Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 17 paź 2018, 02:52


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Wiadomość
Post: środa 25 lip 2018, 20:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11843
Lokalizacja: Mikoszewo
witam
mam pytanie, jestem w posiadaniu silnika i ma on:
1. rurę wydechową
2. wężyk do paliwa
3. linkę gazu
Czy można go wsadzić do Golfa II i co będzie można uzyskać. Czy można będzie podłączyć zamiast oryginalnego silnika? i np. jechać.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 lip 2018, 08:45 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 37
Lokalizacja: Lubuskie
Verid pisze:
witam
mam pytanie, jestem w posiadaniu silnika i ma on:
1. rurę wydechową
2. wężyk do paliwa
3. linkę gazu
Czy można go wsadzić do Golfa II i co będzie można uzyskać. Czy można będzie podłączyć zamiast oryginalnego silnika? i np. jechać.

Powiem Ci bo akurat jestem z tej branży, że jest taka możliwość co podajesz, dla chcącego nic trudnego, nie takie przeróbki widziałem co prawda teraz jest to obwarowane przepisami i jest trudniej. Ale powiem Ci po :-) za moich czasów wszystko się dało zrobić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 lip 2018, 09:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11843
Lokalizacja: Mikoszewo
A zatem: Powiem Ci bo akurat jestem z tej branży, że jest taka możliwość co podajesz, dla chcącego nic trudnego, nie takie przeróbki widziałem. W przypadku kamer do kopterów nie ma obwarowania przepisami ale powiem Ci po :-) za moich czasów wszystko się dało zrobić.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 lip 2018, 13:47 
Offline

Rejestracja: piątek 03 lut 2017, 20:23
Posty: 15
Mam dwa pytania:
1. jak ustawić datę w hubsanie tak aby filmy miały właściwą nazwę (datę)

2. czy hubsan ma jakaś blokadę wysokości ? Po 250 metrach juz sie nie wznosi
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 26 lip 2018, 19:34 
Offline

Rejestracja: środa 25 kwie 2018, 06:01
Posty: 30
Lokalizacja: Gdańsk
Co do kamerki ..po co ? Data... nie wiem , chyba nie.Ale po co ? Ma blokadę 250m wznoszenia. Była o niej mowa w tym wątku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 sie 2018, 22:27 
Offline

Rejestracja: piątek 03 lut 2017, 20:23
Posty: 15
Co do daty to chodzi mi o to że wgrywam filmy do jednego folderu i wygodne dla mnie jest to gdy nazwa pliku jest jednocześnie datą. Czy blokadę wysokości można jakoś wyłączyć ? Jak ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 sie 2018, 02:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 37
Lokalizacja: Lubuskie
½
macskup pisze:
Czy blokadę wysokości można jakoś wyłączyć ? Jak ?


https://m.youtube.com/watch?v=YdLddQk9Sxk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 wrz 2018, 15:56 
Offline

Rejestracja: sobota 23 maja 2015, 17:15
Posty: 35
Nawiązując do wiadomości, swojej nie podłączyłem w ten sposób aby sterować nią aparaturą, ustawiam przed startem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 wrz 2018, 16:08 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 12:25
Posty: 37
Lokalizacja: Lubuskie
maxgt pisze:
Nawiązując do wiadomości, swojej nie podłączyłem w ten sposób aby sterować nią aparaturą, ustawiam przed startem

OK dzięki za odpowiedź.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 wrz 2018, 13:08 
Offline

Rejestracja: czwartek 30 sie 2018, 06:36
Posty: 1
Lokalizacja: Kościan
Witam wszystkich, od miesiąca jestem posiadaczem H501SS w wersji advance i mam pewien kłopot. Dron w trybie GPS jest bardzo stabilny i przewidywalny ale w trybie Altitude mode zdarzyło mi się że odcięło mi zasilanie. Przeleciałem jakieś 50m dość szybko, po czym jakby padło zasilanie i dron jak kamień spadł na ziemię. Myślałem że to wina pakietu ale mam ich w sumie 3 (oryginalne nie z aliexpress) i wczoraj miałem podobny problem. Firmware FC-1.1.41 RX-2.1.29. Ktoś miał podobne problemy ?? Tak na moje oko to pakiety chyba mają za mała wydajność prądową (10C) a w trybie altitude dron potrafi nieźle zasuwać w porównianiu do trybu GPS. Jakieś pomysły ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 paź 2018, 05:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 sie 2015, 16:02
Posty: 103
Lokalizacja: Dębno, zachodniopomorskie
Czołem. Dawno tu nic nie zaglądałem, więc na rozruszanie wrzucam kilka zdjęć z wczoraj. Zakres od 60 do 220 metrów.

Mój H501s trochę poleżał w plecaku ostatnio, ale wczoraj pokazał, że jest ambitnym latadłem i wiele potrafi :-)ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

_________________
Hubsan H501s-s standard
Syma x5c od dwóch lat na sośnie :)
Mnóstwo innego latającego drobiazgu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.