Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 23 paź 2020, 03:22

Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 02 maja 2019, 16:32 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 15:26
Posty: 2
Lokalizacja: Elblag
Witam.
Zakupiłem Traschcan Eachine z Compatible Frsky Non-EU Receiver do tego mam aparaturę FrSky X7 (obie z BANGOOD). Wgrałem najnowsze oprogramowanie do drona, ustawiłem i podobno binduje. W programie Betaflight wykrywa ruchy drążkami i nawet uruchamiam silniki. Nie mogę jednak uzbroić drona (dioda zielona wciąż miga). Jako początkujący z zabawą z własnym dronem nie wiem co jest grane.
Bindowanie na Mode D16 Receiver FrSkyX.

Pozdarwaim
Rafał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 maja 2019, 19:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 wrz 2016, 15:45
Posty: 253
Lokalizacja: Sierpc
Cześć,
nie napisałeś jaką wersję oprogramowania masz w nadajniku aparatury QX7... Także Non-EU, czy LBT?
Odbiornik w tym mikrusie obsługuje jedynie oprogramowanie Non-EU, dlatego w swojej aparaturze musisz także mieć wgrane Non-EU.

Edit:
Ok, skoro Betaflight pokazuje ruchy drążków... to może być jeszcze wina niewłaściwej mapy kanałów, powinno być: AETR1234

_________________
Mój blog - hellodronerc.pl
hellodronerc na kanale YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 maja 2019, 21:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 1075
Lokalizacja: Legnica
I ustaw zakres 1000-2000us na kanałach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 maja 2019, 19:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 kwie 2017, 15:26
Posty: 2
Lokalizacja: Elblag
Wgrałem nowe oprogramowania do Taranisa X7 i do nadajnika non EU. Przy bindowaniu na D16 (EU) pokazało baterie drona na aparaturze oraz w Betaflight reagowała na ruchy drążka, w D8 kaplica. Podejrzewam że mam aparaturę EU, tylko dlaczego jak wgrałem non EU nie wyskoczył jakiś błąd. Co teraz robić dalej?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 06 maja 2019, 19:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8683
Lokalizacja: Polska
RafalZZ pisze:
w D8 kaplica

A przestawiles w BF odbiornik z FRSKY_X na FRSKY_D?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 paź 2020, 19:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 cze 2016, 23:13
Posty: 13
Witam. Mam podobny problem z Trashcanem i Taranisem X9D Plus . Ustawilem D8 w betaflight czyli FRSKY_D. W Modul XJT wewnetrzny wgralem non-EU. Binduje sie ale niestety nie reaguje na zadne kanaly/drazki . Jak wylacze aparature to throttle spada do 850 w betaflight . Kiedy uruchamie aparature to wskakuje na 1500. Czy ktos wie co mozna z tym zrobic ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 paź 2020, 19:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8683
Lokalizacja: Polska
Heleje pisze:
Jak wylacze aparature to throttle spada do 850 w betaflight . Kiedy uruchamie aparature to wskakuje na 1500. Czy ktos wie co mozna z tym zrobic ?

Zmienic mapowanie kanalow


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 paź 2020, 19:56 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 cze 2016, 23:13
Posty: 13
Tak ale mapowanie kanalow spowoduje ze odbiornik zacznie reagowac na aparature ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 paź 2020, 20:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8683
Lokalizacja: Polska
Heleje pisze:
Tak ale mapowanie kanalow spowoduje ze odbiornik zacznie reagowac na aparature ?

Opisane przez Ciebie zachowanie wskazuje ze odbiornik reaguje na aparature, tylko nie masz prawidlowo zmapowanych kanalow w mikserze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 paź 2020, 20:22 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 cze 2016, 23:13
Posty: 13
Wlasnie glownym problemem jest ze nie reaguje na aparature (zaden kanal przy ruchach drazkow) . Reaguje tylko kanal throttle w momencia uruchomienia apki z 850 do 1500 i to wszystko


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 paź 2020, 20:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 8683
Lokalizacja: Polska
Heleje pisze:
Wlasnie glownym problemem jest ze nie reaguje na aparature (zaden kanal przy ruchach drazkow) .

Zmapuj kanaly w mikserze na aparaturze.

Czwarty raz nie powtorze...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 paź 2020, 21:23 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 cze 2016, 23:13
Posty: 13
Miales racje dziekuje wszystko juz dziala i przepraszam za ta "dyskusje"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.