Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 10 gru 2018, 07:56


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 20 gru 2017, 20:11 
Offline

Rejestracja: piątek 15 gru 2017, 00:40
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Cześć,
Zwracam się do Was z prośbą o poradę. Zakupiłem używanego Hubsana model H501S ze standardowym kontrolerem. Przy uruchamianiu na ekranie aparatury pojawia się komunikat "check gyro sens". Po chwili komunikat znika i przechodzę do kalibracji kompasu.
Czy ten komunikat oznacza, że jest jakiś problem? Zaznaczam, że quad lata. Nie miałem wprawdzie okazji żeby pobawić się dłużej ale wygląda na to, że chyba wszystko jest ok (chociaż wydaje mi się, że powinien być stabilniejszy ale nie mam specjalnie porównania do innych modeli). Zrobiłem upgrade fimware'u oraz całą procedurę parowania i kalibracji jednak komunikat nie zniknął.
Obecnie wersja oprogramowania to V4.2.24, LCD V1.3.3, H501S V1.2.20 i V1.1.41.
Pzdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 gru 2017, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 sie 2015, 16:02
Posty: 106
Lokalizacja: Dębno, zachodniopomorskie
Morus700 pisze:
Cześć,
Zwracam się do Was z prośbą o poradę. Zakupiłem używanego Hubsana model H501S ze standardowym kontrolerem. Przy uruchamianiu na ekranie aparatury pojawia się komunikat "check gyro sens". Po chwili komunikat znika i przechodzę do kalibracji kompasu.
Czy ten komunikat oznacza, że jest jakiś problem? Zaznaczam, że quad lata. Nie miałem wprawdzie okazji żeby pobawić się dłużej ale wygląda na to, że chyba wszystko jest ok (chociaż wydaje mi się, że powinien być stabilniejszy ale nie mam specjalnie porównania do innych modeli). Zrobiłem upgrade fimware'u oraz całą procedurę parowania i kalibracji jednak komunikat nie zniknął.
Obecnie wersja oprogramowania to V4.2.24, LCD V1.3.3, H501S V1.2.20 i V1.1.41.
Pzdr
Cześć. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. To standardowy komunikat pojawiający się po włączeniu drona, przed kalibracją.

Co do aktualizacji... Na grupie poświęconej H501s na fb sami pracownicy Hubsana piszą, że jeśli Twój sprzęt nie sprawia problemów, to lepiej niczego w firmware nie ruszać. Ale skoro jesteś już po i wszytko gra, to mogę tylko napisać: "brawo Ty" ;-)

Udanych lotów i wesołych Świąt!

_________________
Hubsan H501s-s standard
Syma x5c od dwóch lat na sośnie :)
Mnóstwo innego latającego drobiazgu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 gru 2017, 22:31 
Offline

Rejestracja: piątek 15 gru 2017, 00:40
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Cześć,
Dzięki za informację. Jeżeli jutro nie będzie padało i wiało to sprawdzę jak się zachowuje quad po aktualizacji. Jak będzie niestabilny lub będą problemy to wrócę do v 1.1.36.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 29 gru 2017, 23:51 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 38
Lokalizacja: Lubuskie
witam
Mam pytanie odnośnie ładowarki do aku czy taka jak http://allegro.pl/ladowarka-cyfrowa-ima ... 39665.html będzie dobra do naszych akumulatorków? I rozumiem, że tą ładowarką nie można ładować więcej jak jeden akumulatorek. Mam zamówione aku takie: https://www.banggood.com/2-x-7_4V-10C-2 ... rehouse=CN i tam jest ładowarka na 3 aku, czy to można naraz taką ładowarką ładować?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 gru 2017, 18:39 
Offline

Rejestracja: piątek 15 wrz 2017, 18:41
Posty: 57
Kup bez zasilacza lubią siadać.
Tu masz fajny zestaw i ładujesz kilka na raz :
https://pl.aliexpress.com/item/XT60-bat ... 90521.html
Potem tylko dokupisz wtyki EC2 i XT60 dorobisz za grosze i ładujesz

_________________
Mavic Air
Furibee f36
lubię "pseudo latanie" i wiatr we włosach :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 sty 2018, 15:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 38
Lokalizacja: Lubuskie
kruger pisze:
Kup bez zasilacza lubią siadać.
Tu masz fajny zestaw i ładujesz kilka na raz :
https://pl.aliexpress.com/item/XT60-bat ... 90521.html

Potem tylko dokupisz wtyki EC2 i XT60 dorobisz za grosze i ładujesz

dzięki, może skorzystam z tej oferty. A powiedz mi po co ta druga ładowarka iMaxB3RC ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 sty 2018, 09:11 
Offline

Rejestracja: piątek 15 wrz 2017, 18:41
Posty: 57
To zwykła ładowarka,dodali pewnie dla lepszej sprzedaży taka ściema marketingowa.

