Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 26 wrz 2018, 12:15


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 15 kwie 2018, 19:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
Czesc,
Panowie poratujcie bo osiwieje zaraz.

Po dluzszej przerwie podpialem Runcama2 do S800 do inava (fc omnibus f4 v3 - zasilanie video z na plytce zezworkowane do VCC).

Wszystko byloby dobrze ale po dodaniu gazu gdzies powyzej polowy znika mi osd :shock:
Stawialbym na spadek napiecial ale podlaczalem zarowno pod swiezy pakiet jak i juz troche wylatany.

Co ciekawe po podlaczeniu zwyklej kamerki 1000TVL z BG osd dziala poprawnie.

Tutaj filmik obrazujacy efekt:


Co na to poradzic? Jednak obraz fpv z runcama w porownaniu z ta kamerka to niebo a ziemia...

ps zeby nie bylo normalnie z kamerka plytkowo dziala jak ponizej:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 20:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8655
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Na zew osd miałem to samo. Jak napięcie spadało poniżej 5V na osd, to właśnie takie rzeczy się działy.
Więc to jakaś podpowiedź. Pewnie u Ciebie będzie to samo.

Słaby masz filtr LC lub brak. Chyba, że to przez spadek napięcia.

Do runcama, linku video zamontuj osobny bec i poprowadź bezpośrednio z baterii

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony niedziela 15 kwie 2018, 20:12 przez Adrián, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 20:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
omnibus ma osd na pokładzie.
OK właśnie pomyślałem o LC, może pomoże


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
Jak dla mnie to OSD ci znika nie od spadku napięcia tylko wizja traci synchro przez masakryczne sianie od regulatora i układ nakładający OSD nie wie co ma z takim bajzlem robić.
Porównaj sobie z tym:


_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
Verid właśnie wydaje mi się że masz rację na spadek napięcia bym nie stawiał.
Co w takim razie oprócz odseparowania zasilania? Filtr pomoże czy esc zmienić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
Filtr powinien załatwić sprawę a na pewno wyjdzie taniej niż wymiana regla.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 21:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
Verid wybacz mi pytanie laika ale zawsze polegałem na LC wbudowanym w kontroler.
Pytanko czy wystarczy jak dam w torze pomiędzy kamera a omnibus em czy trzeba by zmontować też (lub zmostkowac) pomiędzy omnibusem a vtx również?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 21:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
Szczerze, nie wiem. U siebie miałem zawsze instalację rozdzieloną - osobno kontroler, osobno tor wideo z OSD i filtr szedł na zasilanie toru wideo. Spróbuj dać pomiędzy FC a VTx albo w zasilanie FC - nie znam tych wszystkich omnibusów i innych wynalazków pod iNav i nie wiem jak są karmione więc nie wskażę ci konkretnie gdzie, musisz sam wydedukować.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 21:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 25 kwie 2017, 18:53
Posty: 95
Lokalizacja: Białystok
Jeżeli potwierdzisz, że to sieje regulator to bym się zastanowił nad dodaniem kondensatora low ESR na każdym reglu, bo to co on sieje jak widać wychodzi poza znamionowe wartości i może ucierpieć nie tylko OSD.

_________________
iFlight 281mm 7inch, T-motor 2000kV, 3s | backup Bugs3+DysF4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 15 kwie 2018, 21:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
U mnie wyglada jakos tak
Obrazek
o ile + to wiem gdzie idzie do toru wideo to juz ten AnalogGND to nie wiem skad bierze zeby wpiac sie z filtrem pomiedzy.

Tak sobie mysle na chlopski rozum skoro problem jest z nakladaniem OSD to danie LC pomiedzy FC a VTx (J18) nie rozwiazuje sprawy?

@gryff to skrzydelko S800 wiec ESC tylko jedno, jakies mini moze dlatego tak sieje ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 kwie 2018, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 880
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
Podepnę się pod temat, problem polega na tym że po przekroczeniu wysokości 100 m ikonka z wysokością znika, gdy zejdę z powrotem niżej niż 100 m ikonka się pojawia i widzę jak wysoko lecę. Podobnie jest z odległością, znika po przekroczeniu 1000 m. Soft to 1.9.0 płytka to omnibus F4. Ktoś ma jakiś pomysł na to?

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 kwie 2018, 22:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
kojarze ze jest cos takiego jak warning height oraz distance.
Defaultowo ustaione wlasnie na =100m oraz 1000m.
Wtedy (przynajmniej na mojej wersji 1.8.x) napis z wysokoscia "mryga"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 kwie 2018, 06:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 20 paź 2012, 04:53
Posty: 880
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie
No właśnie powinny mrugać, może jest jakiś problem i znikają za miast mrugać.

_________________
Optic 6 (expander 12ch), eleres mod, OSD Remzibi, Fox 800, AP eleres V2, sony 600, gopro 4 sliver, pixhawk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 kwie 2018, 06:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 516
Lokalizacja: Warszawa
Może bug w inav skoro ogólnie się wyświetlają


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.