Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lut 2017, 12:41


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 541 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: poniedziałek 28 kwie 2014, 20:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
pilot pisze:
krall pisze:
...Ktoś ma sprawdzone źródło na takie małe aku?
Aktualnie w pełni naładowany pakiet pozwala już tylko na kilka minut nagrania :-(


W HK są pojedyncze ogniwa, ew. szukaj zasilania do wszelkich Hubsanów, Biedronek, itp. Można w ostateczności wyciągnąć kabelek na zewnątrz i podpinać pod większe ogniwo.


Te bakteryjki ma eletoponline365, wystarczy poprosić :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 19 maja 2014, 10:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2195
Lokalizacja: Jasienica
Jeżeli było, przepraszam, ale na szybko nie znajduję...

1. czy mogę zaadoptować dowolny mini USB komputerowy do zastosowania Video out w kiczajnie ? metodą URŻNĄĆ W POŁOWIE wyciągnąć kabelki ?
2. Aby to zrobić szukam rozpiski pinów na wyjściu USB kiczajna - pomożecie ?

Niestety oryginalny kabelek zaginął w akcji czyt. w bajzlu warsztatowym...


LUB

może ktoś ma pętający się takowy ...

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 19 maja 2014, 12:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 sie 2011, 15:17
Posty: 389
Lokalizacja: Warszawa-Ursynów
Kabel nie, wtyczka od takiego kabla - tak. Chodzi o to, że w kablach usb są tylko 4 żyły, ale w wtyczce miniUSB jest 5 pinów. Z piątego (zwykle do niczego nie podłączonego) korzysta właśnie 808 jako z wyjścia AV:)

Rozpiska:
http://static.rcgroups.net/forums/attac ... 1375843341

_________________
Pozdrawiam,
Jakub
modelepodwodne.pl plus zabawy FPV.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 19 maja 2014, 13:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 30 maja 2013, 18:06
Posty: 2195
Lokalizacja: Jasienica
dzięki za podpowiedź

_________________
pozdrawiam, Jacek
__________________
Sprzęt był sprawny. Użytkownik nie.
W Hangarze; Hujsban FPV, KRAB 250, Qamikaze X4, OctoCongoCopter X8, Kadłubek, Raptor,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 03 cze 2014, 17:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Ja to ma Panowie jakiegoś pecha chyba...

Ostatnio zanabyłem keychaina #16, jeszcze nawet nie latał, dzisiaj próbowałem go podłączyć z Video Out, na początku wszystko ok, działało fajnie a teraz gdzieś jak nie nagrywa białego obrazu to kolorowe pasy.... Ktoś wie co moze być przyczyną takiego zachowania?? W gui ustawiłem wszystko na defaultowe.
Dodam, że próbowałem mając doświadczenie z #11 użyć jej jako kamerki internetowej, czyli podłączyłem pod USB i włączyłem trzymając oba przyciski, czy to mogło ja jakoś uszkodzić czy coś??

Dodam, że głos nagrywa normalnie a w videoout jest biały obraz :/ .

Pozdrawiam Daniel

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 03 cze 2014, 19:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2815
Lokalizacja: Warszawa
Kwasiu pisze:
Dodam, że próbowałem mając doświadczenie z #11 użyć jej jako kamerki internetowej, czyli podłączyłem pod USB i włączyłem trzymając oba przyciski, czy to mogło ja jakoś uszkodzić czy coś??

W wersji #16 podłączasz kabel USB zapala się zielona dioda ładowania. Naciskasz większy guziczek, zapala się czerwona dioda i przechodzisz w tryb kamerki internetowej (karta SD musi być wyjęta).
Z kartą, można tylko przeglądać nagrane pliki.
A co się robi po naciśnięciu obydwu przycisków jednocześnie :roll: zobaczyłeś sam :lol:

Wgraj jeszcze raz soft, może pomoże :-/


Ostatnio zmieniony wtorek 03 cze 2014, 20:59 przez Piotrowy, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 03 cze 2014, 19:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Właśnie doczytałem o tym trybie kamerki internetowej...
Człowiek zawsze mądrzejszy, i manual sie po obrazkach przeleci itp. bo wszystko się już wie a tu zoonk :/ I dopiero w tedy się lektura zaczyna ;)

A sprawa wagląda tak, ze kamera trochę poleżała i znów spróbowałem, tym razem było widac obraz, tylko taki jakby skopiowany z 6 razy, jeden obok drugiego, więc wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz i działa :shock: Teraz troszkę boje sie latać na videoout z niej :/
Już miałem jedną CCD co jak ją sie odwróciło do góry nogami to przestawała działać... Nie chciał bym mieć nieprzyjemnej niespodzianki w postaci stada kolorowych pasków podczas lotu ;P Będę musiał ją chyba troszkę potestować.

