Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

MikroKopter Navi Ctrl. 1.1
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=43&t=23274
Strona 2 z 2

Autor:  Adasko [ niedziela 30 lis 2014, 14:18 ]
Tytuł: 

tak dokladnie mktoolem 1.76
ftdi do zlacza debug
kurcze navi kupilem od kolegi z forum :-( niby sprawne
jak daje przez mktoola upgrade wybieram hex do navi w nowszej wersji to caly proces pezeleci niby OK
ale mk tool pokazuje caly czas stara wersje softu w navi0.26 czyli pasujaca do 1.76
ale chcialbym nowa wersje jak juz jest
fc ma procesor 1284 czyli wersja 2.1
moge nagrac film jak to wyglada moze cos pomoze powiedz tylko ze sie to przyda :-D

Autor:  Ładziak [ niedziela 30 lis 2014, 15:54 ]
Tytuł: 

Twoja procedura wygląda prawidłowo. Czy FC upgradujesz przez to samo złącze?

Autor:  Adasko [ niedziela 30 lis 2014, 16:05 ]
Tytuł: 

tak
mam zlozona wiezyczke i polaczona kabelkami z mikrokoptera

Autor:  Ładziak [ niedziela 30 lis 2014, 16:16 ]
Tytuł: 

Adasko, to więcej nie jestem w stanie pomóc, bo wszystko wygląda OK, oprócz tego że finalnie NC nie aktualizuje softu. Najdziwniejsze, że jak piszesz, sama aktualizacja przebiega prawidłowo i navi niby potwierdza wgranie nowego softu.

Autor:  Adasko [ niedziela 30 lis 2014, 18:00 ]
Tytuł: 

dokladnie to mnie zmylilo na poczatku , bo wgrywalem 2.08 do FC i Navi i error o ktorym wspominalem , bedac pewny ze aktualizacja poszla poprawnie
jednak musialem FC cofnac do pasujacej wersji w NAVI

czy na gps powinna swiecic jakas dioda ?

Autor:  Fodzio [ niedziela 30 lis 2014, 18:38 ]
Tytuł: 

Adasko, ale po aktualizacji FC i NAVI do 2.08 użyłeś MK-Toola wr 2.08 ?

Autor:  Adasko [ niedziela 30 lis 2014, 18:57 ]
Tytuł: 

oczywiscie

Autor:  Ładziak [ niedziela 30 lis 2014, 19:06 ]
Tytuł: 

Adasko pisze:
czy na gps powinna swiecic jakas dioda ?

Na gorze jedna - światłem ciągłym przy ustalaniu fixa i migając po jego znalezieniu. Na dole też coś świeci czy miga.

Autor:  Adasko [ niedziela 30 lis 2014, 19:39 ]
Tytuł: 

no to chyba kupilem uszkodzone NAvi i
niestety u mnie na plycie gps nic nie swieci
Mktool widzi gps ale nic nie swieci
na razie to proby na sucho czyli przy kompuerze
bede musial wystawic za okno czy znajdzie jakies satelity

Autor:  Ładziak [ czwartek 18 gru 2014, 00:12 ]
Tytuł: 

Wyjaśniło się coś?

Autor:  Adasko [ czwartek 18 gru 2014, 00:25 ]
Tytuł: 

tak to chinski klon , wiec odeslalem do sprzedawcy

Autor:  Ładziak [ czwartek 18 gru 2014, 09:27 ]
Tytuł: 

Wszystko jasne :-)

Strona 2 z 2 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/