Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 26 wrz 2018, 06:22


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 11 lip 2018, 20:37 
Offline

Rejestracja: środa 25 kwie 2018, 06:01
Posty: 30
Lokalizacja: Gdańsk
Przy podłączeniu 3 pakietów 2s do płytki z fotki, w ładowarce Imax b6 ustawiam program jak dla pakietu 6s,(przy dwóch 2s- jak dla 4s - czy muszą być 3 pakiety 2s?) podłączam pakiety tylko przez złącza balancera, tak ?


board.jpg
board.jpg [ 139.28 KiB | Przeglądany 366 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 21:13 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Jak ładujesz na raz kilka pakietów to zwiększasz pojemność a S zostaje to samo, bo inne S to inne napięcie, czyli jak spróbujesz ładować 2s napięciem 6s (jeżeli ładowarka w ogóle na to pozwoli) to może być nieszczęście.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 21:25 
Offline

Rejestracja: środa 25 kwie 2018, 06:01
Posty: 30
Lokalizacja: Gdańsk
Myślałem że dwa pakiety 2s będą widziane jak jeden 4s(lub 3 pakiety 2s jak jeden 6s), jednak nie ? Czyli jak ładuje 3 pakiety 2s, mam ustawić program dla jednego 2s ? dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 21:28 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Nie ma czegoś takiego jak program dla jednego czy dwóch pakietów. Liczysz ile te twoje pakiety razem mają pojemności, a później w ustawieniach ładowarki wbijasz to, bodaj max charging capacity.
W sumie to nie ufaj mi tylko sam się zaznajom z tym czego używasz.
http://www.ittgroup.ee/files/IMAX_B6_manual.pdf


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6507
Lokalizacja: Polska
Lucfindal pisze:
Jak ładujesz na raz kilka pakietów to zwiększasz pojemność a S zostaje to samo, bo inne S to inne napięcie, czyli jak spróbujesz ładować 2s napięciem 6s (jeżeli ładowarka w ogóle na to pozwoli) to może być nieszczęście.

Lucifindal, zanim komus doradzisz upewnij sie ze wiesz co mowisz, bo jeszcze ktos sobie krzywde zrobi.

Na zdjeciu jest adapter do ladowania szeregowego a nie rownoleglego, wiec podlaczajac dwie baterie 2S masz 4S, a dla trzech 2S masz 6S.

bogdanor pisze:
Myślałem że dwa pakiety 2s będą widziane jak jeden 4s(lub 3 pakiety 2s jak jeden 6s)

Dobrze myslales (w przypadku tego konkretnego adaptera oczywiscie). Zakladajac ze baterie oczywiscie prawidlowo i w odpowiedniej kolejnosci podlaczysz.

EDIT: Jeszcze jedno, przy tym konkretnym adapterze mozesz ladowac jedynie 2 baterie 3S lub 3 baterie 2S i tylko malym pradem (zeby nie obciazac przewodow balansera). I tylko pakiety o takiej samej pojemnosci.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 07:15 
Offline

Rejestracja: środa 25 kwie 2018, 06:01
Posty: 30
Lokalizacja: Gdańsk
Dziękuje ! :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 07:51 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 906
bogdanor pisze:
Przy podłączeniu 3 pakietów 2s do płytki z fotki, w ładowarce Imax b6 ustawiam program jak dla pakietu 6s,(przy dwóch 2s- jak dla 4s - czy muszą być 3 pakiety 2s?) podłączam pakiety tylko przez złącza balancera, tak ?


Tym co na zdjęciu możesz ładować 2 pakiety 3S albo 3pakiety 2S . Innej możliwości nie ma ! ;-) To prawda , nie trzeba podłączać do ładowarki głównych przewodów aku . Aku ładują się tylko poprzez przewody balansera . Ale płytka ta musi być podpięta do ładowarki do gniazda balansera i do gniazda głównego . Inaczej Imax nie ruszy ! :mrgreen:



pawelsky pisze:
Lucfindal pisze:
Jak ładujesz na raz kilka pakietów to zwiększasz pojemność a S zostaje to samo, bo inne S to inne napięcie, czyli jak spróbujesz ładować 2s napięciem 6s (jeżeli ładowarka w ogóle na to pozwoli) to może być nieszczęście.

