Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 11 gru 2018, 10:37


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 29 cze 2017, 00:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 lut 2017, 17:34
Posty: 7
Lokalizacja: Plymouth
Dotarl do mnie Runcam 2 z tym ze maial on pewien defekt i zastanawiam sie na ile wplywa on na funkcjonowanie kamerki.

Mianowicie kamerka przyszla i uslyszalem ze cos w niej lata. po otwarciu klapki bateri wypadl najprawdopodobniej slabo zgrzany kondensator. Pomimo jego braku kamerka sie wlanczala, nagrywala laczyla sie z telefonem przez WIFI. Po przegladniecu paru fotek w necie i porowaniu ich z elektronika w mojej wersji zobaczylem z ktorego miejsca kondensator sie wyrwal. Przylutowalem na miejsce i dalej wszystko dziala jak dzialalo, no moza wlasnie poza mankamentami albo moze tez tak poprostu jest w tych runcam-ach.
Mianowicie czy podczas nagrywania, bez podpiecia zadnego ladowania kamerka dosyc sie grzeje?
Po podpieciu usb do PC ladowanie dziala ale komputer nie widzi kamery w zaden sposob, tzw nie moge zgrac filmow z karty SD poprzez samo podpiecie kabla.

Sama sytuacja odnosnie uszkodzonej kamery jest juz rozwiazana bo sprzedawca wysyla juz drugi egzemplarz wiec puki co skorzystam na tym majac 2 kamery w cenie jednej, oczywiscie jezeli ta bedzie dziala jakis czas ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 29 cze 2017, 05:14 
Offline

Rejestracja: środa 06 kwie 2016, 20:52
Posty: 35
Lokalizacja: Starachowice
Tak, kamerka grzeje się podczas nagrywania. To, że komputer jej nie widzi może być spowodowane ustawieniem dotyczącym portu usb. W aplikacji można to zmienić. Są dwie możliwości, PC mode i Remote control, oczywiście powinno być PC, jeśli chodzi o zgrywanie zdjęć. Dodatkowo w PC mode kamerka może wykryta jako WebCam, jeśli dobrze pamiętam to zmienia się to krótkim przyciśnięciem powera już po podłączeniu do komputera.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 cze 2017, 15:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 20:47
Posty: 29
Jeśli chodzi o zgrywanie zdjęć to sprawdź jeszcze podłączając innym kablem, nie wszystkie kable działają. No chyba, że był dołączony oryginalny w zestawie to powinien chodzić...

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

_________________
Biedronka V929
Hubsan h107c
...i smaki na więcej :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 lip 2017, 19:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2011, 12:49
Posty: 490
Lokalizacja: B-stok
Czy próbował ktoś ładować te kamerkę bezpośrednio z lipo 3s ?

czyli podłączyć pod mini usb lipo 12v z baterią w kamerze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 lip 2017, 20:01 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 426
Lokalizacja: Kraków
Ja mam podane 12,6v po przetwornicy. Dziala i sie ładuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 lip 2017, 00:05 
Offline

Rejestracja: środa 14 wrz 2016, 22:17
Posty: 91
Lokalizacja: Opole
szoja pisze:
Czy próbował ktoś ładować te kamerkę bezpośrednio z lipo 3s ?

czyli podłączyć pod mini usb lipo 12v z baterią w kamerze

Nie ma najmniejszego problemu z 3S. Pewne obawy miałbym z 4S.
Wewnątrz runcam2 jest przetwornica w dół, i możesz ją zasilać 5-17V bez obaw. Im wyższe napięcie zasilania - tym Runcam2 mniej prądu pobiera.

Przy nagrywaniu FHD oraz generowaniu obrazu FPV wideo na wyjściu usb (bez baterii/z pełną-naładowaną baterią) pobiera:
5v 520mA
12v 220mA
16v 180mA

Gdy tylko generuje obraz, bez nagrywania:
5v 360mA
12v 160mA
16v 130mA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 17:11 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 770
Lokalizacja: Kraków
Drukował może ktoś obudowę na runcama 2- taką do racing quadów?

Albo zdarzyło się komuś rozbić go podczas kreta?


Właśnie kompletuję sobie qav250 (bez tego topplate, same dolne pokłady) i zastanawiam się nad jakąś ochroną na kamerkę,
coś w stylu Obrazek
https://www.thingiverse.com/thing:1513669
http://www.ebay.com/itm/Quantum-RunCam2 ... 2835665110

Obrazek
https://www.thingiverse.com/thing:2169449

Obrazek
https://www.thingiverse.com/thing:2236096


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 30 sie 2017, 13:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 02 maja 2015, 21:30
Posty: 58
Czy ktoś próbował wymieniać obiektywy? Kupiłem 16 i 25mm oraz filtr UV-IR z alieexpress ale nadal obraz jest różowy. Na stockowym obiektywie oczywiście wszystko jest ok.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 lis 2017, 18:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
Nie wiem czy to temat o swift 2 aczkolwiek mam pytanie o wyjście mikrofonowe w tej kamerce.
Czy ktoś używa mikrofonu ? Wystarczy audio out wpiąć w nadajniku do audio in ?

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 lis 2017, 18:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 806
Lokalizacja: lubelskie
Runcam 2 nie ma wyjścia AUDIO LIVE do latania FPV. Wyjscie AUDIO które posiada działa bodajże jedynie przy odtwarzaniu filmów z karty kamery na TV.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 sty 2018, 23:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 976
Lokalizacja: Legnica
Panowie mam pytanko. Na pewno są tacy co mają filmiki z runcama2 na telefonie. Moje pytanie: jakim programem na andka je odtwarzacie? Mam. VLC ale cholera, tną się te filmiki jak cholera.. Fon Lenovo k6 Note..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 sty 2018, 14:34 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 770
Lokalizacja: Kraków
Hmm... nie sprawdzałem na andku, ale nawet na lapku z core I3 i wbudowanej grafice mi się cięły. Nawet obecnie na I7 (też wbudowana grafika), gdy jednocześnie castuję obraz po miracast na telewizor, też się tną.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 sty 2018, 17:59 
Offline

Rejestracja: środa 27 gru 2017, 18:34
Posty: 3
Lokalizacja: Knurów
kolsek345 pisze:
Runcam 2 nie ma wyjścia AUDIO LIVE do latania FPV. Wyjscie AUDIO które posiada działa bodajże jedynie przy odtwarzaniu filmów z karty kamery na TV.


To jak kto jest z tym runcam 2? Na poprzedniej stronie w tym temacie jest opisane, iż używają ją do fpv?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 sty 2018, 18:03 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 kwie 2010, 13:40
Posty: 426
Lokalizacja: Kraków
Używają, miedzy innymi ja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 sty 2018, 18:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11945
Lokalizacja: Mikoszewo
elementfx pisze:
Na poprzedniej stronie w tym temacie jest opisane, iż używają ją do fpv?

Może dlatego że nie wszyscy potrzebują wrzask napędu w uszach...? Wtedy Live Audio nie jest ci potrzebne...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.