Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 24 mar 2017, 13:14


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 14 lip 2015, 06:55 
Offline

Rejestracja: sobota 15 lis 2014, 18:09
Posty: 120
Lokalizacja: Kraków
Witam.Mam pytanie czy aparatury można dowolnie przypisywać między Hubsonami- i czy np z aparatury z modelu bez kamery można odpalić Hubsana FPV ? Jesli tak to jak wtedy przechwycić video ?

Przestały działać mi dwie aparatury w hubsonie FPV (miga czerwona dioda, brak obrazu) jest to na 100% wina aparatury. Ktoś ma jakieś sugestie co jest z nią nie tak ...bo jeśli padają po 1,5 godz używania to nie widzę sensu kupowania trzeciej... :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 08:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6078
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Reklamuj, od tego jest gwarancja.
Bateria w aparaturze jest naładowana?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 08:21 
Offline

Rejestracja: sobota 15 lis 2014, 18:09
Posty: 120
Lokalizacja: Kraków
Nie mam gwarancji,kupiłem powystawowy.Oczywiście zmieniłem baterie . Najpierw w jednej apce tak sie stało że zaczeła migać dioda, i system nie startował, potem ekran zupelnie się nie włanczał,az nawet dioda przestała migać...wziołem drugą aparature i normalnie hubsan wystartował bez żadnej zmiany częstotliwości w ustawieniach.
A teraz stało się tak z drugą aparaturą, dla mnie dziwne bo czytałem forum i co się dało na necie i nie znalazłem identycznego przypadku,jakby aparatury nie siadały właśnie...i ogólnie poza czestą utratą obrazu z kamery ,zwykle po upadku cieżko znaleśc inne usterki w tym modelu....

Czy nie można spróbować odpalić go z aparatury VLtoys V686 skoro to też 2,4 i FPV na 5,8 ? Ten moduł RF z Hubsana z tym nie zaskoczy?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 08:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 850
Lokalizacja: Myślenice
Na samej gwarancji świat się nie kończy. Nawet na egzemplarz powystawowy powinna być udzielona rękojmia. Paragon pewnie dostałeś. To jest dokument dzięki któremu możesz dochodzić swoich praw.
Jest jeszcze kwestia - jak dawno to było.
Proponuję - idz do sprzedawcy i spróbuj wyjaśnić sprawę.

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 09:02 
Offline

Rejestracja: sobota 15 lis 2014, 18:09
Posty: 120
Lokalizacja: Kraków
Ok 3-4 tygodni i oba były gdzie indziej kupowane, wysyłkowo , ostatnio zwracałem coś z allegro zepsutego i zamiast zwrotu pieniędzy jaki ustalałem wysłali mi podobną podróbkę wiec raczej nie korzystam NIGDY z gwarancji- wole negatywa porządnego wystawić i wywalić do kosza, po prostu szkoda czasu i nerwów i ostatnio się o tym ponownie przekonałem. Bo by coś zwracać musi być sensowny sprzedawca i orientować się co się w firmie dzieje a przy sprzedażach internetowych i wysyłkach setek przedmiotów tygodniowo zwykle jakość obsługi jest tragiczna.

Interesuje mnie informacja jak poradzić sobie z problemem bo nie szukam na razie innego quadocoptera, te dwa Hubsany FPV do nauki odpowiadają mi w 100% tym bardziej ze w testach wysło że zasięg to ponad 300m a nie jak ludzie opisują z informacji na opakowaniu że 50-100 i wielu rezygnuje że mało :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6078
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
timon123 pisze:
Przestały działać mi dwie aparatury w hubsonie FPV (miga czerwona dioda, brak obrazu)

Jak nie chcesz się bawić w gwarancje, to rozkręć i zobacz, czy coś "podejrzanego" nie widać, może taśma nie styka do lcd, lub coś z gniazdem/złączem baterii.
Nikt z fusów nie wywróży ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 09:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 850
Lokalizacja: Myślenice
timon123!!!

Wolisz wyrzucić?
W ten oto sposób powstają złodziejskie fortuny a ty jeszcze dokładasz do tego swoją cegiełkę :evil:
W każdym większym mieście istnieje instytucja Rzecznika Praw Konsumenta.
Znajdz ją - zapytanie o Twój problem jest bezpłatne. Pospiesz się bo rękojmia to raczej krótki okres.

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 10:20 
Offline

Rejestracja: sobota 15 lis 2014, 18:09
Posty: 120
Lokalizacja: Kraków
Uważam odwrotnie. Wystawiam taki komentarz ze ktoś zainteresowany tym przedmiotem już go nie kupi.Kosztuje mnie to ale w ten sposób ostrzegam innych i sprzedaż np podróbek spada a ludzie mają większą szansę nabyć np oryginalny produkt. Ale nie dyskutujmy może na poboczne tematy...

