Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

CC3D flashowany na BF 3.1.7 brak rekcji na aparature
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=42&t=43299
Strona 1 z 1

Autor:  czars [ środa 10 sty 2018, 13:34 ]
Tytuł:  CC3D flashowany na BF 3.1.7 brak rekcji na aparature

Jak w temacie Mam takie coś jak CC3D w eachine racerze niedlugo zmiana ale poki co flashowalem to z GCS open pilot na bf 3.1.7bin przy pomocy st 32VPC otworzylem w BF i CF także jest ok tyle tyko że nie ma reakcji na aparaturę mogę uzbroić zmienić tryb lotu natomiast nie ma reakcji na drążek ''gazu'' WTF nie wiem o co chodzi nie mogę też ruszyć silników z poziomu BF nie ma rekcji na suwaki. Jak uzbroje silniki to czasami niekontrolowanie zalacza się czasami 1 czasami 4 i chodzą jakby przy roznych wartosciach, zero reakcji na ''gaz'' gdzieś mi mignęło że trzeba kanały poprzestawiać ale o co chodzi to nie wiem a no i jest chyba inny rozkład silników w sensie kolejnosci w OP i BF ale utknalem i nie wiem jak do tego podejsc niedlugo zmieniam na inny ale chodzi o zasady zeby rozwiazac problem i czegos sie nauczyc.

Autor:  Edzioslaw [ środa 10 sty 2018, 13:47 ]
Tytuł:  Re: CC3D flashowany na BF 3.1.7 brak rekcji na aparature

Miałem te same problemy, co do kolejności silników najłatwiej zmienić układ z proponowanych, lub przelutować esc pod odpowiednie wyjścia. Z opcji wygodniejszych dla trudniejszych jest jeszcze podmiana wyjsc w systemie zamieniajac silniki miejscami ( w wierszu komend pod komendą "resource" - wiecej poradników w internecie.

A co do reakcji na suwaki, podłączyłeś baterie ? bez niej silniki nie ruszą

Autor:  czars [ niedziela 21 sty 2018, 23:21 ]
Tytuł:  Re: CC3D flashowany na BF 3.1.7 brak rekcji na aparature

Kolejnosc silnikow to jest kwestia krotkiej rozkminy ale dlaczego copter nie reaguje na aparature. Zrobilem flash ns inny bf i jest reakcja w programir bf ale silniki ani drgna. Nie wiem czy to kwestia jakiegos bledu przy konf czy soft nie podchodzi przy flashu z poziomu open pilota. Wyczytalem ze cf do wersji 1.10 git a pozniej to juz tylko z ftdi pojdzie.ktos cos?

Autor:  Docent [ poniedziałek 22 sty 2018, 17:19 ]
Tytuł:  Re: CC3D flashowany na BF 3.1.7 brak rekcji na aparature

Czy uzbroiłeś silniki?

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/