Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 17 lis 2018, 10:25


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: środa 20 cze 2018, 12:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8726
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
k0nficjusz pisze:
Adrián pisze:
Brałbym pagody 2 od actuna.
Mam w skrzydle i bardzo sobie chwalę. Nie latam tylko w jednym kierunku ;-)
Do nadajnika poprosiłem o krótszą wersję.

Na ziemi mam pogodę też od actuna i helikal 3,5 od prodrone. Bardzo dobre połączenie.
Czy możesz podać linki?


Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka



Wpisz w Google to Ci wyskoczy.
Actuna i prodrone to nazwa firmy /sklepu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 cze 2018, 09:58 
Offline

Rejestracja: sobota 21 kwie 2018, 21:24
Posty: 12
Lokalizacja: Toruń
Adrián, Dziękują za informacje. Podane przez Ciebie anteny poczekają na "ewentualne modyfikacje, lub inny model.

Napisałeś, ze "Do nadajnika poprosiłem o krótszą wersję" rozumiem że model AKK X2P(Smart audio)jest dobry i nie watro szukać innego? Krótsza wersja czyli kabelek do złącza SMA?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 cze 2018, 11:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8726
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nie, u mnie jest gniazdo zamontowane bezpośrednio w nadajniku, bez przedłużaczy.
Poprosiłem o krótszą wersję pagody. Bardziej pasowało mi do skrzydła i sprzedawca też tak doradził.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 cze 2018, 12:40 
Offline

Rejestracja: sobota 21 kwie 2018, 21:24
Posty: 12
Lokalizacja: Toruń
Popełniłem błąd... kupiłem F405-CTR i do tego AKK X2(Smart audio). Nie jestem mistrzem elektroniki, ale jak teraz doczytałem VTX działa na 7-24v a sam FC daje BEC 5v/2A więc będę miał problem bo nie zadziała. Czy macie może jakieś propozycje jak go rozwiązać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 cze 2018, 13:38 
Offline

Rejestracja: wtorek 25 kwie 2017, 18:53
Posty: 96
Lokalizacja: Białystok
k0nficjusz pisze:
Popełniłem błąd... kupiłem F405-CTR i do tego AKK X2(Smart audio). Nie jestem mistrzem elektroniki, ale jak teraz doczytałem VTX działa na 7-24v a sam FC daje BEC 5v/2A więc będę miał problem bo nie zadziała. Czy macie może jakieś propozycje jak go rozwiązać?


Podepnij bezpośrednio do baterii 3s (max 12,6V). Widzialem na wielu VTX ze jest zalecane podlaczanie ich pod baterię.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 cze 2018, 22:35 
Offline

Rejestracja: sobota 21 kwie 2018, 21:24
Posty: 12
Lokalizacja: Toruń
Czyli w miejscu lutowania XT60 na płytce FC będę musiał dolutować kabelki od VTX. Czy może wtyczkę balancera do tego wykorzystać?
Troszkę się obawiam. Na stronie AKK takiej informacji nie znalazłem.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 cze 2018, 07:29 
Offline

Rejestracja: wtorek 25 kwie 2017, 18:53
Posty: 96
Lokalizacja: Białystok
Wtyczka balancera mogła by się wydawać OK, ale będziesz ją musiał podłączać za każdym razem, więc dużo lepiej jest przylutować do FC w miejscu montowania XT60, albo jeszcze lepiej jak jest jakiś pad (miejsce lutownicze) 7V/9V/12V/VBAT (o napieciu baterii).
Widzę, że masz pad o nazwie Vbat - sprawdź w instrukcji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 cze 2018, 13:43 
Offline

Rejestracja: sobota 21 kwie 2018, 21:24
Posty: 12
Lokalizacja: Toruń
grryf pisze:
Wtyczka balancera mogła by się wydawać OK, ale będziesz ją musiał podłączać za każdym razem, więc dużo lepiej jest przylutować do FC w miejscu montowania XT60, albo jeszcze lepiej jak jest jakiś pad (miejsce lutownicze) 7V/9V/12V/VBAT (o napieciu baterii).
Widzę, że masz pad o nazwie Vbat - sprawdź w instrukcji.


Co prawda na instrukcji nie znalazłem, ale schemat na stronie matek dla skrzydła ma w tym miejscu narysowane podłączenie do VTX 7-24v. Dziękuję za informacje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Mandigo i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.