Lucifindal, zanim komus doradzisz upewnij sie ze wiesz co mowisz, bo jeszcze ktos sobie krzywde zrobi.

Na zdjeciu jest adapter do ladowania szeregowego a nie rownoleglego, wiec podlaczajac dwie baterie 2S masz 4S, a dla trzech 2S masz 6S.


Kolegę zganiłeś a sam co napisałeś w drugim zdaniu po pierwszym przecinku ? Tą płytką nie da się ładować 1czy 2 szt. aku 2S bądź 1 szt. 3S .Wprowadzacie chłopaka w błąd . To jest płytka do ładowania szeregowego . Więc niby jak można tą płytką ładować aku 2 x 2S ? Ładując tą płytką suma ogniw ładowanych aku zawsze musi być 6 . Czyli 2x3S albo 3x2S . Inaczej się nie da !

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 08:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6507
Lokalizacja: Polska
hornet2 pisze:
Kolegę zganiłeś a sam co napisałeś w drugim zdaniu po pierwszym przecinku ? Tą płytką nie da się ładować 1czy 2 szt. aku 2S bądź 1 szt. 3S .Wprowadzacie chłopaka w błąd . To jest płytka do ładowania szeregowego . Więc niby jak można tą płytką ładować aku 2 x 2S ? Ładując tą płytką suma ogniw ładowanych aku zawsze musi być 6 . Czyli 2x3S albo 3x2S . Inaczej się nie da !

A co napisalem w ostatnim paragrafie?
pawelsky pisze:
przy tym konkretnym adapterze mozesz ladowac jedynie 2 baterie 3S lub 3 baterie 2S

Masz problemy ze wzrokiem, czy celowo falszujesz moja wypowiedz pomijajac jej czesc w cytacie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 08:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8655
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
:-)


86A0FBFA-CED4-46FD-BE53-2A80992AC152.gif
86A0FBFA-CED4-46FD-BE53-2A80992AC152.gif [ 124.22 KiB | Przeglądany 258 razy ]

_________________
Mój kanał na YT
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 09:28 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 906
Chociaż lata już nie te ale mój wzrok nie musisz się martwić !

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 09:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
Czyli celowe fałszerstwo zatem...?

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 09:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6507
Lokalizacja: Polska
Verid pisze:
Czyli celowe fałszerstwo zatem...?

Na to wychodzi :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 09:56 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 906
Nie o tą wypowiedź chodzi . W tym zdaniu zasugerowałeś że jak do tej płytki podłączy dwie baterie 2S to będzie miał 4S a jak trzy 2S to będzie miał 6S . Jak do tej płytki podłączy 2 x 2S to nic nie będzie miał ! ;-)

pawelsky pisze:
Na zdjeciu jest adapter do ladowania szeregowego a nie rownoleglego, wiec podlaczajac dwie baterie 2S masz 4S, a dla trzech 2S masz 6S.

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 10:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6507
Lokalizacja: Polska
hornet2 pisze:
Nie o tą wypowiedź chodzi . W tym zdaniu zasugerowałeś że jak do tej płytki podłączy dwie baterie 2S to będzie miał 4S a jak trzy 2S to będzie miał 6S .


Bo tak bedzie - na wyjsciu balansera z tej plytki bedziesz mial odpowiednio pakiet 4S badz 6S. 4S tym adapterem nie naladujesz, ale o tym wspomnialem w ostatnim paragrafie, ktory cytujac moja wypowiedz raczyles pominac.

P.S. Czyli jednak swiadome falszerstwo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 lip 2018, 10:55 
Offline

Rejestracja: piątek 18 lip 2014, 07:56
Posty: 457
Fałszerstwo? :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.