Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 04 gru 2020, 17:26

Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 778 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 01 sty 2016, 21:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 lut 2014, 00:09
Posty: 1420
Lokalizacja: LUBOŃ CITY, MATZ/MCTR EPKS, BSP_WOJTYNIAK
4V3 JA, może zgłoś się do AviVma - kilka postów wyżej o tym pisze :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 sty 2016, 10:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 paź 2014, 05:55
Posty: 163
Lokalizacja: Skalmierzyce / Kalisz / Ostrów
Cytuję siebie odnośnie zmiany mode:

AviVma pisze:
Witaj, przeróbka na mode2 jest możliwa ale niestety nie do wykonania bez ręki elektronika. Nie wiem, może software'owo dało by się przełączyć w jakiś sposób ale kwestia przełożenia sprężynki w mikro-gimbalach.

U mnie zakończyło się przelutowaniem gimbali (zamiana miejsc), odcięciem potencjometrów od płytki i mostkowaniem przewodów do odpowiednich kanałów, namęczyłem się z tym niemiłosiernie


Ogółem jest to operacja przeje..ana ;-)

_________________
FPV : X-Alien 500 / BadCat / ZMR250 / Delta 120 / Phantom 1.1.1 / Quadro S500 / Pioneer 1400 eleres AP
Classic: Delta 120 EDF / STS Awionetka / B737 / Lama v3 / CX10 / Hubsan i inne badziewie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 sty 2016, 17:03 
Offline

Rejestracja: środa 16 gru 2015, 09:11
Posty: 130
Okej, dzięki, nie zauważyłem posta xD :)

_________________
Pozdrawiam, Antoni.
Turnigy 9X+ eLeReS MOD
Quanum v2+ fox800 (partom800 z BG)
RIP Bixler 1.1 [*]
SkySurfer 1400 + Sony Superhad 600tvl + KFC32FTB v2 + GPS G9 z Glonass [w trakcie]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 sty 2016, 20:53 
Offline

Rejestracja: środa 16 gru 2015, 09:11
Posty: 130
Czy kontroler od cx-10 pasuje do cx-10a?

_________________
Pozdrawiam, Antoni.
Turnigy 9X+ eLeReS MOD
Quanum v2+ fox800 (partom800 z BG)
RIP Bixler 1.1 [*]
SkySurfer 1400 + Sony Superhad 600tvl + KFC32FTB v2 + GPS G9 z Glonass [w trakcie]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 sty 2016, 07:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 paź 2014, 05:55
Posty: 163
Lokalizacja: Skalmierzyce / Kalisz / Ostrów
Tak, testowane, wszystko działa poprawnie czyli CX10 + apka CX10A i na odwrót :-)

_________________
FPV : X-Alien 500 / BadCat / ZMR250 / Delta 120 / Phantom 1.1.1 / Quadro S500 / Pioneer 1400 eleres AP
Classic: Delta 120 EDF / STS Awionetka / B737 / Lama v3 / CX10 / Hubsan i inne badziewie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 sty 2016, 19:18 
Offline

Rejestracja: piątek 08 sty 2016, 18:55
Posty: 3
Cześć, wczoraj przyszedł mi FQ777.

Pierwszy kontakt z takim cudem i wiadomo, bez twardych lądowań się nie obyło.

No i mam taki problem, że po włączeniu unosi się tylko jedna strona (film1) a po wytrymowaniu nie unosi się wcale (2).

https://www.youtube.com/watch?v=TCw5Xxb ... e=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=xgEfbhh ... e=youtu.be


Obstawiam wadliwy silniczek, bo wyraźnie słychać, że jeden jakby wolniej kręcił.
Co robić?

Reklamować?
Zamawiać nowy silniczek?
Sprawdzić czy styki są w porządku?
Wszystko na raz? ;)

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 sty 2016, 19:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 11 gru 2012, 18:40
Posty: 158
Lokalizacja: Blisko Wawy :)
Śmigło mogło się za mocno wbić w silnik (delikatnie wyciągnij) albo włos :D ( zdejmij śmigło, wyczyść, i lataj dalej)

_________________
Wszystko co lata :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 sty 2016, 19:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 lip 2014, 21:30
Posty: 148
Lokalizacja: Gołdap
Czasami nie połamałeś śmigła jednego? Przypominam że są po przekątnych coptera dwa lewe i dwa prawe, jak pomyliłeś śmigło to takie efekty tego będą śmigło będzie dociskać model do ziemi.

