Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 21 paź 2019, 11:36


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Precyzja RTL
Post: sobota 18 maja 2019, 13:47 
Offline

Rejestracja: środa 01 maja 2019, 17:32
Posty: 35
Lokalizacja: Grodków
Witam.
APM2.8 + GPS M8N RTL działa bardzo ładnie pomijając precyzję. Czy można jakoś określić wymaganą dokładność lądowania dla trybu RTL ?
Teraz jest to +/- 4-5m co daje mi koło o średnicy 10m niestety jest to dla mnie mało akceptowalna wartość.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 18 maja 2019, 13:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 2021
Lokalizacja: Gdynia
prokopcio,
Wiele zależy od hdop jakie wynika z położenia satelit na niebie (ich ilości poniekąd też) jakie masz hdop w logach?

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 maja 2019, 10:23 
Offline

Rejestracja: środa 01 maja 2019, 17:32
Posty: 35
Lokalizacja: Grodków
jeszcze nie przeglądałem logów, nawet nie wiem gdzie są, dopiero powoli próbuję ogarnąć ale już ląduje +/- 2m (częściej +/- 1m ) co jest dla mnie zadawalające. Nic nie robiłem :). Jakby wszsytko samo sie naprawiało. Chyba że niewielki wiatr ma wpływ na tak duży rozrzut bo pogoda się uspokoiła.

Dzięki za podpowiedź gdzie szukać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 maja 2019, 12:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 172
Ja testowałem u siebie RTL w piątek i na standardowych ustawieniach kopter wrócił z dokładnością 0,5-1 metra. Wg mnie wynik zadowalający.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 maja 2019, 12:45 
Offline

Rejestracja: środa 01 maja 2019, 17:32
Posty: 35
Lokalizacja: Grodków
mi teraz też tak działa a nic nie robiłem :)
https://www.youtube.com/watch?v=i06JpH2e_zc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.