Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 lis 2018, 21:27


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 16 mar 2012, 17:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 13 maja 2011, 06:20
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Witam

Buduję właśnie pierwszy model z FPV.

Kupiłem wszystkie elementy i biorę się za połączenie tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałem instrukcję od OSD.



Mam najprostsze Easy OSD z Hobbykinga



Jakby ktoś mógł spojrzeć na mój projekt poprowadzenia kabli i potwierdzi ze jest to dobre lub poprawi tak jak powinno być.

Obrazek

Obrazek

Coś nie idzie z wrzuceniem obrazka więc daje link
http://w35.wrzuta.pl/obraz/9lseQdaMPjV/osd

Za pomoc z góry dziękuję.



P.S. To OSD może pokazywać pomiar prądu z 2 baterii ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 16 mar 2012, 17:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 12:44
Posty: 1584
Lokalizacja: Skierniewice
Pomiar napiecia a nie pradu i tak schemat wyglada ok


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 16 mar 2012, 18:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16388
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
przedwczoraj był podobny schemacik od innego kolegi i był ten sam błąd - PĘTLA MASY.
Nie dawaj masy między kamerą a E-OSD. Masę przy pakietach najlepiej połączyć zaraz przy nich i potem jedną masę prowadzić dalej do OSD i nadajnika.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 16 mar 2012, 19:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 13 maja 2011, 06:20
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Dziękuję z pomocne informacje.

Rurku czy mógłbyś poprawic mój schemat bo nie za bardzo wiem o co chodzi z tą pętlą masy ?

Z tego co widziałem jak otworzyłem wtyczkę od nadajnika to tam masa była połączona z sygnałem video czy o to chodzi i czy wystarczy jak tam lutując kable do płytki nadajnika połączę te 2 przewody ?

Pozdrawiam
Piotrek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 16 mar 2012, 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 kwie 2011, 22:57
Posty: 1157
Lokalizacja: Wa-wa
tu było klik
ale Twój schemat wydaje mi się poprawny tzn. zgodny z tym RemzibiOSD .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 17 mar 2012, 19:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 828
Lokalizacja: Warszawa
Rufio pisze:
tu było klik
ale Twój schemat wydaje mi się poprawny tzn. zgodny z tym RemzibiOSD .

No właśnie rysując pierwszy obrazek w podlinkowanym tutaj moim poście, sugerowałem się obrazkiem w wątku o remzibiOSD, a tam jest pętla masy jeśli mnie wzrok nie myli.

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 17 mar 2012, 22:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 12:44
Posty: 1584
Lokalizacja: Skierniewice
Jasne jasne, a unikając pętli masy unikniesz utraty szczegółów czy też pogorszenia dynamiki całego systemu (źródło wiedzy )
...
litości :P Zawsze tak łączyłem masy przy remzibi OSD, w paru ładnych modelach, nigdy nie było problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.