Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 16 wrz 2019, 03:48

Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 17 maja 2019, 09:28 
Offline

Rejestracja: środa 01 maja 2019, 17:32
Posty: 21
Lokalizacja: Grodków
Witam. Jestem początkujący i właśnie zbudowałem pierwszego drona (quadrocopter) i w sumie udało mi się odpaliś i działa niby stabilnie ale w losowych momentach jakby na ułamek sekundy ktoś zdjęł zasilanie z silników po czym wszystko wraca do normy. Nawet silniki nie zdążą się zatrzymać. Nie wiem gdzie szukać problemu. Mogę nagrać filmik jeśli pomoże chyba że to jakiś standardowy problem....

edit :
Nagle problem ustąpił i wszystko działa.

edit 2:
winny był jeden z silników, jeden obwód miał inne parametry i czasami regulator się buntował. a skoro ta strona opadała to dla stabilizacji kontroler z pozostałych silników również zdejmował moc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.