Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 27 lut 2017, 00:31


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 541 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek 10 sty 2014, 23:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1227
Lokalizacja: Kraków
To jest winowajca:

Obrazek

Pewnie ta płytka sterująca dawała w kość.

Założyłem baterię ze starego kiczejna-podróbki i śmiga. 30min nagrywania.

Spróbuje przerobić biedronkową trzysetkę z tą płytką i zobaczymy :-)
30min to trochę mało - to 1,5 lotu :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 11 sty 2014, 14:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2815
Lokalizacja: Warszawa
kiepuri pisze:
30min to trochę mało - to 1,5 lotu :(

Zasil z USB i masz nagrywanie do zapchania karty :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 23 sty 2014, 15:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 276
Lokalizacja: Kraków
Hej, matryca przyszła. Wymieniona, po podłączeniu do usb dalej lipa. Zapala się tylko dioda od ładowania. Po wciśnięciu przycisku, żeby włączyć gaśnie ona, ze strony komputera nie ma żadnej reakcji. Grzanie ustąpiło po wrzuceniu nowej karty pamięci. Winowajcą może być bateria? Padła, bo ma napięcie poniżej 2.8V i napuchła. Jednak z baterią i bez nie da się jej włączyć podpiętej do komputera. Macie jakieś sugestie?

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 23 sty 2014, 16:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2702
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Kamerka działa z wyciągniętą baterią tylko ze musi być podłączona np do USB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 23 sty 2014, 21:46 
Offline

Rejestracja: czwartek 27 wrz 2012, 08:01
Posty: 662
Lokalizacja: Bielsko-Biala
Można też podpiąć 5V pod gniazo baterii i będzie chodzić, są nawet specjalne kabelki, tylko uważać na polaryzację ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 23 sty 2014, 22:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 276
Lokalizacja: Kraków
Shaggee Właśnie problem na tym polega, że nawet bez baterii podłączona pod usb nie działa :( . Juro będę próbował z 5V zamiast baterii .

Edited: Jakby ktoś z serwisantów mógł naprawić to bardzo chętnie kamerę, oraz pieniążki za naprawę :D .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 02 lut 2014, 18:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 276
Lokalizacja: Kraków
Testy się przeciągnęły z powodu sesji, ale tak bateria była rozładowana. Po naładowaniu jej dalej kamera wykazuje oznaki trupa. Nie ważne czy na nowej matrycy czy starej żadnego sygnału nie dają diody, tak samo z kartą pamięci jak i bez niej. Macie jeszcze jakieś pomysły co może jej pomóc?

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 02 lut 2014, 19:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2815
Lokalizacja: Warszawa
sudik pisze:
Macie jeszcze jakieś pomysły co może jej pomóc?

Trzeba by załatwić samą płytkę :roll:

Moja kamerka po kreciku odżyła po wymianie matrycy. Wszystko działa, za wyjątkiem video live :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 03 lut 2014, 21:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 276
Lokalizacja: Kraków
Krakusi hej Krakusi miałby ktoś pożyczyć płytkę, żeby zobaczyć czy nowa matryca żyje?

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 16 kwie 2014, 17:17 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2640
Lokalizacja: Kartuzy
Piotrowy pisze:
Zasil z USB i masz nagrywanie do zapchania karty :-P


Moja kiczajna po podłączeniu USB nie pozwala na nagrywanie.
Ktoś ma sprawdzone źródło na takie małe aku?
Aktualnie w pełni naładowany pakiet pozwala już tylko na kilka minut nagrania :-(

_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 16 kwie 2014, 17:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 914
Lokalizacja: Rzeszów
krall pisze:
...Ktoś ma sprawdzone źródło na takie małe aku?
Aktualnie w pełni naładowany pakiet pozwala już tylko na kilka minut nagrania :-(


W HK są pojedyncze ogniwa, ew. szukaj zasilania do wszelkich Hubsanów, Biedronek, itp. Można w ostateczności wyciągnąć kabelek na zewnątrz i podpinać pod większe ogniwo.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 16 kwie 2014, 20:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2815
Lokalizacja: Warszawa
krall pisze:
Moja kiczajna po podłączeniu USB nie pozwala na nagrywanie.

Krzysiek, ale to musi być specjalny kabelek: plus masa i ew. sygnał wideo out do podglądu live.
Jak podłączysz kablem USB do komputera, to kamera przełącza się w inny tryb :-/

sudik pisze:
Hej, matryca przyszła.


Jeżeli to jest obiektywem 120, to chętnie odkupię :->


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 28 kwie 2014, 17:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 2815
Lokalizacja: Warszawa
Ostatnio bawiąc się kamerką z podglądem video live zauważyłem, że w opcji palącej się czerwonej diodce, można drugim przyciskiem zmieniać proporcje obrazu i co najważniejsze, odtwarzać kolejno nagrania z karty :-).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 28 kwie 2014, 19:18 
Offline

Rejestracja: sobota 01 cze 2013, 14:19
Posty: 139
Lokalizacja: Gliwice
Przeglądnąłem cały temat ale nie zauważyem żeby ktoś pisał.
Ile prądu pobiera kamerka z włączonym TV-OUT i nagrywaniem zasilana przez kabelek USB?
Nie wiem czy zbudować sobie stabilizator na 5V czy mogę zasilić bezpośrednio z KFC32+OSD (kanapka).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 28 kwie 2014, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1743
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Tutaj są jakieś pomiary http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=21634374&postcount=5636

Ale ostrożnie z tą kamerką jeżeli masz w środku baterię i zacznie ją ładować- nie wiem ile prądu wtedy bierze, ali mi przy 3A BECu napięcie spadło do 4,5V ( ostatnie odczyty z telemetrii ) i kret.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 541 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.