Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 24 lip 2019, 08:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 03 lip 2016, 13:29 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 702
jak włączyć w Runcam HD nagrywanie na stałe w 720p, po włączeniu kamery ?
mam teraz ,że przy włączeniu od razu nagrywa w 1080p ,ale nie potrzebuję takiej rozdzielczości.
jak to ustawić żebym po uruchominiu kamery nie musiał przestawiać guzikiem na 720p i czekać aż zmieni się kolor diody na niebieski ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 lip 2016, 15:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 gru 2010, 19:40
Posty: 916
Lokalizacja: Rzeszów
tombstone pisze:
jak włączyć w Runcam HD nagrywanie na stałe w 720p, po włączeniu kamery ?

Możesz to zrobić z aplikacji. Po połączeniu z kamerą ustawiasz tryb 1 na 720 i tak powinna się uruchamiać. Tryb 2 może być taki sam lub 1080.

_________________
Pozdrawiam
Krzysiek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 lip 2016, 17:46 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 702
właśnie w aplikacji na windowas i w aplikacji obsługiwanej poprzez www nie ma wyboru trybu 1 lub 2.
poprostu ustawia się parametry dla obu trybów, ale nie ma opcji wyboru
Obrazek
jak możesz to daj zrzut ekranu gdzie mam to zaznaczyć,bo zabłądziłem - dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 gru 2016, 19:25 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 116
Lokalizacja: Wrocław
odgrzje kotleta,
mam co 10-15sek tak jakby przerwe w nagrywaniu, nagrywa ok 15sek, po czym obraz stoi 2-3sek i dalej nagrywa. nie ma przeskoków, tak jakby ktoś pauze nacisnał , co moze być nie tak ?

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 gru 2016, 19:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 519
Np. Zbyt wolna karta SD

_________________
DJI Mavic Pro - DJI Inspire 1Pro X5 - DJI S1000 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 gru 2016, 19:33 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 702
ale tak masz już na nagranym filmie, takie pauzy/przycięcia ?
może procesor obrazu się przegrzewa i najwyższy czas rozkręcić i
wymienić pastę termoprzewodzącą pod radiatorem
lub karta pamięci niższej klasy niż 10, jak kolega wyżej napisał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 gru 2016, 20:01 
Offline

Rejestracja: sobota 31 paź 2015, 23:03
Posty: 116
Lokalizacja: Wrocław
w sumie karta jakiś no name, sprawdzę na innej karcie.

a drugie pytanko, można używać tej kamery jako fpv ? czy zbyt duży lag ?

_________________
Sky Surfer 1400 był, jest Zagi 2,3m :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 12:49 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 702
można używać, ma wyjście video out na cinczu i w czasie nagrywania na obrazie dodatkowo miga czerwone kółko sygnalizując zapis. no i można odtworzyć później nagranie bo ma wbudowaną funkcję odtwarzania zdjęć i filmów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.