Posty: 15
Lokalizacja: Rheinbollen
tak, firmware wgrałem i skonfigurowałem wszystko, nie rozumiem tylko zakładki Modes i Adjustments, w nich nie mam nic dodanego

EDIT - scalenie

wydaje mi się, że chodzi o to co jest na tym filmie, ale czy mam zrobić to tak samo? a i mam tylko 2 kanały wolne w odbiorniku a nie 3... https://www.youtube.com/watch?v=gMuKqIKRtdU

_________________
X600 Hexa, Phantom 3 Standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 09 gru 2010, 12:01
Posty: 413
Lokalizacja: Rzeszów/Nowy Sącz
Nie pisz posta pod postem. Tak o to chodzi, i nie potrzebujesz tylu kanałów. Ja na przykład używam 2-3 trybów, i do tego wystarczy 1 przełącznik. Na początek ustaw sobie na przykład acro i angle (angle to tryb stabilizowany, chyba o to Ci chodzi w pierwszym poście).

_________________
Bartek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 maja 2016, 20:19
Posty: 15
Lokalizacja: Rheinbollen
podłączyłem ustawiłem, ale przy próbie w domu silniki dalej zostaja przy wiekszych obrotach nie wracają do poziomu wszystkich, mam tyko ARM I Angle, Acro nie widzę w cleanflight, a co z innymi barometrem horizon itd?

_________________
X600 Hexa, Phantom 3 Standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 09 gru 2010, 12:01
Posty: 413
Lokalizacja: Rzeszów/Nowy Sącz
Sprawdź w locie a nie w domu. Akcelerometr skalibrowałeś? I czy tryb angle się podświetla w konfiguratorze jak na aparaturze przełączasz tryby?

_________________
Bartek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 maja 2016, 17:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 11 maja 2016, 20:19
Posty: 15
Lokalizacja: Rheinbollen
tak podświetla, ale teraz silniki startuja od razu po przelaczeniu pprzycisku a nie dziaala start z przepustnicy, akcelerometr skalibrowałem. jakie wartości min i max mają być a arm i angle?

_________________
X600 Hexa, Phantom 3 Standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.