Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 27 kwie 2018, 01:36


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 19 wrz 2017, 20:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 cze 2017, 21:03
Posty: 16
Lokalizacja: Biłgoraj
Witam
Tak przy okazji co do RunCam Split, posiadam ją jakieś 3 tygodnie, ruszyła bez żadnych problemów, wifi może było w niej podłączone przez 5 minut poźniej nie widzę powodu żeby go używać, na dodatek w mojej ramie nawet nie ma jak już tego opchnąć, kamerka od dostania zasilania zaczyna nagrywać, a całą kontrole nad ustawieniami, nagrywaniem czy robieniem zdjęć mam z aparatury. Nowy BetaFlight bez problemu radzi sobie z nią. Moim zdaniem ciekawe rozwiązanie do Fpv i nagrywania.

_________________
Pozdrawiam
Adrian

TransTec Frog, Matek F405-AIO, 2205S, ESC 30A, RunCam Split
S500, SP Racing F3 Evo, SunnySky X2212 1400kv, ESC SkyRC 20A nano, 5000mAh, FPV, GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 wrz 2017, 20:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 15 lut 2010, 08:47
Posty: 180
Lokalizacja: Malbork
Markon pisze:
Pamiętaj, żeby upomnieć się do supportu, są bardzo chętni żeby wysłać nowe przewody, w końcu Ci się należą, a za długi przewód może powodować problemy, kiedy będziesz go upychać na siłę.

Kupowałem w Banggood, zwracałeś się do supportu producenta czy sprzedawcy?

_________________
Pozdrawiam
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 wrz 2017, 21:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 lip 2016, 18:50
Posty: 225
Lokalizacja: Śląsk


Kamerę również kupiłem na banggoodzie, co nie zmienia faktu, że support runcama też udziela odpowiedzi na pytania.
Co do reklamacji, zwracałem się do banggooda, obecnie wysłali mi przewody (u mnie długi też zaczął szwankować, więc dostałem pakiet dwóch przewodów). Wczoraj się też zepsuła płytka PCB i napisałem do runcama, to stwierdzili zepsute PCB i kazali napisać do Banggooda i napisałem dzisiaj dodając w załączniku konwersacje z supportem runcama. Ciekawe jak zareagują na drugi ticket tego samego przedmiotu w ciągu tygodnia :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 wrz 2017, 08:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 30 lis 2015, 23:50
Posty: 192
Lokalizacja: Szczecin
Też miałem problem unauthorized... zakupiona na BG ... po kilku mailach wysłali nową PCB :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 wrz 2017, 08:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 lip 2016, 18:50
Posty: 225
Lokalizacja: Śląsk


Więc. Na drugiego maila (w którym wkleiłem rozmowę z supportem RunCama o uszkodzonym PCB) zaraz po tym jak wysłali mi przewody, zareagowali tak, że wysłali mi PCB. Nie wiem na czym oni tam zarabiają, ale mają najlepszy customer service jaki spotkałem.
KwiatuFPV, to nie jest unauthorised tylko "Unautherized". Taka pisowanie zostanie ze splitem do końca xD
Słabe punkty to przewód i PCB, muszą stworzyć socket, gdzie te piny będą chronione przed uszkodzeniem, a samo PCB nie będzie popełniać samobójstwa, kiedy jest odłączone od prądu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 20 wrz 2017, 10:49 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 174
Lokalizacja: Bytom
Trochę niepokojące jest to co piszecie. Same problemy. Wiem, że można pisać o wymianę itp. ale to jest strata czasu. Coś czuję, że Split to był produkt wypuszczony na siłę bez odpowiedniego przetestowania. Czekam na swojego Split'a ale gdzieś przesyłka ugrzęzła ;-)

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 wrz 2017, 11:41 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 174
Lokalizacja: Bytom
Podrzucam link z forum kolegów od heli ale sprawa dotyczy RunCam'a Split

http://www.heli-team.pl/forum/viewtopic ... 55#p132782

Trudno powiedzieć czego to wina może problemy z zasilaniem.

Moja kamera dotarła. Narazie zasilam ją z pakietu 4.2V i testuje. Po tych rewelacjach coraz bardziej się zastanawiam nad jej montażem w modelu. Żeby chociaż część FPV działała bez zająknięcia a chyba tak nie jest :-/

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 wrz 2017, 12:55 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 lip 2016, 18:50
Posty: 225
Lokalizacja: Śląsk


Ja powinienem do końca następnego tygodnia dostanę części zamienne (PCB i przewody) i wtedy wydam osąd nad kamerą. Co do freezów zastanawia mnie to jak został zamontowany przewód, bo sam nie miałem problemów z czymś takim, tak samo z mirrorem. Jedyne co, to luźne połączenie z kamery z PCB zaowocowało mieniącymi się kolorami i kraksą :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 wrz 2017, 16:49 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 174
Lokalizacja: Bytom
I jak się okazuje RunCam Split to był test. Na stronie oscarliang.com pojawił się wpis na temat RunCam Split 2

https://oscarliang.com/runcam-split-v2-camera/

Chyba trzeba się będzie wstrzymać z zakupem nowych produktów i poczekać na wersję poprawioną.