_________________
Hangar: Compass Odin90 FBL, Kyosho C4, KDS 550 Innova v2, Trex 450 pro v2 FBL, Blade SR, 4x Blade 130X, Blade MCPX, Skoczek by Rayford.
Aparatury: Spektrum DX8T Dsmx, Spektrum DX6i Dsmx.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 sty 2016, 20:01 
Offline

Rejestracja: piątek 12 cze 2015, 19:05
Posty: 164
Lokalizacja: Kraków
Moja rada jest taka. Ściągnąć śmigła i założyć je od nowa na odpowiednich miejscach (silnikach) i z odpowiednim wyczuciem. Zrobisz to za mocno to mogą występować problemy jak na filmiku. Źle założysz ... (zła kolejność) będą występować problemy jak na filmiku :).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 sty 2016, 20:15 
Offline

Rejestracja: piątek 08 sty 2016, 18:55
Posty: 3
Ale lamer ze mnie :mrgreen:

Rzeczywiście jedno śmigło było złe, teraz lata jak należy!!

Dzięki za szybkie i trafne odpowiedzi! :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 sty 2016, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 lip 2014, 21:30
Posty: 148
Lokalizacja: Gołdap
Dobrze że pomyłka była na mikrusie ;-) pomyśl o stratach jakie mogłyby być w przypadku pełno wymiarowego koptera, a niby taka drobnostka 8-)

_________________
Hangar: Compass Odin90 FBL, Kyosho C4, KDS 550 Innova v2, Trex 450 pro v2 FBL, Blade SR, 4x Blade 130X, Blade MCPX, Skoczek by Rayford.
Aparatury: Spektrum DX8T Dsmx, Spektrum DX6i Dsmx.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 sty 2016, 14:06 
Offline

Rejestracja: środa 16 gru 2015, 09:11
Posty: 130
Sprzedałby ktoś aparaturę sterującą do cx-10, w mode2? Proszę o kontakt na PW

_________________
Pozdrawiam, Antoni.
Turnigy 9X+ eLeReS MOD
Quanum v2+ fox800 (partom800 z BG)
RIP Bixler 1.1 [*]
SkySurfer 1400 + Sony Superhad 600tvl + KFC32FTB v2 + GPS G9 z Glonass [w trakcie]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 sty 2016, 14:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 881
Lokalizacja: Warszawa
Jeśli ktoś chciałby sobie ładowac lipolki do malucha ładowarką i łatwo wymieniać, to ja zrobiłem tak:
1) wylutowałem lipolka z CX-10,
2) obciąłem ten koszyk na dole malucha w którym mieści się lipolek,
3) w miejsce koszyka do płytki przykleiłem rzep z haczykami,
4) na lipolki przykleiłem małe rzepki te włochate,
5) lipolki muszą mieć wtyczki bodajże micro JST, takie jak w tym żółtym orginalnym kabelku do ładowania (trzeba sobie też zrobić odpowiednią przejściówkę do ładowarki),
6) przylutowałem kabelek pomiędzy plusem złącza ładowania w Cheersonie (gniazdko micro JST), a plusem tam gdzie był przylutowany lipol do płytki.
Teraz ładuję lipolki na zewnątrz ładowarką, a potem podpinam do Cheersona do dawnego złącza ładowania i przylepiam na rzep od spodu i hulam do woli.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 sty 2016, 15:09 
Offline

Rejestracja: środa 02 wrz 2015, 17:59
Posty: 1205
Czym właściwie różnią się od siebie te modele ( pierwszy Cheerson CX- 10A , drugi FQ 777- 124 ) ? Z wyglądu to te same modele .

Obrazek

Obrazek

_________________
Pozdro; Hornet2

samolot Spitfire (spalinowy)
copter Typhoon Q500 4K
copter FQ 777 -124
motoszybowiec Easy Glider
helik V931 (AS 350 )


Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 sty 2016, 15:29 przez hornet2, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 sty 2016, 15:23 
Offline

Rejestracja: środa 16 gru 2015, 09:11
Posty: 130
Patrz na specyfikacje nie na zdjecia

Wysłane z mojego Monster X5 Pro przy użyciu Tapatalka

_________________
Pozdrawiam, Antoni.
Turnigy 9X+ eLeReS MOD
Quanum v2+ fox800 (partom800 z BG)
RIP Bixler 1.1 [*]
SkySurfer 1400 + Sony Superhad 600tvl + KFC32FTB v2 + GPS G9 z Glonass [w trakcie]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 778 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 18 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.