Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 18 paź 2018, 13:29


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 01 kwie 2017, 16:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 291
Lokalizacja: Białystok
Hej gajs, mam pytanie... Jestem dopiero co użytkownikiem tej kamery. Mam 3 luźne karty micro SD i z każdą jest problem.

Samsung evo 64gb. Jej kamerka nie widzi w ogóle. Przerobiłem ją na fat32. W necie piszą, że runcam 2 ogarnia karty 64gb.

Kingston 32gb class 10. Nie wykrywa jej ale jest wyjęta z pudełka, jeszcze nie formatowana z PC. Wrócę do domu to looknę z poziomu PC.

Adata 32gb class 10. Kamerka krzyczy, że nagrywanie 60 fps dla hd niemożliwe gdyż trzeba wrzucić kartę co najmniej class 6.

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 19:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8686
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Hm ja mam taką i nie ma problemu. Akurat jest 16 GB ale to raczej nie problem, bo runcam na pewno większe przyjmuje

Dzisiaj pierwszy raz latalem fpv tylko na runcam. Miałem obawy, ale niepotrzebnie. Kamera spisała się na medal. Jakość obrazu super i mam dwa w jednym :-)


IMG_0979.JPG
IMG_0979.JPG [ 34.91 KiB | Przeglądany 1996 razy ]

_________________
Mój kanał na YT
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 19:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 09:07
Posty: 147
Lokalizacja: Wrocław/Tarnów
Adrian, a sprawdziłeś czy faktycznie masz nagranie z prędkością 60fps? Mam tą samą kartę co Ty i mi rzuca ten sam komunikat co Plotkowi. Kupiłem w końcu SanDisk Extreme U3 i jest spokoj :)

_________________
Sky Cruise 2400, Turnigy 9XR-Er9x, RangeLink, OSD+AP+BF+GS by Zbig & Pitlab, Fox 1.2GHz 800mW(8ch), Sony 600TVL+MOBIUS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 19:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8686
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak, cały czas latam na 60. Przy 120 też nie ma żadnego komunikatu i nagrywa bez problemu. Nie klatkuje i nie zwalnia.
Editt
Jeszcze raz sprawdziłem, czy aby na pewno nie ma problemu i aplikacja nic nie zgłasza. Przestawia się rozdzielczość i wszystko działa i nagrywa.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 19:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 805
Lokalizacja: lubelskie
Cytuj:
Dzisiaj pierwszy raz latalem fpv tylko na runcam. Miałem obawy, ale niepotrzebnie. Kamera spisała się na medal. Jakość obrazu super i mam dwa w jednym :-)


A nie mówiłem że będzie dobrze :) .Ja cały poprzedni rok na na niej jako FPV przelatałem :) Szkoda mi tylko bieżącego weekendu bo pogoda do latania super ale obowiązki przede wszystkim :(

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 20:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8686
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
U mnie też, ale na szczęście udało się wyskoczyć na godzinę. Chociaż mocno wiało, ale testy nadspodziewanie udane. Tym bardziej, że sporo pozmienialem a nie było wpadki podczas oblatania.
Dzięki, że przekonałeś mnie do tej kamerki :-)
Muszę tylko lepsze koniczynki kupić i będzie bajka.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 20:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 291
Lokalizacja: Białystok
Madejson czyli spokojnie mogę szukać 64gb w standardzie u3?

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 kwie 2017, 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 28 sty 2013, 19:08
Posty: 805
Lokalizacja: lubelskie
Latać sensownie ( bez telepotoniania modelem od termiki i porywów) dało się tylko nad samym wieczorem kiedy wiatr praktycznie do 100-200 metrów wys. zanikał .Przy bezwietrznej pogodzie można płatowcem latać przy tej kamerze bardzo precyzyjnie nawet nisko nad ziemią czy tez w ciasnej strefie - w ubiegłym roku przerabiałem temat - oczywiście jakaś wprawa w lotach płatowcami jest konieczna :)

_________________
EASY STAR II 1800mm+KFC32FTB - RC:TaranisQ7-Frsky-100mW+Patch14dbi ,AV:500mW 5.8GHz+Patch 23dBi , Z-84(APM),QLRS-4SLion3500mAh-60kmUAV


