Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 16 sty 2018, 10:52

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Wiadomość
Post: czwartek 29 cze 2017, 00:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 lut 2017, 17:34
Posty: 7
Lokalizacja: Plymouth
Dotarl do mnie Runcam 2 z tym ze maial on pewien defekt i zastanawiam sie na ile wplywa on na funkcjonowanie kamerki.

Mianowicie kamerka przyszla i uslyszalem ze cos w niej lata. po otwarciu klapki bateri wypadl najprawdopodobniej slabo zgrzany kondensator. Pomimo jego braku kamerka sie wlanczala, nagrywala laczyla sie z telefonem przez WIFI. Po przegladniecu paru fotek w necie i porowaniu ich z elektronika w mojej wersji zobaczylem z ktorego miejsca kondensator sie wyrwal. Przylutowalem na miejsce i dalej wszystko dziala jak dzialalo, no moza wlasnie poza mankamentami albo moze tez tak poprostu jest w tych runcam-ach.
Mianowicie czy podczas nagrywania, bez podpiecia zadnego ladowania kamerka dosyc sie grzeje?
Po podpieciu usb do PC ladowanie dziala ale komputer nie widzi kamery w zaden sposob, tzw nie moge zgrac filmow z karty SD poprzez samo podpiecie kabla.

Sama sytuacja odnosnie uszkodzonej kamery jest juz rozwiazana bo sprzedawca wysyla juz drugi egzemplarz wiec puki co skorzystam na tym majac 2 kamery w cenie jednej, oczywiscie jezeli ta bedzie dziala jakis czas ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 29 cze 2017, 05:14 
Offline

Rejestracja: środa 06 kwie 2016, 20:52
Posty: 35
Lokalizacja: Starachowice
Tak, kamerka grzeje się podczas nagrywania. To, że komputer jej nie widzi może być spowodowane ustawieniem dotyczącym portu usb. W aplikacji można to zmienić. Są dwie możliwości, PC mode i Remote control, oczywiście powinno być PC, jeśli chodzi o zgrywanie zdjęć. Dodatkowo w PC mode kamerka może wykryta jako WebCam, jeśli dobrze pamiętam to zmienia się to krótkim przyciśnięciem powera już po podłączeniu do komputera.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 cze 2017, 15:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 20:47
Posty: 29
Jeśli chodzi o zgrywanie zdjęć to sprawdź jeszcze podłączając innym kablem, nie wszystkie kable działają. No chyba, że był dołączony oryginalny w zestawie to powinien chodzić...

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

_________________
Biedronka V929
Hubsan h107c
...i smaki na więcej :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 lip 2017, 19:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2011, 12:49
Posty: 462
Lokalizacja: B-stok
Czy próbował ktoś ładować te kamerkę bezpośrednio z lipo 3s ?

czyli podłączyć pod mini usb lipo 12v z baterią w kamerze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 lip 2017, 20:01 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 391
Lokalizacja: Kraków
Ja mam podane 12,6v po przetwornicy. Dziala i sie ładuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 lip 2017, 00:05 
Offline

Rejestracja: środa 14 wrz 2016, 22:17
Posty: 91
Lokalizacja: Opole
szoja pisze:
Czy próbował ktoś ładować te kamerkę bezpośrednio z lipo 3s ?

czyli podłączyć pod mini usb lipo 12v z baterią w kamerze

Nie ma najmniejszego problemu z 3S. Pewne obawy miałbym z 4S.
Wewnątrz runcam2 jest przetwornica w dół, i możesz ją zasilać 5-17V bez obaw. Im wyższe napięcie zasilania - tym Runcam2 mniej prądu pobiera.

Przy nagrywaniu FHD oraz generowaniu obrazu FPV wideo na wyjściu usb (bez baterii/z pełną-naładowaną baterią) pobiera:
5v 520mA
12v 220mA
16v 180mA

Gdy tylko generuje obraz, bez nagrywania:
5v 360mA
12v 160mA
16v 130mA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 17:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 678
Lokalizacja: Kraków
Drukował może ktoś obudowę na runcama 2- taką do racing quadów?

Albo zdarzyło się komuś rozbić go podczas kreta?


Właśnie kompletuję sobie qav250 (bez tego topplate, same dolne pokłady) i zastanawiam się nad jakąś ochroną na kamerkę,
coś w stylu Obrazek
https://www.thingiverse.com/thing:1513669
http://www.ebay.com/itm/Quantum-RunCam2 ... 2835665110

Obrazek
https://www.thingiverse.com/thing:2169449

Obrazek
https://www.thingiverse.com/thing:2236096


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 30 sie 2017, 13:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 02 maja 2015, 21:30
Posty: 57
Czy ktoś próbował wymieniać obiektywy? Kupiłem 16 i 25mm oraz filtr UV-IR z alieexpress ale nadal obraz jest różowy. Na stockowym obiektywie oczywiście wszystko jest ok.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 lis 2017, 18:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3228
Lokalizacja: Strefa G
Nie wiem czy to temat o swift 2 aczkolwiek mam pytanie o wyjście mikrofonowe w tej kamerce.
Czy ktoś używa mikrofonu ? Wystarczy audio out wpiąć w nadajniku do audio in ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 lis 2017, 18:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 750
Lokalizacja: lubelskie
Runcam 2 nie ma wyjścia AUDIO LIVE do latania FPV. Wyjscie AUDIO które posiada działa bodajże jedynie przy odtwarzaniu filmów z karty kamery na TV.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , ZMR 250+KFC32FTB+eleresMAX


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 sty 2018, 23:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 862
Lokalizacja: Legnica
Panowie mam pytanko. Na pewno są tacy co mają filmiki z runcama2 na telefonie. Moje pytanie: jakim programem na andka je odtwarzacie? Mam. VLC ale cholera, tną się te filmiki jak cholera.. Fon Lenovo k6 Note..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 sty 2018, 14:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 678
Lokalizacja: Kraków
Hmm... nie sprawdzałem na andku, ale nawet na lapku z core I3 i wbudowanej grafice mi się cięły. Nawet obecnie na I7 (też wbudowana grafika), gdy jednocześnie castuję obraz po miracast na telewizor, też się tną.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.