Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 16 cze 2019, 22:24


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 23 maja 2019, 09:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 lut 2018, 21:59
Posty: 60
Witajcie,

Mam problem z podłączeniem taranisa do Velocidrone. Gra go niby wykrywa, ale nie reaguje na ruchy drążków.
Próbowałem następujących rozwiązań i nic:
- https://www.youtube.com/watch?v=YrxjWH_Ywns
- https://www.youtube.com/watch?v=SI4Ad4Pr6dU
- https://www.youtube.com/watch?v=bPwIPOD ... e=youtu.be

Kalibracji w Windowsie nie mogę przejść do końca, nie wszystkie etapy działają.
Wizualizacja wychyleń drążków na taranisie działa. Kalibrację drążków w apce robiłem. Stworzyłem nowy model do symulacji.
Jedyne co mi pozostaje to spróbować na innym komputerze i z innym kabelkiem.
Ktoś ma ewentualnie inny pomysł?
Dodam tylko, że gdy dostałem taranis (Banggood) to nie było w nim koszyka na baterię - właśnie przepycham się z nimi o to. Może pochodzi ze zwrotu?


Pozdrawiam,
Szymon


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 maja 2019, 10:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7226
Lokalizacja: Polska
Szym3k pisze:
Kalibracji w Windowsie nie mogę przejść do końca, nie wszystkie etapy działają.

Co konkretnie nie dziala?

Szym3k pisze:
Dodam tylko, że gdy dostałem taranis (Banggood) to nie było w nim koszyka na baterię

Jesli masz wersje z porten do ladowania z boku to koszyka nie bedzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 maja 2019, 11:40 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 lut 2018, 21:59
Posty: 60
pawelsky pisze:
Co konkretnie nie dziala?

Podłączam taranisa do komputera. Apka jest wykrywana, instalują się sterowniki. Zaczynam kalibrację, wszystko idzie ok, do momentu pokazanego w filmie https://www.youtube.com/watch?v=YrxjWH_Ywns w minucie 5:26, czyli Y rotation. Tu już komputer nie reaguje na ruchu czegokolwiek w taranisie. Czyli nie wychylają się te dane od -127 do 127. Gdy przechodzę dalej do Z rotation to też komputer nie reaguje na to co robię z taranisem.
Dodam, że taranis ustawiony jest jako joystick.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 maja 2019, 12:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7226
Lokalizacja: Polska
Szym3k pisze:
Tu już komputer nie reaguje na ruchu czegokolwiek w taranisie.

A masz ustawione pokretla w mikserze w Taranisie na kanalach 5 i 6?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 maja 2019, 14:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 lut 2018, 21:59
Posty: 60
Teraz ustawiłem pokrętła na tych kanałach, kalibrację w Windowsie dokończyłem, ale Velocidrone nadal nie reaguje na ruchu drążków taranisa. Nie mogę ich przypisać w grze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.