Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 20 sty 2018, 20:07

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 08 cze 2017, 09:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3078
Lokalizacja: Olsztyn
Jak dla mnie to porażka, mając kilka quadów to tak na prawdę kamerę można mieć tylko w jednym :/ chyba że ktoś ma grubą kieszeń ...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 cze 2017, 09:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 401
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Dla mnie wygląda to tak jakoby Split był powodem do zastąpienia kamer cmos/ccd oferując jakość hd. Kwestia tego czy poprawiono opóźnienie w stosunku do Runcama 3, które jest bliskie opóźnieniom z kamer typowo fpv. Dodatkowo Split pokazany jest bez baterii więc w takiej formie musi być podłączony do zasilania - likwiduje to problem jednoczesnego ładowania i nagrywania w Runcam 3.

Edyta: Cena oraz trochę więcej informacji: https://www.banggood.com/Runcam-Split-1080P-DVR-FPV-Camera-WithWithout-WiFi-2_5mm-FOV-130-165-Degree-NTSC-PAL-Support-64G-TF-p-1159850.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 cze 2017, 09:01 
Offline

Rejestracja: środa 06 kwie 2016, 20:52
Posty: 35
Lokalizacja: Starachowice
Jak ktoś jest zainteresowany to Runcam 3 jest ponownie dostępna na banggood.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 cze 2017, 09:57 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 lip 2016, 18:50
Posty: 221
Lokalizacja: Śląsk


Ciuuu ciuuu Hype Train Runcam Split
https://www.youtube.com/watch?v=2CgoaR82F0A
O nieee, mogę zamontować na jednego quada...
Narzekanie mnie zawsze zadziwia, bo nigdy nie słychać, fajnie 21 gram na kamerę HD i FPV czyli jakoś 5 razy lżej i kamera HD nie wygląda jak guz na moim quadzie! Do rzeczy, jeśli zamontujesz ją na górze swojego stosu, to łatwo ją możesz przemontować. Jak widać na recenzji, problem z jello, widocznością śmigieł i dźwiękiem. Jello i śmigła to kwestia stworzenia mądrego trzymaka do tej kamery, a dźwięk? Trzeba kupić fajną gąbkę na ten ich mikrofon, bo jakościowo jest dobry co słychać, ale podmuchy wiatru go zabijają.

Edit: Jeśli ktoś jest zbyt leniwy na otwarcie linka z YT. Tak Split ma to samo opóźnienie co eagle, czyli standardowe dla kamer FPV.

OD MODERATORA: Wyluzuj trochę z reklamą RunCam Split, ostanie twoje 6 postów w różnych działach jest tylko o tej kamerze i zaczyna być to denerwujące.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 cze 2017, 14:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3078
Lokalizacja: Olsztyn
Podobno ostatnia partia kamer jakie pojawiają się na BG https://www.banggood.com/RunCam-3-64G-H ... 27476.html

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 cze 2017, 14:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 681
Lokalizacja: Kraków
No szkoda tego runcam'a 3 - już miałem na niego ochotę, bo i z racji posiadania obudowy wodoszczelnej to i na wakacje bez quada by się przydał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 cze 2017, 14:30 
Online

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1101
Lokalizacja: Cieszyn
volender pisze:
No szkoda tego runcam'a 3 - już miałem na niego ochotę, bo i z racji posiadania obudowy wodoszczelnej to i na wakacje bez quada by się przydał.

Ale czego szkoda, przecież jest dostępny :-)
https://www.banggood.com/RunCam-3-64G-H ... mds=search


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 cze 2017, 15:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 681
Lokalizacja: Kraków
skazi pisze:
Ale czego szkoda, przecież jest dostępny
https://www.banggood.com/RunCam-3-64G-H ... mds=search


Jeszcze jest, ale jak rozumiem to mimo wszystko niedługo zniknie z rynku - a znając życie wtedy support i update softu też szybko się skończy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 cze 2017, 16:14 
Offline

Rejestracja: piątek 03 mar 2017, 19:04
Posty: 164
Lokalizacja: Bytom
Właśnie o to samo miałem zapytać. Co ze wsparciem producenta w nowe oprogramowanie. Raczej nikt nie będzie rozwijać oprogramowania dla martwego sprzętu.

_________________
Pozdrawiam Krzysiek
---------------------------------------------------------------
QAV-250, Martian II, GEPRC-AX215, QAV-R 220, ARMATTAN CHAMELEON, T-Rex 500
Zapraszam na bloga


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 cze 2017, 16:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7481
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Ale po co wspierać?
Jak już jest dobrze, to nie ma po co poprawiać. Z 2 tylko raz aktualizowałem i nie ma potrzeby na dalsze usprawnienia, bo działa tak jak tego oczekiwałem.
Jeśli to jest jedyny minus, to chyba nie ma co się martwić, tylko brać, jak jeszcze są.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 cze 2017, 17:12 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 183
Moja właśnie dzisiaj przyszła ;) jak ona ma się wymiarami do gopro?? Wejdzie np. w gimbala od tarota??


