Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 22 lut 2017, 05:00


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 12 mar 2014, 17:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1224
Lokalizacja: Warszawa
Nowy firmware do Mikrokopterów:
http://www.mikrokopter.de/ucwiki/en/Firmware-2.04


EDIT: zmieniłem temat, żeby dotyczył wszystkich kolejnych wersji firmware v2


Ostatnio zmieniony poniedziałek 20 kwie 2015, 18:14 przez Ładziak, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 27 mar 2014, 23:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1224
Lokalizacja: Warszawa
Zero odzewu. Co za czasy z tym MK :-)
Czy ktoś instalował, używał? Jakieś wrażenia?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 27 mar 2014, 23:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 14:24
Posty: 1592
Lokalizacja: podkarpackie
Ja wgrałem.
Wrażeń brak.
Z tego co widziałem to pojawiło się coś chyba odnośnie powrotu przy słabej baterii. ale nie testowałem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 27 mar 2014, 23:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2640
Lokalizacja: Kartuzy
Ładziak pisze:
Zero odzewu. Co za czasy z tym MK :-)
Czy ktoś instalował, używał? Jakieś wrażenia?


Ja np. nienawidzę robić upgrade'ów :-)
Robię to tylko w ostateczności.

_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 22 kwie 2014, 09:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1224
Lokalizacja: Warszawa
Ledwo zainstalowałem i oblatałem v2.04a, a już jest v2.06a z kolejnymi nowymi funkcjonalnościami:
http://www.mikrokopter.de/ucwiki/en/Firmware-2.06


...nienadanżam ;-) :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 22 kwie 2014, 22:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 26 maja 2010, 21:40
Posty: 2434
Lokalizacja: Poznań
Jak mi wszystko działa to też nie robię upgrade`ów :-) jakiś czas temu doszedł dodatkowy acc (v2.2) i byłem zmuszony się "podnieść" softowo ;-)

_________________
...i tak nie skończysz na jednym ani na dwóch :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 22 kwie 2014, 23:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1226
Lokalizacja: Kraków
Jak coś działa dobrze, to nie ma co ruszać bo będzie tylko gorzej ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 30 kwie 2014, 12:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 14:24
Posty: 1592
Lokalizacja: podkarpackie
Mam teraz 2.06.
I dziś latałem i ciekawy problem się pojawił.
Kopter zarówno na CH jak i FS wracał ale nei tam gdzie wystartował tyko ok 50m obok.
Łaziłem po polu startowałem a on zawsze wracał w jedno upatrzone przez siebie miejsce. Osd Pokazywał dobrze pozycję domową tylko navi widziało jakaś inną.
2 baterie tak wylatałem.
Potem zacząłem kombinować na 3 baterii i po kilkukrotnym podłączeniu baterii w końcu załapał prawidłową pozycję i do nie już wracał.

Nigdy wcześniej coś takiego mi się nie działo a zawsze po starcie sprawdzam czy RTH działa prawidłowo.

Kompas był kalibrowany. Zresztą to chyba nie wina kompasu bo w końcu po kilkukrotnym załączeniu baterii zapisał sobie prawidłową pozycję.

Spotkał się ktoś z takim problemem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 30 kwie 2014, 16:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1224
Lokalizacja: Warszawa
Sprawdzałem jedynie CH na 2.04 i działało prawidłowo.

Którą masz wersję softu do Navi? Pojawiła się właśnie 2.06b - może pomoże?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 01 maja 2014, 08:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 28 lut 2010, 14:24
Posty: 1592
Lokalizacja: podkarpackie
Miałem 2.06a. Wgrałem b i zobaczę.
Kurde latam tym już kilka lat i akurat do navi miałem 100% zaufania a tu takie jaja.

Znaczy może źle się wyraziłem pisząc że wracał 50m obok bo to nie byłoby jakimś wielkim problemem.
Łaziłem potem po polach 100m w jedną i drugą stronę , resetowałem żyra i startowałem z różnych miejsc. A on zawsze wracał 50m obok miejsca pierwszego startu.
Ewidentnie nie zapisywał pozycji home.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 11 paź 2014, 09:08 
Offline

Rejestracja: środa 02 sty 2013, 01:43
Posty: 3
Lokalizacja: Polska
Zmieniłem ACC z 2,1 na 2,2 i byłem zmuszony do wgrania nowego softu w maju 2.06d i mam problem o ile CH działa prawidłowo o tyle po włączeniu PH ucieka mi w bok. Żyra zresetowane. W czym może być problem. Ktoś ma pomysł ? czy to kwestia softu ?


Ostatnio zmieniony wtorek 14 paź 2014, 12:51 przez Edirol, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 11 paź 2014, 11:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1224
Lokalizacja: Warszawa
Magnetometr skalibrowany?

Poza tym wgraj najnowszy:
http://wiki.mikrokopter.de/en/Firmware-2.06


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 14 paź 2014, 12:51 
Offline

Rejestracja: środa 02 sty 2013, 01:43
Posty: 3
Lokalizacja: Polska
No właśnie nie był skalibrowany.
A pojawiała się wczoraj 13 :-) nowsza wersja 2.08
http://wiki.mikrokopter.de/en/Firmware- ... re%2FFC%29


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 14 paź 2014, 17:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 cze 2011, 00:09
Posty: 1224
Lokalizacja: Warszawa
Mogliby wreszcie autopidowanie zrobić, a nie opcję startu z falującej łódki :-P

To jedyna rzecz, której w MK mi brakuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 15 paź 2014, 07:24 
Offline

Rejestracja: środa 01 gru 2010, 21:56
Posty: 480
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Latałem swoim okto z łódki na starym firmware i było ok.
Oprócz autotune powinni zrobić bardziej przyjazny interface, aktualny wygląda jak program z lat 90'.
Lot na GPS też szału nie robi, nawet naza Lite bije na głowe a porównując cenowo MK z DJI to predzej skusil bym sie na WKM/A2.

_________________
Pamiętaj aby hobby łączyło Cię z innymi ludźmi a nie dzieliło !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.