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 02 kwie 2017, 06:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8686
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Dokładnie, wczoraj było na ziemi ok 13 -14,ale u góry wiało zdecydowanie mocniej. Dla mojego małego skrzydła chwilami było za dużo. Ale niżej,nad ziemią latało się super. Brakuje mi tylko ht. Pomimo,że jest dość szeroko, chciałbym patrzeć za zakrętem,intuicyjnie, ale będzie ciężko to upchnąć. Chociaż Pan (w poziomie? Czy tilt bo zawsze mi się myli..) tilt tutaj niepotrzebny. Pomyślę, może jakoś zamontuje.

Kwestia zamocowania serwa, ht już mam.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 kwie 2017, 19:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 13 lis 2013, 09:07
Posty: 147
Lokalizacja: Wrocław/Tarnów
Plotek pisze:
Madejson czyli spokojnie mogę szukać 64gb w standardzie u3?

Co do U3 to na pewno bedzie super, ale czy obsłuży 64GB? Hmm powinna :)

_________________
Sky Cruise 2400, Turnigy 9XR-Er9x, RangeLink, OSD+AP+BF+GS by Zbig & Pitlab, Fox 1.2GHz 800mW(8ch), Sony 600TVL+MOBIUS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 cze 2017, 21:47 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 46
Witam.
Run cam 2 nagrywal mi dotej poty video i dzielil je na pliki po ok 200 MB. Po aktualizacji apki w telefonie i podlaczeniu kamerki, teraz video jest w jednym duzym pliku. Czy idzie to z powrotem zmienc by nagrywalo z podzialem na pliki?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 cze 2017, 21:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 lut 2017, 17:34
Posty: 7
Lokalizacja: Plymouth
Witam. Na dniach planuje zamowic Runcam 2. Z poczatku chcialem ja uzywac tylko jako druga kamere do nagrywania w HD zamontowana na quadzie 250mm ktory ma juz do fpv foxteera. Ale widze ze wiele ludzi uzywa runcama jako fpv.
Mam pytanie jak zachowuje sie obraz w goglach/monitorze przy slabnacym sygnale, miedzy drzewami itd... Czy wystepuja tutaj zaklucenia typowo analogowe czy jest pixeloza i chwilowe zamarzniecie ekranu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 cze 2017, 21:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8686
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jak podasz sygnał analogowy, to będziesz miał typowe zakłócenia analogowe, ale do quada, tym bardziej racera, to zły pomysł.
Co innego samolotu, skrzydła to jest ok.

Obraz jest bardzo dobrej jakości, jak na 2w1.

Chodzi o opóźnienie. W ww to nie ma tak dużego znaczenia, w racerze ma Duże.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 cze 2017, 21:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 749
Lokalizacja: Kraków
Latam ostatnio quadem 450 fpv z video z runcama - nie świruję za bardzo (to nie jakaś niezniszczalna 250ka) - nie odczułem osobiście żadnej różnicy w porównaniu do kamery płytkowej (tzn. odnośnie opóźnień - bo odnośnie jakości obrazu to mega na plus w porównaniu do http://www.surveilzone.com/dc5v-22v-17- ... fpv-camera - no może tylko wdr brakuje niestety, więc jak przyświeci słońce o zachodzie, to ziemia jest czarna)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 cze 2017, 22:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8686
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Przy wolniejszym lataniu wystarczy.
Jak lata, typowo ścigaczem, kamera się nie spisze. Natomiast jak lata rekreacyjnie, na początku drogi może być.

Przy zachodzie słońca, podbijam ustawienia w goglach. Niebo się robi bardziej przepalone, ale ziemia jest wystarczająco jasna i można śmigać :-)

3 jeszcze lepiej sobie radzi z wdr, ale ma minus. Nie można wyciągnąć baterii, przez co mocno się nagrzewa przy podłączonym pakiecie i dodatkowo podczas nagrywania jak i podglądu fpv.
Inaczej do quada, była by idealna.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.