Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 09 gru 2019, 14:32


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 778 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 52  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sobota 15 lis 2014, 11:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9157
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Niestety nic nie znalazłem. Chyba zostaje jednak BG. Jak się bardziej rozprzestrzenią po allegro, to zapewne pojawią się części zamienne, ale koszty będą większe.. Może warto zamówić chociaż jedną parę na czarną godzinę. Ale nie widziałem, żeby komuś padły szybko od przegrzania.
Do latania to tylko 3 tryb, byłem zaskoczony jak ten maluch zachowuje się podczas wietrznej pogody :-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 lis 2014, 16:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16404
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Adrián pisze:
Może warto zamówić chociaż jedną parę na czarną godzinę. Ale nie widziałem, żeby komuś padły szybko od przegrzania.
Silniki chyba nie padają, tylko ich mocowanie się rozluźnia i cheerson przestaje fajnie latać :roll:
Adrián pisze:
Do latania to tylko 3 tryb,
Gdzie te tryby się zmienia ? Jakoś do tego nie doszedłem :oops:

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 lis 2014, 16:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 08 lis 2010, 10:28
Posty: 505
Lokalizacja: Tomaszów Maz.
Tryby lotu zmienia się wciskając drążek gazu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 lis 2014, 17:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9157
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Rurek, to prawda, dlatego nie zamawiałem dodatkowych części zamiennych, szkoda $ :-)
Jedynie zamówiłem bratankowi osłonki na śmigła, teraz może się "odbijać" od przeszkód i nie mieli śmigiełek ;-)

kaczmarsky pisze:
Tryby lotu zmienia się wciskając drążek gazu.

Dokładnie, a auto flipy drugim drążkiem, ale to pewnie wiesz ;-)

Dla siebie, zamówiłem wersję na większą apkę. Zobaczę jak działa, jak dojdzie :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 lis 2014, 17:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 814
Lokalizacja: lubelskie
No akurat silnik mi wlasnie padł tzn kręci ale odgłos który sie wydobywa - jakby coś tarło w srodku.Zajechałem go pewnie - na wolnych obrotach - cx-10 - wznosie pionowo ale na wiekszym gazie ten felerny silnik nie daje mocy i go przychyla na tę stronę tak że latac sie normalnie nie da.Mcowanie silników i ich sztywnośc oczywiście sprawdzone i to ewidentna wina awari silnika na dużych obrotach.Także proponuje przy okazji wziąc na zapas 2 silniczki po 3 $ prawy i lewy.Smigła na tomiast nie do połamania w nim są :-P

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 lis 2014, 17:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9157
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Próbowałeś wytrymować trochę ?
Śmigła są bardzo elastyczne, raz wygiąłem na samym końcu, po starciu z drzewem heh, po wyprostowaniu latał dalej jak należy :D

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 lis 2014, 19:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 814
Lokalizacja: lubelskie
Trymowanie nic nie daje po zwiekszeniu obrotów - ucieka na strone felernrgo silnika.Przy małych obrotach - lot tuz nad ziemą trymowanie niepotrzebne.Ewidentnie silnik sie kończy.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 lis 2014, 23:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 wrz 2014, 08:16
Posty: 4
Lokalizacja: Gdańsk
Choroba, kolejna usterka :(
Przestał się ładować. Włącznik coś zaczął szwankować. Jako że jest to przełącznik dwupozycyjny z wspólnym terminalem, zalutowałem na stałe terminale od załączania zewnętrznego napięcia...

Macie jakiś patent na ściąganie śmigieł? Przez swoją głupotę połamałem jedno czy dwa, przy okazji urywając silniczek...

kolsek345, parę razy miałem takie objawy, przy dużym gazie dryf w jedną stronę. Mimo że oględziny nie wskazywały na uszkodzone śmigło, to okazało się że wymiana załatwiła sprawę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 lis 2014, 10:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9157
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Patent? Nie, wystarczy złapać za środek i delikatnie wyciągać. Łatwo idzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 lis 2014, 12:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16404
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Adrián pisze:
wystarczy złapać za środek i delikatnie wyciągać. Łatwo idzie.
Czasem aż za łatwo :-) mi od pewnego czasu jedno śmigło samo spada po każdym mocniejszym klepnięciu o podłogę :-) chyba pora je wymienić ;-)
A druga rzecz jak się lata w domu gdzie są zwierzęcia sierściaste - co drugi lot inspekcja osiek silników pod śmigłem gdzie nakręcają się bardzo pięknie sierściuchy....

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 lis 2014, 16:32 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 wrz 2014, 08:16
Posty: 4
Lokalizacja: Gdańsk
No, to teraz jest zabawnie. Copter nie daje sie wyłączyć. Co jakiś czas się resetuje... czasem pokręci sobie śmigiełkiem, czasem tylko pomryga. Zbinduje się, 3s lotu, gleba i dalej wpada w taki stan.

Niestety konstrukcja jest dosyć jednorazowa. Im częściej jest rozbierana, tym większe prawdopodobieństwo na uszkodzenie co raz większej ilości rzeczy, głównie cienkich jak włos przewodów od silników, które przyklaśnięte są przez obudowę. Także dopóki nie rozbija się co chwilę o meble i działa, to pewnie podziała dłużej niż dwa tygodnie :). W zasadzie nic dziwnego - wniosek tylko taki, że zamiast w zabawy w reperowanie lepiej chyba kupić kolejny model.

Co do śmigiełek, to chyba mam inną partię. Jeżeli jedno ze śmigiełek faktycznie raz spadło i od tego momentu łatwo odpadało, to każde nowe wchodzi na ośkę baaardzo mocno. Quad na stół i trzeba dociskać na siłę kciukiem. Praktycznie rękoma nie da się tego potem zdjąć z ośki, pomagałem sobie szczypcami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 lis 2014, 16:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9157
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nakręć filmik z zachowania malucha i napisz do Banggood. Bardzo prawdopodobne, że dostaniesz nową sztukę. Ale dobrze im to udokumentować. Z BG łatwo się załatwia sprawy reklamacyjne.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 17 lis 2014, 12:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 19 lip 2013, 16:31
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Ponieważ mój mikrusek przepadł w zaroślach, oddam to co po nim pozostało:

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Mirek
http://www.rc-miruuu.weebly.com


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 17 lis 2014, 12:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9157
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Szkoda malucha :/ ja swojego już tak szukałem, jak na złość obracał się zawsze plecami do dołu, u góry fajny pomarańczowy, ale pod spodem biały. W moim przypadku się udało, ale poszukiwania długo trwały.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 17 lis 2014, 13:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 19 lip 2013, 16:31
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Mi upadl z 25 metrow ode mnie w trawe. Pol godziny w 2 osoby nie dalo rady. Widocznie takie jego przeznaczenie... ;)
Jego mi jakos nie szkoda. Tylko nie wiem jeszze jak corci sprzedac ta informacje...
Ostatnio uparla sie na" rozowego kopterka". Jakbym znalazl to zrobie podmianke w domu :)

_________________
Pozdrawiam, Mirek
http://www.rc-miruuu.weebly.com


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 778 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 52  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.