Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 21 wrz 2018, 19:11


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 02 mar 2017, 22:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
hrumque@gmail.com pisze:
Możesz też użyć 2 radii VTX

Ten pomysł odpada, po co? Kolejne gr..
To już lepiej użyć dwie kamery.

Chcę nagrać w hd z runcama, oczywiście bez osd i to co wyświetla mi osd w goglach.
Lubię oglądać parametry lotu i łączenie/nakładanie dwóch obrazów.
Mały z osd i duży z hd

Wszystko się jakoś tam wyświetla, ale po włączeniu nagrywarki z gogli, nie nagrywa wszystkich danych osd.
Pierwszy raz mam taki przypadek.

Chyba, że z runcamem tak to nie działa. Jak zarobię kabelek, to sprawdzę jeszcze z sj4000

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 mar 2017, 22:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 802
Lokalizacja: lubelskie
Cytuj:
Lubię oglądać parametry lotu, podczas oglądania i łączenia/nakładania 2 obrazów.


Jakim programem nakladasz obraz z OSD na nagranie HD?

Jeśli chodzi o brak nagrywania całego obrazu w goglach to dziwna sprawa - może pozmieniaj w kamerce tryb wyjścia video "full-screen TV-Out" , PAL-SECAM"?

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 mar 2017, 22:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Sprawdziłem na sj4000 i nie ma problemu.. Nawet parametry z osd są w tym samym miejscu, jak na płytkowej. I podczas nagrania z kamery i gogli, jest tak jak chcę to uzyskać w runcam.
Sprawdzę jeszcze ustawienia runcam, może faktycznie coś z Pal, tylko z drugiej strony nie wiem czy by się cokolwiek wyświetlało. Ale spróbuję :-)

Akurat mam sony vegas, ale można to pewnie zrobić na mniejszych "kombajnach".

Editt!
Kurde ale ze mnie gapa.. Aż mi głupio ehh, myślałem, że zmieniłem na wyjście PAL, a miałem NTSC i wszystko hula jak powinno. Dzięki za naprowadzenie :-)

Byłem zdziwiony, bo myślałem, że nie będzie tak dobrze wyświetlany obraz, a jednak był, dlatego mnie to zmyliło. Teraz nawet parametry z osd są dobrze widoczne, nie zamazane :-)

Jeszcze zrobię testy na zewnątrz, jak się spisuje runcam jako fpv i czy wystarczy do latania spokojnego w dzień. Na wieczór/na noc mam runcam owl, 5 minut i będzie można zamontować samą płytkową.
Więc dużo roboty nie będę miał, a w nocy hd mi niepotrzebne. Zawsze to jakaś oszczędność na wadze.


Editt
Nie wiem jak to w zrobili w runcam 2, ale obraz z gogli jak również z nagrywarki, nawet w pomieszczeniu wygląda rewelacyjnie w porównaniu do sj4000.
Opóźnienie wydaje się spokojnie akceptowalne do moich zastosowań.

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony czwartek 02 mar 2017, 23:15 przez Adrián, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 mar 2017, 23:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 802
Lokalizacja: lubelskie
Chyba default-owo jest NTSC ustawione i wraca po każdym resecie do ostawień fabrycznych kamerki - trzeba pamiętać .Ja od początku używam jej do podglądu FPV i uważam ze spokojnie daje rade i to nie tylko do spokojnego latania.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 mar 2017, 23:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Ale to chyba tylko po ewentualnym zmianie firmware? Lub aplikacji?
Bo podłączałem już kolejny raz i zostaje Pal.

To fajnie, czyli montuje samego runcama i będzie bardziej opływowo, bo musiałem zamontować nad płytkową i było by za wysoko, bo nie chciałem żeby płytkowa wchodziła w kadr. Teraz nie będzie takiego problemu. Czekam aż wiatr trochę się uspokoi i wreszcie polatam, bo zrobiłem kilka modyfikacji.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 mar 2017, 07:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 802
Lokalizacja: lubelskie
Tak - NTSC wraca tylko po zmianie firmware lub Soft Resecie kamerki. Ja jedynie w 250 używam dwóch kamer , natomiast w płatowcach tylko jednej - bo to i wygodniejsze i lżejsze oraz mniejsze opory powietrza.

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 mar 2017, 07:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
No i pięknie, tak też zrobię :-)
Mam nadzieję, że w weekend uda się polatać, to przetestuje.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 mar 2017, 17:16 
Offline

Rejestracja: środa 19 wrz 2012, 12:22
Posty: 15
Lokalizacja: Wawa
Czy Wy wyłączacie WiFi w tej kamerze gdy latacie? Mam tu na myśli zmniejszenie zakłóceń FPV i sterowania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 mar 2017, 17:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Oczywiście.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 mar 2017, 18:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 mar 2013, 23:33
Posty: 106
Lokalizacja: Wrocław
hej,

orientuje się ktoś gdzie teraz najlepiej kupić runcam 2 :

Alliexpres 79$
banggood 79$
gearbest 85$

najlepiej żeby w miarę szybko przyszła 2-3 tygodnie ?

Pozdrawiam Wojciech


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 mar 2017, 18:47 
Offline

Rejestracja: sobota 04 mar 2017, 20:33
Posty: 1
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Bandgood ;)

tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 mar 2017, 18:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Bg, ale się trochę spóźniłeś.. Jeszcze nie tak dawno i dłuuugo był dodatkowy kupon 20%
Wyszło ok 270zł

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 mar 2017, 19:44 
Online

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1287
Lokalizacja: Cieszyn
Na banggood masz kupon -10$ od mwz 60$, więc wyjdzie 70$. Fakt nie jest to -20% ale zawsze coś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 mar 2017, 00:56 
Offline

Rejestracja: piątek 16 wrz 2016, 21:31
Posty: 81
Lokalizacja: Bełchatów/Łódź
Kamerka przyszła jakiś czas temu. Zamawiana w BG. Niby z magazynu w Chinach, ale wysłana ze Szwecji.

Przy transmisji obrazu na telefon i FHD opóźnienie nie jest jakieś tragiczne. IMHO nadaje się nawet do rekreacyjnego latania. Minusiki dla mnie tylko dwa. Słabo z dodatkowymi uchwytami, ale to w końcu kamera dedykowana do podczepienia pod latadłem, a nie do kasku czy roweru. Szkoda też, że producent nie daje jakiejś zaślepki na obiektyw. Trzeba sobie wydrukować, najlepiej z takiego lekko elastycznego filamentu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 mar 2017, 01:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
WhiteElephant pisze:
Przy transmisji obrazu na telefon i FHD opóźnienie nie jest jakieś tragiczne. IMHO nadaje się nawet do rekreacyjnego latania.

Przez wifi, kompletnie się nie nadaje..

Chyba, że piszesz o linku fpv, to ok, zgadzam się.

WhiteElephant pisze:
Słabo z dodatkowymi uchwytami, ale to w końcu kamera dedykowana do podczepienia pod latadłem, a nie do kasku czy roweru.

Bez problemu można to rozwiązac przez uchwyty z gopro podobnych kamer.

Kupujesz coś takiego i masz problem z głowy. Wszystkie uchwyty z gopro pasuja

Obrazek

Albo coś takiego

Obrazek

Zawsze taki uchwyt jak wyżej, możesz sobie wydrukować razem z osłoną na obiektyw.

Swoją drogą sam chętnie sobie taką wydrukuję, bo obiektyw jest dość drogi, a szkoda, żeby się szybko porysował.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.