_________________
Mavic Air
Furibee f36
lubię "pseudo latanie" i wiatr we włosach :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 sty 2018, 13:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 38
Lokalizacja: Lubuskie
Czy ktoś wie czy można ustawić datę nagrań wideo, u mnie data w nazwie pliku to "hubsan_snap_19700101_080958" czyli 1970 rok a plik nagrany to 01.01.1980. Szukałem na innych forach ale nie znam angielskiego chociaż google przetłumaczył niby na jednym forum że nie da rady ale nie wiem czy napewno :).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 sty 2018, 21:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 38
Lokalizacja: Lubuskie
kruger pisze:
To zwykła ładowarka,dodali pewnie dla lepszej sprzedaży taka ściema marketingowa.

Mam pytanie czy jakbym kupił ładowarkę http://allegro.pl/ladowarka-cyfrowa-ima ... 39665.html i do tego miałbym przewody:
1.jpg
1.jpg [ 6.09 KiB | Przeglądany 662 razy ]

i przewód
2.jpg
2.jpg [ 6.48 KiB | Przeglądany 662 razy ]

to czy to będzie pasować aby ładować 3 akumulatorki naraz tzn czy będzie się dobrze ładować przy założeniu że będą takie same akumulatorki. Nie wiem czy dobrze myślę jak nie to wyprowadźcie mnie z błędu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 sty 2018, 21:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 sie 2016, 18:33
Posty: 53
Lokalizacja: Paris
No nie do konca dobrze myslisz, potrzebna ci jeszcze taka plytka http://allegro.pl/profi-rozgaleziacz-la ... 08357.html
oczywiscie z wtyczkami pasujacymi do twoich pakietow


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 sty 2018, 00:16 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 38
Lokalizacja: Lubuskie
tomaszallprint pisze:
No nie do konca dobrze myslisz, potrzebna ci jeszcze taka plytka http://allegro.pl/profi-rozgaleziacz-la ... 08357.html
oczywiscie z wtyczkami pasujacymi do twoich pakietow

Ale jak rozumiem to ta płytka to też jest rozgałęźnik tylko uniwersalny a to co bym zrobił to tylko pod moje baterie... chyba że ta płytka ma jeszcze jakąś elektronikę ale nie wydaje mi się.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 sty 2018, 00:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 sie 2016, 18:33
Posty: 53
Lokalizacja: Paris
A gdzie w swoim sposobie wepniesz wtyki od balansera ?
Mozesz zrobic to swoim sposobem ale wtedy ladowac je malym pradem, chociaz ja bym tego nie robil, tym bardziej ladujac 3 pakiety.
Porozjezdzasz cele i po kilku w najlpeszym wypadku kilkunastu ladowaniach bateria bedzie do wyrzucenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 sty 2018, 11:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 38
Lokalizacja: Lubuskie
tomaszallprint pisze:
A gdzie w swoim sposobie wepniesz wtyki od balansera ?
Mozesz zrobic to swoim sposobem ale wtedy ladowac je malym pradem, chociaz ja bym tego nie robil, tym bardziej ladujac 3 pakiety.
Porozjezdzasz cele i po kilku w najlpeszym wypadku kilkunastu ladowaniach bateria bedzie do wyrzucenia.

nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem mi chodziło o takie połączenie
1111.jpg
1111.jpg [ 6.38 KiB | Przeglądany 625 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 sty 2018, 18:01 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 942
Jeżeli masz zamiar szeregowo ładować Imaxem 3szt. aku 2S to będą Ci potrzebne dwa przewody do ładowania . Jeden do podłączenia przewodów zasilania aku . Z tym że identycznie wygląda przewód do ładowania równoległego ( inaczej połączone są + i - ) . Drugi przewód potrzebny jest do podłączenia do balansera . Z jednej strony wtyk do balansera 6S . Z drugiej trzy gniazda 2S . Przy takim podłączeniu 3 szt. aku 2s. do ładowarki powinna widzieć te aku jako 6S . Podczas ładowania masz możliwość kontroli wszystkich ogniw naraz .

Te przedstawione przez Ciebie są do ładowania równoległego . Tak też można ładować aku .

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )
copter Aosenma CG035
copter Bayangtoys X21
copter FQ 777 -124
cybird Bird2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 07 sty 2018, 20:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 38
Lokalizacja: Lubuskie
hornet2 pisze:
Jeżeli masz zamiar szeregowo ładować Imaxem 3szt. aku 2S to będą Ci potrzebne dwa przewody do ładowania . Jeden do podłączenia przewodów zasilania aku . Z tym że identycznie wygląda przewód do ładowania równoległego ( inaczej połączone są + i - ) . Drugi przewód potrzebny jest do podłączenia do balansera . Z jednej strony wtyk do balansera 6S . Z drugiej trzy gniazda 2S . Przy takim podłączeniu 3 szt. aku 2s. do ładowarki powinna widzieć te aku jako 6S . Podczas ładowania masz możliwość kontroli wszystkich ogniw naraz .

Te przedstawione przez Ciebie są do ładowania równoległego. Tak też można ładować aku .

A powiedz mi jak będzie lepiej i szybciej ładować równolegle czy szeregowo taką ładowarką. Bo rozumiem że taki taki rozdzielacz
222.jpg
222.jpg [ 4.54 KiB | Przeglądany 597 razy ]

to jest to równoległego ładowania?, czy może do jednego i drugiego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.