Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 23 cze 2018, 12:43


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hubsan- pomocy
Post: niedziela 18 mar 2018, 17:06 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:16
Posty: 28
Lokalizacja: Łódź
Witam, od piatku mam Hubsana 501S, po przebrnięciu procesu odpalenia silników i lotu próbnego okazuje sie, ze drona znosi na prawo i nie mam podgladu na żywo w nadajniku, swieci sie na niebiesko, podpowie ktoś co z tym zrobić??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 18:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jaron pisze:
po przebrnięciu procesu odpalenia silników i lotu próbnego okazuje sie, ze drona znosi na prawo


Tak, na pewno kalibracji nie robiłeś?

Musisz zrobić, wszystkie jakie są. Masz to w instrukcji opisane.

Editt
Jeśli jednak zrobiłeś, to powtórz i pamiętaj, musi być równa powierzchnia, wypoziomowany stół itd

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 18:21 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:16
Posty: 28
Lokalizacja: Łódź
Teraz juz zrobiłem kalibracje po przetłumaczeniu instrukcji, bardziej mnie martwi brak podgladu z kamery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 18:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nie miałem tego modelu.
Nic nie pisze w instrukcji?

Zobacz jeszcze na yt, jak nic nie ma w instrukcji.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 19:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 240
Jaron pisze:
Teraz juz zrobiłem kalibracje po przetłumaczeniu instrukcji, bardziej mnie martwi brak podgladu z kamery


A na ekranie pojawia się cokolwiek czy całkiem czarny martwy?
Masz na niego gwarancję? Bo skoro lata a tam wszystko z tego co widzę jest zabudowane to raczej nic się nie wypięło, to trzeba będzie reklamować.
Czy napewno w menu masz ustawione: Frequency 5.8ghz bo z tego co czytam w instrukcji punkt 5.4 str. 12 są dwie do wyboru.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 19:31 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:16
Posty: 28
Lokalizacja: Łódź
Na ekranie jest wszystko, czyli działa, ale nie ma podglądu z kamery. Gwarancji nie ma bo sprzęt z Ali


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 21:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 240
No to lipa jak gwarancji nie masz. Czy sprawdziłeś ustawienia częstotliwości jak pisałem wyżej nie ma tam jeszcze jakiejś opcji nie widocznej w instrukcji wybóru kanału? Jeżeli to nie pomoże to będzie trochę ciężko gdyż nie ma żadnych informacji na temat tego drona. Zacząłbym od posprawdzania połączeń kamery kostek itd. Ale to już wtedy trzeba rozkręcić drona, lub aparaturę. Nie wiadomo jak transmisja tam działa. Czy cyfrowa czy analogowa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 07:29 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:16
Posty: 28
Lokalizacja: Łódź
Cześtotliwość jest dobra, dokładnie wygladało to tak, że po właczeniu ekran był biały z paskami, wyłaczyłem i ponownie właczyłem zrobił sie niebieski


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 mar 2018, 08:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 240
Taki efekt według mnie świadczyły na uszkodzenie w aparaturze skoro nie ruszałeś dronem. Proponuję oddać do jakiegoś serwisu. Możesz ewentualnie dodać zdjęcia w dużej rozdzielczości jak to wygląda w środku aparatury i drona może się czegoś dopatrzy na pcb..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 mar 2018, 17:39 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:16
Posty: 28
Lokalizacja: Łódź
Oddałem do serwisu, marudzili, zobaczymy co stwierdzą


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 mar 2018, 19:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 240
Jaron pisze:
Oddałem do serwisu, marudzili, zobaczymy co stwierdzą

A do jakiego serwisu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 mar 2018, 19:14 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:16
Posty: 28
Lokalizacja: Łódź
W Łodzi na Przędzalnianej 90


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 mar 2018, 06:07 
Offline

Rejestracja: piątek 16 mar 2018, 21:16
Posty: 28
Lokalizacja: Łódź
Niestety, serwis stwierdził, ze mam reklamować w Chinach, czy ktoś coś takiego juz robił?? Ew czy ktoś mógłby mi pomóc z naprawą. Ustalili jedynie, że nadajnik w dronie jest na 90% uszkodzony


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 mar 2018, 09:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Kupiłeś przez paypal?
Jeśli tak, to reklamuj.
Gdzie kupiłeś?
Chociaż duża już część sklepów nakłada gwarancje na kilka dni od otrzymania przesyłki.
Ale możesz zawsze próbować.

Jak Ci się nie uda, tu coś masz, tylko musisz sprawdzić co masz w środku i porównać

https://www.banggood.com/Hubsan-H501S-X ... rehouse=CN

https://www.banggood.com/Hubsan-H501S-X ... rehouse=CN

Może uda ci się znaleźć wersję bez kamery, to powinno być trochę taniej.

Tu jest sam nadajnik https://pl.aliexpress.com/item/Hubsan-X ... 43759.html

Jeśli masz pewność, że to faktycznie nadajnik i nic więcej i zamówisz z chin, to mogę Ci podmienić.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 mar 2018, 09:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 240
Jaron pisze:
Niestety, serwis stwierdził, ze mam reklamować w Chinach, czy ktoś coś takiego juz robił?? Ew czy ktoś mógłby mi pomóc z naprawą. Ustalili jedynie, że nadajnik w dronie jest na 90% uszkodzony


90% :roll: Jeżeli mają te same modele to dlaczego nie sprawdzili na innej aparaturze..
Kupisz kamerę z nadaknikiem a okaże się później że to aparatura..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.