Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 27 lut 2017, 05:32


Strefa czasowa UTC+1godz.


Regulamin forum


Kliknij, aby zapoznać się z regulaminem



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 16 lut 2017, 22:45 
Offline

Rejestracja: piątek 25 gru 2015, 23:18
Posty: 33
Po zapoznaniu się z wypowiedziami poniżej chciałbym zrobić listę części może komuś się przyda taki gotowiec, lista będzie aktualizowana wraz z zakupem kolejnych podzespołów jeżeli ktoś ma alternatywy /lepsze/droższe/inne będę bardzo wdzięczny za pomoc:
rama: http://demonrc.eu/product/drc-fury-raci ... fpv-frame/
silniki: http://www.banggood.com/4-X-Emax-RS2205 ... mds=search
ECS: http://www.banggood.com/4X-Racerstar-RS ... mds=search
http://www.banggood.com/4X-Racerstar-RS ... mds=search
Tutaj jeszcze kompletenie nie wiem które
pakiety: Tutaj również brak
fc: http://demonrc.eu/product/demon-soul-f4 ... rrency=PLN chciałem ten ale jest niedostępny więc szukam czegoś innego
PDB: http://demonrc.eu/product/demon-core-v2/?currency=PLN niekoniecznie ta tutaj kierowałem się wyborem bo chciałem powyższy FC ale skoro tego nie dostanę może być coś innego
Dodatkowe akcesoria: klej anaerobowy, rzepy do pakietów, ładowarka do pakietów<- to bym chyba wolał kupić lepsze niż gorsze

Jak coś komuś innego przychodzi do głowy będę wdzięczny za jakiekolwiek pomysły.


Ostatnio zmieniony piątek 17 lut 2017, 16:54 przez vermer, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lut 2017, 23:00 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 848
Lokalizacja: Cieszyn
Nie lepiej do latania po domu zamówić jakiegoś szczotkowca, skoro i tak masz w planach w międzyczasie składać coś do latania na zewnątrz?
Do domu kupujesz coś np. takiego i nawet z fpv sobie polatasz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lut 2017, 23:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2095
Lokalizacja: Wejherowo


Zima się zaraz kończy więc chyba lepiej zmienić koncepcje.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 07:40 
Offline

Rejestracja: piątek 25 gru 2015, 23:18
Posty: 33
skazi pisze:
Nie lepiej do latania po domu zamówić jakiegoś szczotkowca, skoro i tak masz w planach w międzyczasie składać coś do latania na zewnątrz?
Do domu kupujesz coś np. takiego i nawet z fpv sobie polatasz.

Tutaj się rodzi problem iż nie mam jeszcze zamówionych okularów do fpv i miałem zamiar je kupić jak mi się uda furię złożyć i będzie ona w stanie latać. Więc po domu fpv na razie nie musi być gotówce bezszczotkowe mam już 2 więc tutaj chyba się wstrzymam z zakupem.

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 07:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 5871
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Już idzie wiosna, podaruj sobie do latania po domu. Chyba, że masz mało czasu na codzień, to nie jest to zły wybór z fpv.
Chociaż myślę, że spozniles się o dobre kilka miesięcy z tym projektem do latania po domu ;-)

Ale tak na przyszłość, po taniości eachine eo10 i jakieś kombo z eachine albo tx01, albo tx03, bo mozna wybrac 3 różne moce nadajnika, co kiedyś może Ci się przydac, do innego modelu na zewnątrz. Do domu wystarczy 25mw i mniejszy pobór prądu. Oczywiście zestaw 5 baterii, bez tego szkoda zachodu i kabelek do ich podpięcia ;-)
Więcej w szczotki nie ma sensu pieniędzy ładowac, bo szybko silniki padają. A coś tam w domu, nawet ze stabilizacją polatasz.
Lepiej już inwestować w zestaw do latania na zewnątrz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 08:54 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lut 2015, 20:29
Posty: 112


Flex robi swietne ramy, mi przypadl jego owl do gustu - ale problemy i koszta wysylki do PL zablokowaly jego budowe.
widze kupujesz na BG - tam znajdziesz i klona FC pico i klona owla czy tez dopasujesz cos mniejszego z ram weglowych. troche $$ oszczedzisz za cene cierpliwosci :) choc akurat BG>priorityL vs. wysylka ze stanow wyjdzie pewnie podobnie czasowo. na + brak doplat od humorzastych panow sprawdzajacych paczki

co do sensu budowania mikro na BL - jesli bedziesz czesto wychodzic na taras przed dom i smigac po ogrodzie/okolicy w zasiegu 50-100m +czasem przez dom ;) to ma sens - jezeli jednak jest apetyt na wiecej/szybciej/dalej - to lepiej od razu budowac cos wiekszego :D

_________________
#czasami bez ogonkow, taki mamy klimat ;)
/w hangarze ;) hubs 107D; symyX5; 180NAZE32; 250CC3D, XK X380; w czesciach 120F3 panzer
radio: 9XR+eleres, FPV domiV3
na zime zamienilem latajace na jezdzace :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 09:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 5871
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
lesz pisze:
jesli bedziesz czesto wychodzic na taras przed dom i smigac po ogrodzie/okolicy w zasiegu 50-100m +czasem przez dom

To wtedy w ogóle nie ma sensu. Lepiej od razu bezszczotki. Szczotki mają jedynie sens w domu, w ciasnych pomieszczeniach.