Jako ciekawostkę dodam, że jak odpalę LawMate 500mW 1,2Ghz to mój dekoder MPEG4 dwa pokoje dalej sie zapycha i traci sygnał :roll:

Kamera testów nie przeszła, aktualnie każde nagranie wygląda mniejwięcej tak:

https://www.youtube.com/watch?v=rsSaUOh ... e=youtu.be

:/

Jakies pomysły czym to moze być spowodowane?? Dodam, ze testowałem na kilku kartach pamięci i to samo jest na każdej.

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 07 lip 2014, 16:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
Nie mogłem sie tu tym nie pochwalić ;)

Kamerkę wysłałem to eletoponline, okazało sie, że ma uszkodzony moduł obiektywu.
Ale nie to chciałem wam dzis przekazać :P

Jedyne co mogę powiedzieć, to to, że eletoponline to chyba najbardziej w porządku sprzedawca z jakim kiedykolwiek miałem doczynienia.

Przyjął do naprawy kamerkę, która była kupiona dwa lata temu i to nawet nie przezemnie tylko ja ją odkupiłem już w Polse. Zaoferował pomoc, naprawił kamerę, wymienił obiektyw na nowy, a przy okazji zapakował wszystko w nowy case i z nogą baterią a kamera już do mnie wraca :shock:

Nie mogłem się powstrzymać i musiałem o tym napisać, bo jak dla mnie to jest przykład uczciwości, a nawet dobroci bym powiedział, bo miał wszelkie prawo odmówić mi jakiejkolwiek pomocy, zwłaszcza, ze to nawet nie ja kupowałem u niego tą kamerkę ;-)

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 gru 2014, 21:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 sty 2012, 02:03
Posty: 1187
Lokalizacja: łęczyca
Panowie dopadł i mnie kłopocik z tą kamerką. Ogólnie kamerka jest martwa ale po odpięciu zasilania i ponownym podpięciu zapalaja się 2 diody czerwona i żołta. Po nacisnieciu guzika ON diody gasna i na tym kończy sie jej praca. Karta w innym egzemplarzu takiej samej działa bez zarzutu wiec to nie karta. Prosze o jakies wskazówki co moge jeszcze poczynić z tym maluchem nim skończy w piecu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 28 gru 2014, 00:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2815
Lokalizacja: Warszawa
Trzeba sprawdzić metodą prób i błędów. Najpierw wymiana matrycy z obiektywem, potem płytki. Bateria też może mieszać. Ja mam kilka tych kamerek, więc mogę bawić się w podmianki :-P
W większości przypadków, to była walnięta właśnie matryca.
Jak nie masz w pobliżu innego sprawnego egzemplarza, to możesz mi podesłać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 cze 2015, 22:57 
Offline

Rejestracja: środa 20 lut 2013, 16:49
Posty: 26
Lokalizacja: Warszawa
Witam.
Mam problem z kamerką ale przez własną głupotę. Tak to jest jak po dłuższej przerwie w lataniu człowiek jest na "głodzie" i nie myśli.
Kamerkę podłączyłem do lipola 3S czyli jakieś 12 V, zorientowałem się po około 3 minutach ale było już za późno. Generalnie kamerka się włącza, można ją podłączyć do komputera, przegrać filmy ale nie nagrywa. Po rozkręceniu okazało się, że padły 2 lub 3 elementy (są okopcone) w pobliżu obiektywu.
Czy da się to naprawić? Zdjęcia moge podesłać.

_________________
Paweł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 09:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 3742
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
"Odkopałem" swoje kiczajny, i okazało się, że we wszystkich akumulatorki "umarły" :-/ Jeden zrobił to tak spektakularnie, że rozerwał obudowę :shock:

Obrazek

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PhantomONE... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 10:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2072
Lokalizacja: Opole
Super, to teraz zmieścisz tam ogniwo 18650? :mrgreen: :mrgreen:

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Qav180 - Racebase
RR210 - KFC32FR
ZMR250 - Naze32
Legwan - KFC32FTB
FX-61 - KFC32FTB
Nałogowo psuję racing quady...
------------
Skrypt dla forum - info


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 23:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2815
Lokalizacja: Warszawa
Kowal pisze:
Odkopałem" swoje kiczajny, i okazało się, że we wszystkich akumulatorki "umarły" Jeden zrobił to tak spektakularnie, że rozerwał obudowę

Osobiście bardzo sobie chwalę te kamerki, ale trzeba o nie dbać :-P
Przy zewnętrznym zasilaniu, nigdy mnie nie zawiodły :-)
Nagrywają do zapchania karty.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 lip 2016, 08:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 3742
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Fakt, leżały zapomniane ponad rok w szufladzie... :-/ Akumulatorki już zakupione z eBay :-D
Najważniejsze, że po podłączeniu do komputera "żyją", dało się uaktualnić soft i wszystkie trzy dzielnie nagrywają :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PhantomONE... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 541 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.