Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 18 lip 2018, 15:40


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 23 sie 2017, 15:35 
Offline

Rejestracja: czwartek 20 lip 2017, 10:42
Posty: 23
Lokalizacja: Wwa
Witam, dostałem dziś aparaturę devo 7. Ma kosz na 8 paluszkow AA. Jestem początkujący, kupić do niej paluszki alkaliczne czy zamówić z Chin pakiet lipo 2200 11.1v 8c?

PS. Czy może nie warto zbytnio się ta aparatura przejmować bo jest kiepska i lepiej rozglądać się za czymś innym?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 sie 2017, 17:16 
Ja w hubsanie 501 mam kosz na 8 paluszków, dałem tam 8 akumulatorków po 2500 mAh i nie kombinuje. Starcza na długo a tam w aparaturze jeszcze OSD, FPV, Monitor. Mogłem kupić lipo ale nie widzę potrzeby.


Na górę
  
 
Post: środa 23 sie 2017, 18:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11572
Lokalizacja: Mikoszewo
DronNOOB pisze:
dałem tam 8 akumulatorków po 2500 mAh i nie kombinuje

Dobrze mówi. W końcu to też pakiet tylko w innej technologii :mrgreen: Tylko jak się zdecydujesz to pamiętaj nie żydzić na akumulatorkach bo to się bardzo szybko mści.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 sie 2017, 21:54 
Offline

Rejestracja: czwartek 20 lip 2017, 10:42
Posty: 23
Lokalizacja: Wwa
Dzięki Panowie, kupię coś jutro markowego :)

Edytuj posty!

Stworzyło się nowe pytanie odnośnie aparatury devo 7... W jaki sposób podłączyć ja do komputera aby latać na symulatorze? Z tego co widziałem to chyba kabel USB - Jack. Czy na pewno wystarczy zwykły kabel USB - Jack?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 18:34 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 maja 2018, 01:30
Posty: 55
Lokalizacja: Piotrowice k.Oświęcimia
Odkopuję, bo też szukam.

Na niemieckim forum podali taki akku do tej aparatury, ale może ktoś z Was ma jakiś inny i może polecić? Tylko wtyczka w devo jest JST a nie XT60, jak czasami widzę.

https://hobbyking.com/de_de/turnigy-9xr ... -pack.html

_________________
Walkera Rodeo 110 i F210


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 21:15 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
W tej zabawie należy być zaznajomionym z lutownicą, aby takie sprawy nie były problemem nie do rozwiązania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 lip 2018, 23:12 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 maja 2018, 01:30
Posty: 55
Lokalizacja: Piotrowice k.Oświęcimia
No szukam kogoś, kto może wie z pierwszej ręki, jaki lipol pasuje do tej aparatury, żeby obyło się bez lutowania. ;-)

_________________
Walkera Rodeo 110 i F210


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.