Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 16 gru 2018, 21:28


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 541 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: wtorek 13 sie 2013, 14:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3040
Lokalizacja: Warszawa
Rurek pisze:
To jest ten moment aby przejść na mobiusa :-)

Ale akurat w tym przypadku mobius ze swoim zapałczano-pudełkowym designem nie bardzo mi pasuje do ogólnej koncepcji mojej platformy ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 sie 2013, 14:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
wybredny jak francuski piesek ;-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 sie 2013, 07:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 paź 2012, 20:07
Posty: 1493
Lokalizacja: Katowice
W mojej kamerce wygląda na to, że padł jakiś element odpowiedzialny za ładowanie.
Bateria trzyma w miarę parametry, testowałem dzisiaj baterię na zewnątrz ładowarką.
Sprzedawca zaproponował, żeby mu ją (kamerkę) odesłać.
Może wynegocjuję jakiś rabat na mobiusa w zamian za kiczajna :P

Update:
Kamera odesłana poleconym priorytetem za około 10zł, poszła 6.09.2013.
Na razie cisza. Oby się nie okazało że nie ma kasy, kamery ani niczego nie ma :D

_________________
Pronokopter V1 dzielnie służył prawie rok:
viewtopic.php?t=10572&start=0
Pronokopter V2:
viewtopic.php?t=16755&start=0
Dragonek+KFC FTB
FX-61:
viewtopic.php?t=18288&start=0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 wrz 2013, 10:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 03 cze 2013, 19:53
Posty: 29
Lokalizacja: wlkp
Mam problem z moim keychain 808 ale model #20.
Przy wlaczaniu zapalaja sie tylko na sekunde dwie diody tzn 3 i 4 i gasna.
Co to moze byc? reaguje na ladowanie bo zapala sie czerwona dioda, karta tez pusta a mimo to kamerka nie chce sie wlaczyc, moze ktos pomoc??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 wrz 2013, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1932
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Próbowałeś z inną kartą ?

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 wrz 2013, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 22:54
Posty: 1703
Lokalizacja: Góry Świętokrzyskie
Proponuję sformatować kartę jeszcze raz w czytniku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 26 wrz 2013, 11:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 03 cze 2013, 19:53
Posty: 29
Lokalizacja: wlkp
Karta formatowana w czytniku, probowalem tez z innymi kartami i nadal to samo.
Bateria naladowana, wgrany plik konfiguracyjny *txt na karte i nadal nic.
Nagrywalem nia w trybie rejestratora samochodowego dobre kilka godzin i nagle przestala sie wlaczac.
Przy uruchamianiu pojawia sie na sekunde 3 i 4 dioda led czyli pomaranczowa wraz z niebieska i znikaja, nic wiecej sie nie dzieje.
Kupilem ja od jakiegos goscia juz kilka miesiecy temu ale nie na eBay i sie nie odzywa, mialem z nia dolaczona instrukcje i adres do producenta BestDVR, napisalem maila i zaproponowal odeslanie mu kamerki w celu sprawdzenia i naprawy lub wymiany na nowa, ale czy to w ogole jest mozliwe??
Sprzedawca nie odpowiada na moje maile i mam ja odeslac do producenta i on z nia cos zrobi skoro nie byla kupowana u niego na eBay'u??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 11 paź 2013, 10:42 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 wrz 2013, 19:14
Posty: 61
Lokalizacja: Zagłębie
Koledzy, czy jest program który by wyświetlał obraz z 808#16 na całym ekranie w trybie kamery internetowej co by sobie ustawić ostrość? Ewentualnie jakie macie inne sposoby na ostrość, nie koniecznie na telewizorze :?:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 11 paź 2013, 10:52 
Offline

Rejestracja: sobota 01 cze 2013, 14:19
Posty: 139
Lokalizacja: Gliwice
Jest programik na androida ExtCam #16 HD. Działa całkiem dobrze z tabletem:
https://play.google.com/store/apps/details?id=therau2000.extcam16hd


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 11 paź 2013, 10:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 cze 2013, 17:03
Posty: 310
Lokalizacja: Kraków
Skype widzi ją jako kamerę internetową, wiec rozmowa z kimkolwiek i już :) .

_________________
Bartek
Szpecu od kudlenia :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 paź 2013, 20:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 23 paź 2012, 20:07
Posty: 1493
Lokalizacja: Katowice
Jak pisałem kilka postów wyżej, mój keychain nie działał za dobrze, odesłałem go.
Dostałem dzisiaj przesyłkę od ebayowicza eletoponline, z nowym keychainem, a jako gratis dorzucił drugą obudowę i zapasową bateryjkę.
Solidna firma ;)

_________________
Pronokopter V1 dzielnie służył prawie rok:
viewtopic.php?t=10572&start=0
Pronokopter V2:
viewtopic.php?t=16755&start=0
Dragonek+KFC FTB
FX-61:
viewtopic.php?t=18288&start=0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 18 paź 2013, 21:58 
Offline

Rejestracja: wtorek 15 lut 2011, 00:55
Posty: 878
Lokalizacja: Białystok
Dzisiaj znalazłem kolejne zastosowanie breloczka ;-)


Wodoszczelna obudowa jest do kupienia za 30zł na ebayu :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 19 paź 2013, 09:27 
Offline

Rejestracja: środa 19 sty 2011, 22:15
Posty: 904
Lokalizacja: Danzig
Mieciu pisze:
Wodoszczelna obudowa jest do kupienia za 30zł na ebayu

Mam tę obudowę i filmowałem już pod wodą. Efekt bardzo mizerny - choć obudowa wygląda bardzo efektownie. Nadaje się też jako ochrona przed zamoczeniem - np. loty nad wodą czy mocowania do modelu łodzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 20 paź 2013, 11:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 paź 2012, 11:45
Posty: 705
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Keri pisze:
Mieciu pisze:
Wodoszczelna obudowa jest do kupienia za 30zł na ebayu

Mam tę obudowę i filmowałem już pod wodą. Efekt bardzo mizerny - choć obudowa wygląda bardzo efektownie. Nadaje się też jako ochrona przed zamoczeniem - np. loty nad wodą czy mocowania do modelu łodzi.

Słyszałem też, że w tej obudowie bardzo grzeje się keychain... do tego stopnia, że się sam wyłącza. Za niedługo ma wyjść taka obudowa do mobiusa, ale zastanawiam się właśnie, czy jest sens ją kupować, bo mobius i bez obudowy czasem się przegrzewa, więc zakładam, że w tej wodoodpornej będzie jeszcze gorzej.

_________________
S500 | ZMR250 | HK FPV250 | Sky Surfer II 1400 | Wing Wing Z-84 | Reely Rhino II


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 03 lis 2013, 11:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 896
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Koledzy, dziś byłem na lotach podłączyłem wszystko i lipa brak obrazu, dane z OSD są . Sprawdziłem w domu na krótko odrazy do TV i też nie ma nic, kamera normalnie nagrywa zapisuje na karcie brak tylko obrazu na wyjściu. Kamerę łączę z osd kablem od serwa mogła być taka opcja że odwrotnie podłączyłem i zamieniłem minus z sygnałem ale to mało prawdopodobne. Miał ktoś taki problem? Sprawdziłem połączenie na płytce i tam jest wszystko ok. W czym problem?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 541 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 37  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.