Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 25 wrz 2018, 08:47


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 10 sie 2018, 20:37 
Offline

Rejestracja: sobota 03 mar 2018, 09:03
Posty: 34
Lokalizacja: 52.7317,-6.7979
Czesc
mam problem z ustawieniem trybu failsafe w qadzie F450 w przypadku zgubienia sygnału.
Kontorler to APM 2.8.
W radiu ustawiłem Filsafe i po wyłaczeniu radia wartość Thr spada do 960,przy właczonym jest 976.
Czyli na tym poziomie jest ok.
Niestety to tyle
Jesli zaznzczę opcję FS PWM na RTL to po wyłaczeniu qada i ponownym właczeniu nie mozna uzbroić silników i pojawia sie komunikat Pre arm check fs_thr_value.
Jesli natomiast ustawie te opcję i nie wyłącze qada, silniki mozna uzbroić ale po wyłaczeniu radia nie zmienia sie tryb na RTL tylko silniki zostaja rozbrojone co widac na zdjęciu i włacza sie filesafe disarmed.


file safe.jpg
file safe.jpg [ 141.7 KiB | Przeglądany 231 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sie 2018, 20:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 18 kwie 2017, 08:27
Posty: 54
Lokalizacja: Bydgoszcz


Masz ustawione 975 gdzie na On masz 976 a radio może plywac wpisz 972 i zobacz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sie 2018, 21:13 
Offline

Rejestracja: sobota 03 mar 2018, 09:03
Posty: 34
Lokalizacja: 52.7317,-6.7979
niestety nic to nie daje
zmieniałem na różne wartosści.od 978 do 968 i nawrt kalibrowałem ponownie radioo po zaznaczeniu tego trybu FS PWM
po restarcie quada nie uzbroi silników.
A i zauważyłem jesl mam włączona te opcje FS PWM to musze miec włączony nadajnik przed włączeniem quada bo esc nie nie dadza sygnału gotowosci


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 10 sie 2018, 23:08 
Offline

Rejestracja: sobota 03 mar 2018, 09:03
Posty: 34
Lokalizacja: 52.7317,-6.7979
Jesli odznacze w - Standart parametr-PRE ARM-parametrs to wtedy pomija sprawdzanie i można uzbroić silniki,ale to raczej nie jest rozwiązanie.
Ponadto niepokoi mnie to że sparwdzając to przy komputerze nie zmienia trybu tylko rozbraja silniki a tryb pozostaje ten sam stabilize

Ps.
Udało sie to ustawić problem tkwił w rozbieżności wartoscdi Thr.
Pozostaje tylko ten test na ziemi w momencie wyłaczenia nadajnika ,ale mysle ze to dlatego ze wszystkie odczyty pokazują ze znajduje sie na ziemi i dla tego nastepuje rozbrojenie.

Mam jeszce jedno pytanie ,czemu w logu nie pokazuje trybu lotu ,gdzie można to odznaczyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sie 2018, 16:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 18 kwie 2017, 08:27
Posty: 54
Lokalizacja: Bydgoszcz


W full param. list poszukaj log bitmask.
Czyli jednak pwm pływał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 sie 2018, 20:28 
Offline

Rejestracja: sobota 03 mar 2018, 09:03
Posty: 34
Lokalizacja: 52.7317,-6.7979
Pwm troche pływał to też ,ale głównym powodem było to że Filesafe Pwm powinno być co najmniej o 10 jednostek wyższe od wartości Thr na wyłączonym radiu (co było u mnie ok) i co najmniej o 10 niższe od Thr na włączonym radiu( i tu był u mnnie problem)
Tam w logu zaznaczyłem wszystko ,niestety dalej jesli sprawdzajać log zaznacze mode nic nie wyswietla.
Wstawił bym log ,ale nie wiem w jakim rozszerzeniu moge tu wstawić.
Próbowalem i spakowany i normalny i nie chciał przejść.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.