Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 21 lis 2018, 13:52


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 07 lip 2018, 20:06 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 104
Wreszcie udało mi się uruchomić moja pierwszą maszynę. Zadowolony szybko wsiadłem w samochód i pojechalem szukać otwartej przestrzeni.

Pierwszy start troche niepewny ze wzgledu na złe umieszczenie baterii podczas startu quad leciał na nos ale po skontrowaniu wystartował i ustabilizował się. No ale pierwsze lądowanie i kret. Wpadło trochę piachu w silnik. Także szybko udałem się do domu rozebrałem silnik wyczyściłem i znów w plener.

Tym razem bateria lepiej osadzona, quad startuje równo i w miarę stabilnie wisi w powietrzu. Chwilkę polatałem gładko wylądowałem i znów w górę. Tym razem zerwał się wiatr i spanikowałem i znow gleba. Tym razem skończyło się pożarem regulatora.... Nie wiem czy przez to że zablokowało silnik czy przez uszkodzenie mechaniczne.

Czy według was silnik też mógł ulec uszkodzeniu czy padł sam regulator?

Wrzucę jeszcze fotkę mojej maszyny:)Obrazek

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 lip 2018, 20:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11920
Lokalizacja: Mikoszewo
daron19675 pisze:
Czy według was

Mógł. Nie musiał ale mógł. Istnieje takie prawdopodobieństwo.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 lip 2018, 20:31 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 104
Da to się zweryfikować zanim dostanę nowy regulator??

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 lip 2018, 20:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 964
Lokalizacja: Legnica
http://youtu.be/WYONUJPmHIo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 lip 2018, 21:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6646
Lokalizacja: Polska
Przede wszystkim to wywal te amortyzacje spod kontrolera. Naza na amortyzacje wewnatrz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 lip 2018, 22:48 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 104
pawelsky pisze:
Przede wszystkim to wywal te amortyzacje spod kontrolera. Naza na amortyzacje wewnatrz.
Możliwe że przez to troche go znosi na różne strony?

Naza sama w sobie ma barometr czy dopiero po podłączeniu gps-a?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 lip 2018, 23:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6646
Lokalizacja: Polska
daron19675 pisze:
Możliwe że przez to troche go znosi na różne strony?

Generalnie nie wplywa to korzystnie na stabilnosc. Naze mocuje sie do ramy na sztywno tasma dwustronna.

daron19675 pisze:
Naza sama w sobie ma barometr

Tak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 lip 2018, 04:59 
Offline

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 104
pawelsky pisze:
daron19675 pisze:
Możliwe że przez to troche go znosi na różne strony?

Generalnie nie wplywa to korzystnie na stabilnosc. Naze mocuje sie do ramy na sztywno tasma dwustronna.

daron19675 pisze:
Naza sama w sobie ma barometr

Tak
No to będzie trzeba to przerobić. Muszę też pomyśleć nad dystrybucją zasilania. Teraz śrubki od płytki przeszkadzają przy montażu baterii.

pawelsky nie oryginalny gps współpracuje z opisywaną przez Ciebie w jednym z wątków telemetrią?Obrazek

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 lip 2018, 08:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1726
Lokalizacja: Gdynia
daron19675 pisze:
No to będzie trzeba to przerobić. Muszę też pomyśleć nad dystrybucją zasilania. Teraz śrubki od płytki przeszkadzają przy montażu baterii.


Płytkę dystrybucyjną zasilania (tą ze zdjęcia) możesz równie dobrze także przykleić dwustronną taśmą - ale poszukaj takiej taśmy "piankowej" - grubości ok 1mm. po odtłuszczeniu powierzchni trzyma bardzo mocno i nie odpadnie.

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 lip 2018, 13:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6646
Lokalizacja: Polska
daron19675 pisze:
pawelsky nie oryginalny gps współpracuje z opisywaną przez Ciebie w jednym z wątków telemetrią?

Nie wiem, nie jestem wrozka, musialbys sie zapytac sprzedawcy. Ale skoro wspolpracuje z Naza to nie widze powodu dla ktorego mialby nie wspolpracowac z telemetria.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: zed i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.