Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

Akumulator do devo 7
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=42&t=42010
Strona 1 z 1

Autor:  Shant [ środa 23 sie 2017, 15:35 ]
Tytuł:  Akumulator do devo 7

Witam, dostałem dziś aparaturę devo 7. Ma kosz na 8 paluszkow AA. Jestem początkujący, kupić do niej paluszki alkaliczne czy zamówić z Chin pakiet lipo 2200 11.1v 8c?

PS. Czy może nie warto zbytnio się ta aparatura przejmować bo jest kiepska i lepiej rozglądać się za czymś innym?

Autor:  DronNOOB [ środa 23 sie 2017, 17:16 ]
Tytuł:  Re: Akumulator do devo 7

Ja w hubsanie 501 mam kosz na 8 paluszków, dałem tam 8 akumulatorków po 2500 mAh i nie kombinuje. Starcza na długo a tam w aparaturze jeszcze OSD, FPV, Monitor. Mogłem kupić lipo ale nie widzę potrzeby.

Autor:  Verid [ środa 23 sie 2017, 18:46 ]
Tytuł:  Re: Akumulator do devo 7

DronNOOB pisze:
dałem tam 8 akumulatorków po 2500 mAh i nie kombinuje

Dobrze mówi. W końcu to też pakiet tylko w innej technologii :mrgreen: Tylko jak się zdecydujesz to pamiętaj nie żydzić na akumulatorkach bo to się bardzo szybko mści.

Autor:  Shant [ środa 23 sie 2017, 21:54 ]
Tytuł:  Re: Akumulator do devo 7

Dzięki Panowie, kupię coś jutro markowego :)

Edytuj posty!

Stworzyło się nowe pytanie odnośnie aparatury devo 7... W jaki sposób podłączyć ja do komputera aby latać na symulatorze? Z tego co widziałem to chyba kabel USB - Jack. Czy na pewno wystarczy zwykły kabel USB - Jack?

Autor:  Greif [ środa 11 lip 2018, 18:34 ]
Tytuł:  Re: Akumulator do devo 7

Odkopuję, bo też szukam.

Na niemieckim forum podali taki akku do tej aparatury, ale może ktoś z Was ma jakiś inny i może polecić? Tylko wtyczka w devo jest JST a nie XT60, jak czasami widzę.

https://hobbyking.com/de_de/turnigy-9xr ... -pack.html

Autor:  Lucfindal [ środa 11 lip 2018, 21:15 ]
Tytuł:  Re: Akumulator do devo 7

W tej zabawie należy być zaznajomionym z lutownicą, aby takie sprawy nie były problemem nie do rozwiązania.

Autor:  Greif [ środa 11 lip 2018, 23:12 ]
Tytuł:  Re: Akumulator do devo 7

No szukam kogoś, kto może wie z pierwszej ręki, jaki lipol pasuje do tej aparatury, żeby obyło się bez lutowania. ;-)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/