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 cze 2017, 18:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7481
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Obrazek

Zmierz swoją.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 cze 2017, 08:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 401
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Pojawiło się porównanie Runcam 3 z Runcam Split:



Dodatkowo preorder Split na BG nie występuje już w dwóch opcjach z i bez wifi. Oczywiście cena pozostała na poziomie kompletu z wifi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 cze 2017, 20:43 
Offline

Rejestracja: środa 14 wrz 2016, 22:17
Posty: 91
Lokalizacja: Opole
Jak dla mnie taki Split jest świetnym pomysłem (zresztą pomysł ten był wielokrotnie uskuteczniany przy kamerze Runcam2 - zrobienie z niej splita przez przeniesienie przetwornika na zewnątrz na dłuższej taśmie), ale zrealizowany jest "na ostatnią chwilę" jak projekt studenta kończony w nocy przed zdaniem.

1. wyjmowanie karty SD przez przesunięcie i podniesienie blaszki? Jak to sobie wyobrażają, gdy płytka jest zamontowana w "stacku", gdzie będzie na to miejsce? (ja rozumiem, zabezpieczenie by nie wypadła, ale mamy XXI wiek - można to zorganizować lepiej)
2. bardzo delikatna (i łatwa do nieplanowanego wypięcia) tasiemka do samego przetwornika - tylko jedna w komplecie? (te które można kupić jako dodatkowe-przedłużane powinny być w zestawie).
3. na płytce elektroniki ewidentne ślady "ten projekt miał być do czegoś innego" - choćby pady do przylutowania baterii, piny Rx Tx (na razie nie używane), jak i ten moduł wifi przyczepiany od czapy z boku (jak w runcam2 wewnątrz) i wiszący luzem bez sensu
4. brak zdalnego sterowania (znanego choćby z runcam2 w formie przejściówki z usb) funkcjami kamery-dvr
5. brak jakieś (choćby opcjonalnej) obudowy na elektronikę, nie każdy lata gołym quadem z wszystkimi bebechami na wierzchu, a taka postać aż się prosi o zwarcia i problemy (dla niektórych użytkowników)

już nie mówiąc o tym, że jeśli mamy full-cyfrową kamerę, która przetwarza obraz cyfrowo z przetwornika (i z części z tego obrazu generuje obraz PAL dla FPV), to ten sam procesor kamery mógłby generować piękny kolorowy i graficzny OSD, o jakości nieporównywalnej z tekstowymi generatorami cz-b mnimosd itp.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 cze 2017, 14:52 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 lip 2016, 18:50
Posty: 221
Lokalizacja: Śląsk


Odpowiadam na część z zarzutów hrumque@gmail.com
1. do wyjęcia karty SD potrzebujesz tylko przesunąć blaszkę, wtedy blokada już nie działa i możesz na płasko nawet wyjąć kartę SD. Sądzę, że kupię 64GB, wsadzę w splita i zakleję to taśmą lub zaleje klejem na gorąco. Dostęp do karty SD jest po USB i WiFi, więc po co ją w ogóle wyjmować?
2. W zestawie ze splitem dostajesz dwie taśmy (90mm i 180mm).
3. Możesz sobie zrobić z tego pełnoprawną kamerę pokroju Runcam 3, przy odrobinie umiejętności tworzenia modelu 3D i znajomości praw obwodu elektrycznego, zasilaną właśnie z baterii, a właściwie to z jednej celi ogniwa Li-Ion/Li-Po.
4. W komplecie dostajesz przewody od danych i zasilania, które kończą się ładnym USB, taki sam przewód jak przy RC2 i RC3. Zawsze można dokupić przewód jaki chcesz, bo wszystkie tego typu rzeczy od RC2 pasują do RC3 i Splita.
5. Produkt jest w Pre-Orderze, nie ma go na rynku i narzekania na akcesoria? Zgroza. Może trzeba poczekać chociażby te dwa tygodnie na wysyłkę pierwszych serii kamer?

Jeśli Ci nie przeszkadza dodanie przynajmniej Mali-400MP4 i zwiększenie ceny o dobre 100 zł to proszę bardzo. Dołóż do tego 100ms opóźnienia. Bardzo dobra kamera z pięknym OSD, ale bezużyteczna. Zamiana sygnału z analoga na cyfrowy ma miejsce we wszystkich donglach typu Easy Cap, a tutaj potrzebny byłby powrót do analoga. Nie widzę tego.
Zrobiłem preorder czarnej wersji, dojdzie to podzielę się wrażeniami, ale szybko to nie nastąpi (wysyłka po 10 lipca). Zamiast narzekać trzeba czasem spojrzeć na coś z innej strony albo po prostu czekać na rozwój wszystkiego. Poza tym, jak zawsze thingiverse będzie pomocny i będą tam wszelakie modele 3D dla tej kamery.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.