Jeśli ma być tanio, ciekawa propozycja http://www.banggood.com/X73S-73mm-Betaf ... 25911.html
Chyba jedna z najtańszych, gotowców.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 11:15 
Offline

Rejestracja: piątek 25 gru 2015, 23:18
Posty: 33
Po zapoznaniu się z 3 opiniami różnych osób postanowiłem delikatnie zmienić koncepcję i z 2 “latadeł” złożyć jednen model. Na Facebookowej grupie znalazłem wzmiankę o ramie:
http://demonrc.eu/product/drc-fury-raci ... fpv-frame/ i raczej na jej podstawie chciałbym coś zbudować.
Nie wysilając się zbytnio, a raczej korzystając z sekcji rekomendowane wybrałem takie silniki:
http://www.banggood.com/4-X-Emax-RS2205 ... mds=search
Co do ECS’ów nie wiem które w tym przypadku będą odpowiedniejsze:
http://www.banggood.com/4X-Racerstar-RS ... mds=search
http://www.banggood.com/4X-Racerstar-RS ... mds=search
Flight controller chciałem wziąć z taki ale jest out of stock i trochę mi to krzyżuje plany:
http://demonrc.eu/product/demon-soul-f4 ... rrency=PLN
PDB: http://demonrc.eu/product/demon-core-v2/?currency=PLN ale skoro FC jest niedostępny to chętnie pomyślał bym również o czymś innym
+ wiem że do tego trzeba jakiegoś linka
tutaj nie mam pomysłu
kamera: http://www.banggood.com/Runcam-Swift-60 ... 44126.html
transmitter: tutaj też nie mam jescze pomysłu
google: również do zdefiniowania tylko nie wiem czy teraz czy dopiero jak złoże sprzęt
Czy o czymś jeszcze powinienem pomyśleć Czy coś się zupełnie nie nadaje do setupu?
Postaram się również zaktualizować listę części w 1 poście.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 11:43 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lut 2015, 20:29
Posty: 112


Adrián pisze:
To wtedy w ogóle nie ma sensu. Lepiej od razu bezszczotki. Szczotki mają jedynie sens w domu, w ciasnych pomieszczeniach.


przeciez napisalem "mikro na BL" - gdzie ja doradzam szczotkowe? dla mnie jedyna decyzja to czy mikro (90-120) czy od razu isc w 180-210. wszystko tylko BrushLess :)

_________________
#czasami bez ogonkow, taki mamy klimat ;)
/w hangarze ;) hubs 107D; symyX5; 180NAZE32; 250CC3D, XK X380; w czesciach 120F3 panzer
radio: 9XR+eleres, FPV domiV3
na zime zamienilem latajace na jezdzace :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 11:48 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 303
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Wszystko wydaje się dobrym setupem poza... ramą :) Przyznaję że jest ona świetna, ale rozumiem że to Twój pierwszy quad, na początek polecałbym coś bardziej pancernego:) Poza tym jest bardzo mała i możesz mieć problemy z upchnięciem wszystkiego, chociaż nie jest to coś nie do przejścia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 11:56 
Offline

Rejestracja: piątek 25 gru 2015, 23:18
Posty: 33
yoseph pisze:
Wszystko wydaje się dobrym setupem poza... ramą :) Przyznaję że jest ona świetna, ale rozumiem że to Twój pierwszy quad, na początek polecałbym coś bardziej pancernego:) Poza tym jest bardzo mała i możesz mieć problemy z upchnięciem wszystkiego, chociaż nie jest to coś nie do przejścia.

Ok a jakie masz propozycje?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 12:00 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 23:18
Posty: 303
Lokalizacja: Tarnobrzeg
A chociażby nox od tego samego producenta, chociaż wiem, jest naprawdę drogi i mimo chęci nie mogę sobie na niego pozwolić. Albo w inną stronę--> coś tańszego gdzie po krecie nie będzie tak szkoda :) Tutaj producent sam przyznaje że ramiona są zaprojektowane dla zmniejszenia masy, ale pewnego dnia pewnie będziesz musiał któreś wymienić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 12:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 5871
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
lesz pisze:
Adrián pisze:
To wtedy w ogóle nie ma sensu. Lepiej od razu bezszczotki. Szczotki mają jedynie sens w domu, w ciasnych pomieszczeniach.


przeciez napisalem "mikro na BL" - gdzie ja doradzam szczotkowe? dla mnie jedyna decyzja to czy mikro (90-120) czy od razu isc w 180-210. wszystko tylko BrushLess :)

Ok, nie zauwazyłem, BL. Teraz się zgadzamy ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 16:46 
Offline

Rejestracja: piątek 25 gru 2015, 23:18
Posty: 33
yoseph pisze:
A chociażby nox od tego samego producenta, chociaż wiem, jest naprawdę drogi i mimo chęci nie mogę sobie na niego pozwolić. Albo w inną stronę--> coś tańszego gdzie po krecie nie będzie tak szkoda :) Tutaj producent sam przyznaje że ramiona są zaprojektowane dla zmniejszenia masy, ale pewnego dnia pewnie będziesz musiał któreś wymienić.

A czy jest coś godnego polecenia w niższej cenie ale z dobrze dostępnymi częściami zamiennymi? Rozumiem że do tej drugiej ramy, którą zaproponowałeś również mogę zastosować te same podzespoły?
I do tego W pierwszym poście zamieściłem 2 pary ECSów i nie za bardzo wiem czy wystarczą te 20A?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.