Taka aparature z hubsana mogę mieć za 10min ,ale to rozwiązanie tymczasowe, bo może się ponownie zepsuć za kolejną godzinę pracy ,podobnie jakby mi sklep wymienił na identyczną... Skoro dwie padły w identyczny sposób to mam prawo tak myśleć...

Oczywiście prubuję grzebać ale znam się jedynie na elektryce.Zmiany baterii nie mają wpływu.
Po odpaleniu jednej aparatury pojawił się obraz i zaczął powoli blednać, latałem hubsanem aż do całkowitego zaniku obrazu po ok 2min i nie miało to wpływu na sterowanie.Jednak po wyłączeniu nie udało się już ponownie uruchomić by zaświeciła się zielona dioda...Nie wygląda mi to na zerwany kabelek tylko jakaś usterkę samej elektroniki,być może jakaś partia jest wadliwa.W środku wszytko wygląda ok.Po włączeniu dioda mignie raz, czasem 3 razy... może to jakaś sygnalizacja servisowa problemu...



Chciałbym dobrać coś co zastąpi te aparaturę licząc że będzie mniej awaryjne..

Znalazłem coś takiego:

https://www.youtube.com/watch?v=NajJvmIW4QU


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 11:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6078
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Rozwiązanie fajne, bo przyszłościowe. Kupujesz normalną aparaturę (nawet 9xr) i możesz latać hubsonami. Tylko moduł pewnie nie będzie tani. (jeszcze nie doczytałem)
Editt:
35$ + wysyłka.
To jeszcze względnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 11:12 
Offline

Rejestracja: sobota 15 lis 2014, 18:09
Posty: 120
Lokalizacja: Kraków
EDIT : PROBLEM ROZWIĄZANY :-)

Właśnie to miganie mnie doprowadziło i to że małe prawdopodobieństwo by obie aparatury tak samo się zachowywały.

Od początku używałem akumulatorów SANYO eneloop , naładowane pokazywały na ekranie 2 z 3 kresek naładowania.Nawet jak spadło do jednej normalnie latałem.Ale zmieniłem na nowy komplet. Gdy przestała działać aparatura przełożyłem te same baterie do drugiej i tamta normalnie działała :shock: . Wkładałem też podczas grzebania teraz komplet zwykłych alkaicznych, nawet każdego enelopa z kilku zestawów sprawdzałem osobno miernikiem do baterii czy jakaś nie padła... było wszystko ok. Naładowałem teraz jeden komplet do pełna i apka się uruchomiła....No nie wiem, raz działała na takim nizszym napięciu a raz nie? a może mają dość enelopów? A może ja gdzieś popełniłem błąd i któryś komplet na pulce w pakiecie nie był w pełni naładowany....sam już nie wiem ale takie pojedyncze migotanie ,lub 3 x zapewne oznacza niskie napięcie baterii. :mrgreen:

Dziękuję wszystkim za pomoc. :-P

P.s Normalną aparaturę już mam ;-) teraz myślę nad goglami ale powoli, dopiero latam przy nodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 11:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6078
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Czyli jednak nie naładowane baterie ;-)
Ale dobrze, że problem rozwiązany.
Jak masz zamiar dłużej polatać tymi hubsonami, to może warto zakupić dodatkowy moduł. Precyzja w sterowaniu jest na pewno większa.
Jeśli to tylko zabawka, to szkoda tych 30 $


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 16:59 
Offline

Rejestracja: sobota 15 lis 2014, 18:09
Posty: 120
Lokalizacja: Kraków
Mam zamiar dłużej polatać bo na razie nie znalazłem nic równie małego o większym zasięgu.Chciałbym mieć lepszą aparaturę i jakaś leży w domu ale i na tej lata mi się bardzo precyzyjnie ,zależy mi na zwartej konstrukcji i jak najmniejszych gabarytach wszystkiego.Z czasem zobaczymy ile się da z niego wycisnąć.

Jedynie do czego mam zastrzeżenia to trzymając tak samo przepustnice i utrzymując model w jednym miesjcu w zwisie na skutek spadku napięcia zaczyna on powoli opadać i by to skorygować muszę stopniowo wychylać bardziej drążek.Rozumiem jednak że przy tej cenie nie dało się tego przeskoczyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 13 lut 2017, 12:33 
Offline

Rejestracja: piątek 10 lut 2017, 17:23
Posty: 15
Lokalizacja: Namysłów
Odgrzebie trochę temat. Również latam quadem zbudowanym na hubsanie x4 Plus radio z ekranem od wersji fpv. Baterie akaliczne poddają się po ok 30min. Mogę użyć aku r6 1.2v np nimh eneloop? Czy napięcie jest zbyt niskie. Może jakieś inne? Lipo moda nie chce robić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.