Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 10 gru 2018, 01:24


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 18:03 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2018, 21:57
Posty: 12
Lokalizacja: Chorzów
Koledzy mam pytanie dotyczące aplikacji Lichti P2. Bowiem nie wiem w jaki sposób połączyć Phantoma, aby mieć możliwość sterowania dronem z poziomu telefonu.
Czytałem,że w telefonie należy wejść w menu WiFi i wybrać Phantonm, niestety takiego połączenia nie mam.
W aplikacji natomiast pisze rozliczone bądź skanowanie WiFi. Czy w dobie trzeba coś włączyć czy powinno się WiFi uruchomić automatycznie? Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 19:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11942
Lokalizacja: Mikoszewo
A ty kupiłeś Ph2 Vision czy zwykłego z Zenmuse pod GoPro? Bo jak to drugie to zapomnij o Litchi

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 20:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2018, 21:57
Posty: 12
Lokalizacja: Chorzów
Na spodzie pisze Model P330z
Resztę mam zakrytą
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11942
Lokalizacja: Mikoszewo
Nie pytałem o model tylko o osprzęt ale już widzę co miałem zobaczyć.
Masz gimbal Zenmuse i nadajnik AVL58. Zapomnij o Litchi i tabletach czy smyrfonach. To ma analogowy podgląd.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 20:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2018, 21:57
Posty: 12
Lokalizacja: Chorzów
Podgląd mam z Gopro.
Czyli z żadnej aplikacji nie będę mógł korzystać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 21:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11942
Lokalizacja: Mikoszewo
Zapomnij o podglądzie z GoPro bo rozwalisz maszynę zanim wystartujesz. Podgląd GoPro WiFi pracuje na tej samej częstotliwości co sterowanie Ph2 i to się żre niemiłosiernie. Będzie ci albo zrywało wizję albo sterowanie a najchętniej jedno i drugie. Pomijając fakt że podgląd GoPro sam z siebie ma tragiczny zasięg.
Potrzebujesz odbiornika na 5,8GHz (o ile nie dostałeś od tego kto ci to sprzedał) i monitorka analogowego. Wszelkie aplikacje na smyrfon czy tablet cię nie dotyczą. Ten model tego nie obsługuje.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 23:00 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2018, 21:57
Posty: 12
Lokalizacja: Chorzów
Do zestawu dostałem monitor Black Pearl.
Wrzucam jeszcze zdjęcie nadajnika tak jak co
Obrazek


Czy w tej wersji Phantoma jest opcja powrotu do miejsca startu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 13 lis 2018, 06:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11942
Lokalizacja: Mikoszewo
Yoo! pisze:
Do zestawu dostałem monitor Black Pearl.

Czyli powinieneś mieć komplet bo jak mnie pamięć nie myli BlackPearl ma wbudowany odbiornik 5,8GHz i to z diversity (dwa złącza antenowe)

BTW - pamiętaj ze to czarne pudełko pod spodem twojego Phantoma, oznaczone AVL58, musi mieć przykręconą antenę ZAWSZE jak uruchamiasz sprzęt. Inaczej czekają cię wydatki.

Yoo! pisze:
Czy w tej wersji Phantoma jest opcja powrotu do miejsca startu?

Tak, jest. Byłoby miło gdybyś przed zadaniem kolejnego pytania tego typu pofatygował się do instrukcji obsługi i specyfikacji sprzętu tak żebyś wiedział jak dokładnie ta funkcja działa, kiedy się aktywuje, w jaki sposób przejąć kontrolę jak już zostanie wyzwolona i w jaki sposób ustawia się jej parametry. Plus jeszcze kilka innych przydatnych informacji jak nie rozwalić swojego nowego nabytku.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 lis 2018, 22:31 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2018, 21:57
Posty: 12
Lokalizacja: Chorzów
Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie odnośnie mocowania gimbala. Czy w miejscach zaznaczonych na czerwono czyli w gumach amortyzujących drgania również powinny być plastikowe bolce czy dwa na przeciw siebie w zupełności wystarczą?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 lis 2018, 23:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11942
Lokalizacja: Mikoszewo
Ja latałem w ogóle bez bolców i nic się nie działo. Dwa ci w zupełności wystarczą bo to na wypadek jakbyś wykrecił to żeby kabli nie potargało.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 lis 2018, 06:30 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 lis 2018, 21:57
Posty: 12
Lokalizacja: Chorzów
Ok,dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.