Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 25 paź 2020, 00:05

Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 20 sty 2019, 12:07 
Offline

Rejestracja: sobota 13 gru 2014, 17:36
Posty: 47
Lokalizacja: ruda śląska
witam.
posiadam kamerke ( posiadalem :) ) sjcam 4000 , chcialbym jej uzyc do fpv . teraz pytanko - kamerka jest zasilana 5v , skad mam wziasc takowe napiecie ? posiadam osd misia - na zlaczu current probe jest 5v tylko czy moge to uzyc do tego to raz , drugie czy moge wziasc z eleresa - tam tez jest 5v. chyba ze mam kupic jeszcze jakas przetworniczke z pakietu 4s na 5v.

- eleres v2
- naza v2
- osd misio
- vtx immersion
- kamerka sjcam 4000


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 sty 2019, 12:15 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 793
Lokalizacja: Gdańsk/Kraków
Nie wiem jak mocne przetwornice są w osd oraz eleresie, ale bez problemu możesz wziąć 5v z linii zasilającej serwa z nazy - DJI PMU ma 3A wydajności. Bateria Twojej kamerki widzę ma 900mAh, to zakładając ze działa na niej godzinę, z 5V będzie pobierać jakieś 650-700mA.

_________________
Smart 650W Battery Discharger
Dragon X5 220/Matek F405-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2306S/5045@3S
Quadcopter 390/Matek F722-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2216/1038@4S
Octocopter 900/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 sty 2019, 12:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2245
A jak zasilasz te wszystkie elementy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 sty 2019, 13:33 
Offline

Rejestracja: sobota 13 gru 2014, 17:36
Posty: 47
Lokalizacja: ruda śląska
tzn już wszystko mam podłączone , osd , naze , eleres i wszystko śmiga. w osd misia jest złącze CAM , tylko ze tam jest 12v :(
a kamerka będzie bez baterii , włączony tryb samochodowy ze jak podepnę zasilanie w modelu to od razu włącza nagrywanie.
znalazłem info ze kamerka bierze ok 350-400mah. dzięki za pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 sty 2019, 13:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2245
I tak nie napisałeś jak to zasilasz ale jak działa to gratuluję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 sty 2019, 14:07 
Offline

Rejestracja: sobota 13 gru 2014, 17:36
Posty: 47
Lokalizacja: ruda śląska
eleres zasilany z nazy , jeden kabel zasilanie , sygnalowy , masa . osd mam zasilanie z esc .
wszystko smiga ladnie , na googlach mam podglad z osd , tylko te zasilanie kamerki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.