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 wrz 2017, 17:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 lip 2016, 18:50
Posty: 225
Lokalizacja: Śląsk


Właśnie miałem to wkleić!
Osobiście liczę na to, że będzie można użyć soczewki z wersji 1 i mam nadzieję dla właścicieli wersji 1, będzie znacząca zniżka na wersję 2. To by było sprawiedliwe rozwiązanie :D
Kolejna kwestia, czy kabel z V2 będzie kompatybilny z V1 skoro jest wzmocniony. I właśnie czy sama matryca z 1 będzie można podłączyć pod PCB wersji 2.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 wrz 2017, 17:05 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 174
Lokalizacja: Bytom
Fajnie by było aby była zniżka dla właścicieli Split v1. Ale patrząc na pazerność firm to w takie cuda raczej nie wierzę.

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 paź 2017, 12:26 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 174
Lokalizacja: Bytom
Zrobiłem sobie takie małe testowe stanowisko, w którym zasilam RunCam'a Split'a z pakietu 1s 650mAh.
split.jpg
split.jpg [ 207.17 KiB | Przeglądany 757 razy ]

Pierwsze spostrzeżenie.
Testowo nagrałem film 30min (wszystkie opcje na max. 1920x1080 60kl/s) zajmuje on na karcie ok 7GB podzielone na dwa pliki 4GB (17minut nagrania) i 3GB (13minut nagrania). Sprawdziłem również zapotrzebowanie na energię. Po 30 minutach nagrywania pakiet miał pod obciążeniem 3.64V. Potem podłączyłem akumulator do ładowarki i weszło w niego 450mAh. Nie wiem jaki pakiet miał RunCam 3 ale wydaje mi się, że te zapotrzebowanie na prąd jest spore (instrukcja podaje 650mAh).

Drugie spostrzeżenie.
Obsługa Wi-Fi. Albo ja robię coś nie tak albo działa to strasznie losowo. Po podłączeniu zasilania z pakietu muszę nacisnąć "Power Button", kamera się włączy, wyda dzwięk i nagrywa. Włączenie Wi-Fi nie działa za każdym razem. Czasami uruchomi się za pierwszym razem a czasami trzeba nacisnąć parę razy przycisk "Wi-Fi switch". Trochę to takie mało intuicyjne jest wszystko.

Zobaczę jescze jak to wszystko działa gdy podłącze do vTX, może wtedy OSD kamery coś ułatwi.

Na chwilę obecną uważam, że nazywanie tej kamery (ma elektronikę z RunCam'a 3) zabójcą GoPro Session jest wielkim nadużyciem. Może RunCam 3 był bardziej przemyślany ale nie Split. Porównując go do GoPro to RunCam musi jescze wiele poprawić jeżeli chodzi o wygodę obsługi.

Jeżeli chodzi o jakość nagrywanego materiału to jeszcze się nie wypowiadam. Jak nagram odpowiednie porównanie z obu kamer oraz dodatkowo z SONY HDR-AS200V to wtedy napiszę coś więcej.

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Ostatnio zmieniony niedziela 01 paź 2017, 12:53 przez Docent, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 paź 2017, 12:49 
Offline

Rejestracja: środa 12 cze 2013, 18:07
Posty: 398
Lokalizacja: Wrocław
Odnośnie WiFi - czy wgrywałeś najnowszy firmware 1.1.0 czy masz oryginalny? Do ściągnięcia tutaj - http://www.runcam.com/download/runcamsplit

_________________
Pozdrawiam,
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 paź 2017, 12:52 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 174
Lokalizacja: Bytom
Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem to wgrałem najnowszy firmware.

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 paź 2017, 12:57 
Offline

Rejestracja: środa 11 mar 2015, 18:21
Posty: 127
Wasze splity rowniez sciemniaja obraz kiedy „zakrecacie przez slonce” czyli powiedzmy robimy nawrot w lewo, slonce wchodzi w kadr i przchodzi od lewej do prawej...

obraz hd jest wyraznie ciemniejszy, a fpv feed wlasciwie prawie na slepo - trzeba uciekac czym predzej

Co ciekawe czasami jest do przyjecia, czasami masakra

Eksport klatki filmu w wrrsji hard
Obrazek

Tutaj w „miare ok” od 30sek
https://youtu.be/N2VfPB5B5dg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.